Повечето български компании няма да раздават празнични бонуси

Търсят се нови алтернативи
Обновена: 18 ное 2022 07:32 | 18 ное 2022 07:25, Росен Стойчев
83
Повечето български компании няма да раздават празнични бонуси
Снимка: БГНЕС

Компании в България планират да зарадват служителите си с тематичен подарък за празниците, минимален процент от тях са отделили бюджет за коледен бонус.

Още по темата
Това показват наблюденията на Adecco България сред над 100 български и международни компании от секторите IT, аутсорсинг, телекомуникации, финанси, търговия и производство, съобщи Investor.

Компаниите, които са предвидили паричен празничен бонус, са много малко. Той ще е в размер до 1/3 от трудовото възнаграждение на съответния служител.  

Масова практика сред родните работодатели тази година ще бъде поднасянето на празничен подарък или ваучер за стоки и услуги на еднаква стойност за всички служители. Паричната равностойност на тези подаръци варира според икономическия сектор. Компаниите от IT индустрията отделят най-големи бюджети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: планкомпаниибонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаха сиднито е жив бе той асоциален издухар помислихме че го изяла акула иначе със сигурност паяк го е хапал нич си го няма дано още ни развеселява
52
2
 
27
 
! Отговори
до шефа преди 1 година
Преди 3 години работех в един склад за зеленчуци в дълбоката провинция. Скъсване от работа за чиста заплата 850лв. като се работеше и в Събота. Шефът ревеше като заклан, че парите не стигат, че ако така продължава ще се наложи да затвори склада и т.н. Работехме 12 човека за него. В един прекрасен ден идва синковеца-студент с нова А7-ца тогава, последната де. Прави си селфи! 2 месеца по-късно шеэа ми забави заплатата. Влезнах в офиса и му плеснах 2 шамара. Уволни ме и ми заведе дело, ама боли ме!
51
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западните фирми са всъщност доста слаби. И с бонус, и без бонус не бих се хванал да спя на компа отново. Предпочитам да съм безработен и с 300лв до другия месец пред тва да се върна в тоя скучен сектор.
50
9
 
2
 
! Отговори
до 53 преди 1 година
Кой ти говори, че 5-10к са пари, бре?! Парите са 250к за елементарна миграция на ERP към облака, паралелна друга миграция за 125к на CRM отново в облака. 4-5 паралелни проекта и милионите на година идват.
49
2
 
6
 
! Отговори
До#40 преди 1 година
Г-н Успял, забравихте освен всички прекрасни творения на природата, присъствието в Австралия на крокодили, змии, отровни твари, прекрасните и дружелюбни акули и сини медузи!Стойте си там, щом Ви харесва !И един въпрос: защо се интересувате толкова от това, какво е тук в България???? Нали сте в Рая на Земята???
48
3
 
5
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Търси всеки външни компании. И в това е решението . На българските им нямат доверие . Семе ни ли се вожда по партийна линия всичко рухва надолу . За това изборите са важни. Почва се пак от нулата с нов вожд
47
6
 
6
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
Пари се правят с нюх , не с езици или образование , а нюх ! Ако си мислите , че 5к или 10к са пари.......
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 46 видяхме ви работата 33 глоби за винетка вчера на платил винетка за един обикновен сайт толкова сте неккадърни, че даже не го осъзнавате
45
5
 
15
 
! Отговори
Наивници преди 1 година
Големи сте наивници всички, не е важно колко изкарваш, а колко харчиш.Изкарващите много стават вещопоклоници и от там им започна нещастието, защото за да постигнат щастие купуват ли купават различни стоки. И накрая пак нещастни.Аз живея с 900лв. и ми е перфектно. По-често съм срез природата, далеч от фалшивия сив сват и да Ви кажа се чувствам прекрасно! Не забравяйте, че много бизнеси умряха преди да навършат 60.
44
3
 
10
 
! Отговори
Исуса преди 1 година
С работа пари йок. Само се крепи положението...в цял свят е така...богатите не са си направили парите с работа....един няма и това е факт. Тука некви ай тита с по 5 к на месец рипат от радост, а реално сърбят трохите :) чекай на бонус бте ! хахахах
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До43. Е като не е сработва с какво се правят???? Светни ни.
42
3
 
10
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Тамън ще има пари за нови коли и любовници за така наречените бизнесмени!Пък работници те кучета ги яли.
41
12
 
7
 
! Отговори
до 43 преди 1 година
Типично мислене на панелен шкембак аутсайдер, който пари с работа не правел... Айде пийвай ракийката и се залъгвай, докато изучилите се хора караме последния модел Мерцове.
40
3
 
7
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Това не са компании от явни собственици, както е в ЕС с отговорност , а партийни активисти докопали се през годините до върха на пирамидата. Обикновено ченгесари от по ниско ниво пред пенсия. Сега служебното правителство им пречи да бъркат в държавните пари , но чакат да падне нещо. Колектива в такива компании може само да гледа и нещо да открадне за компенсация
39
6
 
11
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
Пичове...истината е ЕДНА и тя, е че с работа пари не се правят !!!
38
11
 
4
 
! Отговори
отCиднейAв$тралия преди 1 година
Тук съм вече 10 години, взимам си 5 цифрена заплата долари, работя секретни ИТ проекти в електроното правителство. Имам секретно ниво на достъп. Кадри като мен със секретен достъп са изключително ценни. Хора като нас не се купуват на пазара, а се създават. Държавата се грижи всячески да не ни изпусне. А климата, красотата, чистотата, липсата на хора и задръствания, джунглите, водопадите, кораловите рифове ми идват бонус на заплатата. Праскайте минуси лузарчета. Поздрав от райския край на Планета
37
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам пак обсъждаме заплатите в ИТ сектора. При нас junior студент 3ти, 4ти курс започва на 3000 в моя екип. След година вече даваме 3600, а след 2- 4++ според зависи. Вече при промоция към синиър заплатата скача много- около 6-8000. За принципал горна граница нямаме, но там играем с плаваща част от заплатата, но средно над 11к месечно. Вече при Лийд архитекти нещата стават сериозни. При нас избираш път към мениджър или лийд архитект- еднакво добре платени са- по над 12-15к месечно.
36
1
 
11
 
! Отговори
Цирк Бизнес преди 1 година
И после защо нямало работници?!
35
4
 
13
 
! Отговори
Един с една преди 1 година
Пъхнете си ги тия бонуси знаете къде...после и без това е едно натякване....едно припомняне, че видиш ли великия ти дал некой лев и как треа се разцепиш от работа....аре нема нужда
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
23,Това имах предвид пич. 4-5 к са нормалната заплата в сектора. 10-15 к взимат някои мениджъри (рядко) в големите компании.