Христо Грозев: Разследват опит за покушение срещу мен

Журналистът не беше допуснат на БАФТА, но ще присъства на наградите "Оскар"
21 фев 2023 09:06, Нели Христова
172
Христо Грозев: Разследват опит за покушение срещу мен
Снимка: БГНЕС

Беше ми забранено да присъствам на церемонията за наградите БАФТА заради опасност и за останалите. Все пак, там присъства елитът в киното и представител на кралското семейство - принц Уилям, който е патрон на събитието. Това коментира пред NOVA журналистът Христо Грозев, когото лондонската полиция не допусна до церемонията.

"Не съм запознат подробно с информацията, с която разполага полицията в няколко страни в Европа. Факт е, че има активно следствие, разследване на опит за покушение. Очевидно, нито ми е дадена пълна информация по темата, нито аз мога да я споделя. Самият факт, че дори английската полиция е посъветвала организаторите на събитието БАФТА да не бъда допуснат, показва, че има такава обективна информация", обясни той.

Във връзка с наградите "Оскар", той обяви, че ще присъства на събитието на 20 март. "През последните 40-50 години в САЩ не е имало опити за покушение на руските служби, докато, за съжаление, в Англия имаше успешни такива", допълни Грозев.

Журналистът не вижда сценарий за мир без загуба на Русия във войната. "Единственият алтернативен вариант за край на конфликта би бил, ако има вътрешен преврат в Русия. Например, икономическият елит в страната да си оформи нещо като елиминиране на върхушката на Путин", е мнението му.

По думите му вътрешнополитически движения в Русия ще сложат край на войната преди да има реална чисто военна загуба от руска страна. "Реалният ефект на санкциите върху джоба на средния сравнително беден руснак ще се усети в средата на тази година", каза Грозев.

Той обясни, че по информация, която получава от източници, близки до Кремъл, е имало желание Русия да си създаде някакъв друг символ на победа - чрез бомбардировки на гражданска инфраструктура да се образува нов поток бежанци към Европа, за да бъде Евросъюзът уморен от помощта към Украйна и да започне натиск върху Зеленски.

Грозев предупреди, че започва реална военна помощ на Русия от Китай. "Това е сериозно притеснение. Мисля, че следващите няколко дни ще видим доказателства от американска страна. Това е основното притеснение в Белия дом по отношение на войната. Става въпрос основно за предоставяне на липсваща електроника. Китай е готов дори да даде ракети, ако се стигне дотам", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
2
 
! Отговори
Не мафия а СЕКТА преди 1 година
Кървава секта от ПЕРНИК управлява България, управляват Борисов, Гешев, Каракачанов, Румен НИКОЛОВ-ПАШАТА, удрят Президента с честоти, притъпяват психиката на Омбудсмана !
37
15
 
5
 
! Отговори
123 преди 1 година
ДОСТОЕН ЧОВЕК. КГБ У.БИ.ВА ДОСТОЙНИТЕ. НАД 100 000 УБИТИ РУСНАЦИ В МИРНО ВРЕМЕ БЕЗ ВОЙНА. УБИВАТ ТЕЗИ, КОИТО МИСЛЯТ РАЗЛИЧНО ОТ СЪРПОЧУК.
36
7
 
2
 
! Отговори
Секта на Гешев преди 1 година
България се управлява от изверги от Перник - сменят психиката на хора, бъркат в мозъка на политици, купуват си полицаи! Тази Секта убива всички които поръча Гешев!Сигурно ви е направило впечатление, че Гешев е особен и неадекватен на моменти, човека си управлява Секта в кв. "РАЛИЦА" ПЕРНИК !
35
6
 
9
 
! Отговори
ха-ха-хи... преди 1 година
Ааа...тояЦървул още ли е жив ..????
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
29: Пешко, по точно ФАЩ го следват това. Колко правителства на други държави свалиха за да им сложат про ФАЩ управници. Още ли тървят на Садам химическите оръжия или много бързо забрави че това бе причината да сринат една цяла държава с големината на половин Европа. В резултат 1 млн цивилни умряха само в Ирак, или забрави и това. 1 МЛН!
33
4
 
21
 
! Отговори
R преди 1 година
до кога ще ни занимавате с тоз бамбук?! Все някой го предследва него, айде у лево!
32
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нашия се мисли за важен, защото се оказва че никой не го отразява. Хахахахах, сигурно и извънземните му говорят
31
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я много тролчета се активизирали.
30
4
 
17
 
! Отговори
Не разгледаме първия преди 1 година
абзац от статията. Принц Уилям щял да е там, та затова не допуснали нашия да присъства. Смятай, тоя се изкара по-важен от принца. А ако искаха да утрепят принца точно, щяха ли да искат разрешение от някой? Ако не искат косвени жертви ще си позволят ли да направят атентат на подобно място? Само атентата ли е способ да се отърват от тоя, нашия? Свършиха отровите и патроните ли? Не се ли надценява малко нащо момче? Мислете, мислете преди да говорите глупости.
29
17
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Сталин е казал - няма човек няма проблем. Другаря Путин му следва заветите.
28
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Христо Грозев прилича на другаря Тодор Живков преди 9.септември. Той се крие,но никой не го търси. А огромната част от хората за пръв път чуват името на този велик герой.
27
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано го утепат, да не ни занимават повече с чужди агенти.
26
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идва време когато такива предатели са по-ценни за господарите си вече мъртви. Краварите ще го свитнат и хайли лайкли ще обвинят Русия.
25
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оффф, тоя още малко ще иска да го награди с орден за храброст. Те ако искаха да правят покушения срещу него, отдавна да е изпил чая с полоний
24
26
 
5
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Да, кремълският диктатор не прощава на тези, които показват мръсното му бельо! Справка - Навалди и компания!
23
5
 
32
 
! Отговори
123 преди 1 година
Що ли не вярвам да е имало наистина опит за покушение? Сякаш живеем в някакъв измислен холивудски филм.
22
7
 
29
 
! Отговори
Ама молА ви сЪ преди 1 година
Стига с този травестит ве! Не е интересен.
21
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Покушение с какво....с развалени домати ли....!!!
20
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този за какъв се мисли?по-добре да ходи на психиатър!
19
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е, че англичаните не дорускат слугите на една маса с господарите.