Към Турция тръгват 27 български доброволци

1700-1800 срутени сгради, всяка помощ им е добре дошла
7 фев 2023 08:38, Елка Василева
56
Към Турция тръгват 27 български доброволци
Снимка: БГНЕС

27 български доброволци тръгват днес към Турция в помощ след опустошителното земетресение от вчера, заяви пред БНР един от тях - Георги Влайков, който е и председател на Сдружението "Аварийно спасяване" в Пловдив.

Още по темата
Намерили сме няколко пътнически и един товарен бус, с които ще тръгнем, посочи той. По думите му пътят е около 1700 км, като в Турция има доста усложнена зимна обстановка. Затова той предполага, че ще са им необходими 24-25 часа, за да стигнат до мястото на инцидента.

Влайков посочи, че издирването на хора сред руините се прави в първите 3-4 дни, като най-голям шанс за затрупаните хора има в първите 24 часа. Надявам се да можем да помогнем, каза той.

По думите му в Турция има огромна нужда и от медицинска помощ. В екипа ни има парамедици и други специалисти, посочи доброволецът.

"Държим връзка с колеги в Турция. Имат около 1700-1800 срутени сгради. Всяка помощ им е добре дошла", подчерта още той.

По думите му стандартно в такива ситуации се стои 5-10 дни, но всичко зависи от обстановката.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
11
 
1
 
! Отговори
Чик чок преди 1 година
До АнонименНямам нужда от наклон, благодаря. Гледай си там работата.
16
12
 
1
 
! Отговори
Чик чок преди 1 година
Аз мога да напиша неограничен брой коментари, само и само да натискаш цял ден минуса. Нямам проблем с това. ПО-добре не се занимавай с мен, а заминавай да бачкаш.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То барем да не ходят да пречат !
14
3
 
23
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
Евала на тези хора! Трябва да сме човеци и да помагаме в такива моменти. Студено е, трудно е, всеки си има ежедневни дела, работа и семейство, но който може да го направи и го прави- ЕВАЛА!
13
11
 
1
 
! Отговори
Чик чок преди 1 година
Да ти кажа само, следваща дума, която можеш да научиш е ЕДЕОТ. Запиши си я и следващия път да ме обидиш с нея. Разбира се, да не забравиш за хапчетата преди новата думичка.
12
11
 
4
 
! Отговори
Чик чок преди 1 година
И да ми слагаш минус, все тая - истината с е такава. Затова по-добре се съсредоточи към работата или заминавай за Турция. Щом пишеш тук, значи не бачкаш ми се струва.
11
9
 
2
 
! Отговори
Чик чок преди 1 година
До Анонимен АлкохоликЩом си ходил, какво ми се оправдаваш. Казвам, щом искаш, заминаваш. А това, че ще останеш без работа, после го кажи на телевизиите. Знаеш ли как ще се заинтересуват, напраов ще те направят от анониман пияница, национален пияница. Затова Недей да ми философстваш кой бил търтей, кой седи на дивана и кой бил при мама и тате. Схвана ли? Всички сме помагали, не бой се. Не си единствен. И това дали си на дивана, при мама или другаде, не е от значение за помощ.
10
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 8 От десетелетия...колко десетилетия...две. 1999-та година беше още по-голяма трагедия в Турция. Тогава загинаха 17 000. При това земетресение едва ли ще се стигне тази бройка. засега са над 4000.
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 1 година
Ходил. Съм на доста бедствия, а вие търтеите само мрънкате на дивана. Ако тръгн е остана без работа, но на вас перманентно безработните, зависещи още от мама и тате на 30 години не ви пука.
8
3
 
13
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Така и никой не разбра, коя е тази майка със Спартана, със сигурност не е случайна особа, щом държавата е толкова загрижена. Иначе, това са колосални щети и рекорден брой загинали от десетилетия. Материалното загубено, загубено. Мъртвите обаче никога вече няма да се върнат. Защо след подобни катастрофи хората не остават добри и обединени, а просто всичко се забравя за 5 минути и се продължава по старо му?
7
8
 
2
 
! Отговори
Чик чок преди 1 година
До Анонимен АлкохоликЗначи на теб ти трябва специален закон, за да отидеш? Стига се оправдава с това, ами казваш на работодателя си "Аз заминавам за Турция" и заминаваш! Кви закон, кви 5 лева. Ако за всичко чакаш закон... Затова , спри да си анонимен алкохолик и тръгвай, щом искаш.
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Защо няма закон за това нещо работодателя да е длъжен да пуска в някакъв вид отпуск такива хора" - капитализъм приятел. Няма безплатна помощ иначе се превръща в сюжет на латино сапунка. Седи си, олигарсите ще им помогнат като чуят гущерите в хазната.
5
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 2 И като те пусне работодателя ти к'во леля си ще правиш там? Най-много да се напиеш в студа.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви 1800 срутени сгради бе. В друга статия писахте че са над 6000 срутените сгради.
3
0
 
24
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Значи хора, които имат техника и могат да помогнат реално ще блъскат с бусове и рейсове до Турция, но БТВ с милионен бюджет се уредиха на Спартана да си правят репортаж чета. Кой го позволи?
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 1 година
Защо няма закон за това нещо работодателя да е длъжен да пуска в някакъв вид отпуск такива хора. И аз искам да помогна, но Ням как
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ама понеже не са жyрнaля няма да летят със Спартан, а си плащат за автобусни билети - 1700 км с автобус - бая навреме ще стигнат - за жалост

Спонсорирани публикации