Здравният министър: Александър е в стабилно състояние

Няма увреждания по крайниците, обясни още Меджидиев
Обновена: 19 ное 2022 18:43 | 19 ное 2022 18:10, Анисия Иванова
60
Здравният министър: Александър е в стабилно състояние
Снимка: БГНЕС

Александър е в стабилно състояние и психичното му състояние е сравнително добро, съобщи пред журналисти служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев, който беше в болница "Пирогов". Там беше настанено 12-годишното момче, което беше намерено днес след повече от седмица издирване.

Детето има лека дехидратация и затова е настанено в реанимация за наблюдение, уточни министърът. Той обясни, че са се провели много изследвания и консултации. Бащата е при детенцето, нещата са спокойни, предстои да направим консултация, но детето е в абсолютно стабилно състояние и е добре, обобщи Меджидиев. По думите му детето е боец, за да може да издържи така девет дни.

Още по темата

Няма увреждания по крайниците, няма следи от продължително измръзване, обясни още здравният министър. Той уточни, че детето не е седирано, в нормално състояние е и е контактно. Трябва да бъде наблюдавано няколко дни, а с оглед леката дехидратация ще имаме системи за оводняване, допълни Меджидиев.

Проф. Николай Габровски от "Пирогов" уточни, че се правят всички изследвания, с които да се установи състоянието на момчето и дали има отклонение от нормалните параметри. Към момента няма нищо притеснително, каза той. Лекарят уточни, че като цяло състоянието на Александър е стабилно, но той ще остане в болницата още няколко дни, за да бъде наблюдаван. С него ще работят специалисти, включително  ще бъдат ангажирани и детски психолози, добави проф. Габровски.

По-късно, след като се срещна с бащата на Александър и със самото дете, министър Меджидиев обясни, че кръвните показатели и кръвната захар на момчето са нормални, което говори, че детето е намерило начин да приема течности и някаква храна. По краката има леки охлузвания, не мога да кажа, че е премръзнало, явно краката са били боси и мокри, но общото му състояние е добро, каза още Меджидиев.

Чакаме детски психолог да го консултира, направена е ехография на коремни органи и не се открива нищо притеснително, изчакват се резултатите от биохимичните показатели, за да се прецени дали да се прави скенер, обясни още той. Сашко е абсолютно спокоен, бащата също е спокоен, чувства се щастлив, че си е намерил детето, каза министърът, цитиран от БТА.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом като детето е спокойно, значи е било в среда, която не го е стресирала. Дали това са били хора, които е познавало или непознати, които са се държали добре с него, това не знам дали ще е възможно да се установи.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
амен като настояваше да ме реже шефа на разградската хирургия за апендицит като после се оказа че имам камъни в бъбреците здравният министър де беше да ме пита как съм и да ме отрази по медиите?
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Случаят е ясен. Извънземните са го отвлекли и затова нищо няма да помни. Само ще пиука от време на време. Пиу-пиу, биип-биип, ето така, заради чиповете на извънземните.
26
0
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
До ДОЛНЮ/ АБСОЛЮТНО ВЯРНО! / ОТВЛЕЧЕНО ЗА ОТКУП ИЛИ ЗА ДОНОР ИЛИ ЗА ДРУГ ВИД ПРОДАЖБА ТОЕСТ УПОТРЕБА НА ДЕТЕТО! АМА ИЛИ СЕ ПЛАТИ ОТКУПА ИЛИ ГИ ФАНА СТРАХ ЩОТО ВСЕКИ ГО ДИРИ И ТУКУ ГИ ФАНАТ СЛУЧАЙНО
25
1
 
17
 
! Отговори
i'm преди 1 година
С лека дехидратация и в нормални кръвни изследвания?... Девет дена без храна! Вода да приемем че има из потоците, ако в това дере изобщо има вода... без никакви извръзвания и в толкова добро физическо състояние... Абсурд! Това дете някой го е оставил там! Това дете не е спало в гората на открито девет дена! Физическото му състояние е прекалено добро за подобно преживяване. Нещо не е наред тук!
24
4
 
8
 
! Отговори
gsagsasga преди 1 година
Тука ти лайкват коментарите само ако кажеш "Браво, слава Богу", а ако кажеш, че е Маугли и е струвала скъпа разходката в близката горичка, си лош. АРЕ БЕГАЙ
23
0
 
26
 
! Отговори
Криминалист преди 1 година
Не бъдете наивници. Това дете не е било 9 дена на открито и без продоволствени условия.
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз ако не закусвам и обядвам до вечерта не мога да ходя а девет дни не знам до къде ще стигна ама няма да е до дерето със сигурност
21
4
 
11
 
! Отговори
Мамунска му работа преди 1 година
Браво! Успяха и при второто му бягане да намерят Сашко! Е, малко повечко време отне, ама и той е малко по-голям. Може ли някаква сметка бягството на Сашко по горите колко излизат на данъкоплатците? Щом два пъти го е правил, келе.мето и ще.потрети. Цялата държава се занимава с едно шантаво и неадекватния нотариус (!!!)
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опаа, най-пресния клиент на трибунала. Да го пита човек що подписва заповеди докато ковид лодката потъва.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 9 дни на "някаква храна", и дехидратирано, детето би трябвало да е отслабнало поне 4кг, Май не е било "някаква храна". Пък и местността въобще не е труднодостъпна, а се споменаваше специална екипировка за доброволците ...
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не бяха Бойко Борисов и Кирил Петков, нямаше да го намерят. Сега как ще си я разделят наградата, не ги знам. В съда пак ще се решава. Ама те там са техни хора. Няма страшно.
17
2
 
7
 
! Отговори
SWAN преди 1 година
Евала! ДеСе намери с какво да занимава маймунското внимание цели 9 дена :)))
16
2
 
6
 
! Отговори
Теле зрител преди 1 година
Да го питат тоя Сашко що стана така!После всичко ще скрият!
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В гората може да се оцелее, но от българските болници малцина са успели да се измъкнат живи.
14
4
 
4
 
! Отговори
Румен Радев преди 1 година
Мисля, че аз най-много заслужавам наградата.
13
1
 
18
 
! Отговори
Миш'мара преди 1 година
Бащата обяви награда и спасителите го намериха. Хмм...
12
0
 
17
 
! Отговори
Жовани Фалконье преди 1 година
Щастлива развръзка, но нещата не приключват до тук.
11
5
 
7
 
! Отговори
Внимание преди 1 година
Социалните служби трябва да се произнесат, дали детето трябва да се връща при бащата. Още една такава почивка на планина или на вила може, изключително много да влоши здравословно състояние на детето и дори да застраши живота му.
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на министъра, че каза истината за състоянието на детето. М.и разбира се, че е приемало и вода и храна някаква...иначе няма как да оцелее!!!