Христо Грозев: Разследват опит за покушение срещу мен

Журналистът не беше допуснат на БАФТА, но ще присъства на наградите "Оскар"
21 фев 2023 09:06, Нели Христова
172
Христо Грозев: Разследват опит за покушение срещу мен
Снимка: БГНЕС

Беше ми забранено да присъствам на церемонията за наградите БАФТА заради опасност и за останалите. Все пак, там присъства елитът в киното и представител на кралското семейство - принц Уилям, който е патрон на събитието. Това коментира пред NOVA журналистът Христо Грозев, когото лондонската полиция не допусна до церемонията.

"Не съм запознат подробно с информацията, с която разполага полицията в няколко страни в Европа. Факт е, че има активно следствие, разследване на опит за покушение. Очевидно, нито ми е дадена пълна информация по темата, нито аз мога да я споделя. Самият факт, че дори английската полиция е посъветвала организаторите на събитието БАФТА да не бъда допуснат, показва, че има такава обективна информация", обясни той.

Във връзка с наградите "Оскар", той обяви, че ще присъства на събитието на 20 март. "През последните 40-50 години в САЩ не е имало опити за покушение на руските служби, докато, за съжаление, в Англия имаше успешни такива", допълни Грозев.

Журналистът не вижда сценарий за мир без загуба на Русия във войната. "Единственият алтернативен вариант за край на конфликта би бил, ако има вътрешен преврат в Русия. Например, икономическият елит в страната да си оформи нещо като елиминиране на върхушката на Путин", е мнението му.

По думите му вътрешнополитически движения в Русия ще сложат край на войната преди да има реална чисто военна загуба от руска страна. "Реалният ефект на санкциите върху джоба на средния сравнително беден руснак ще се усети в средата на тази година", каза Грозев.

Той обясни, че по информация, която получава от източници, близки до Кремъл, е имало желание Русия да си създаде някакъв друг символ на победа - чрез бомбардировки на гражданска инфраструктура да се образува нов поток бежанци към Европа, за да бъде Евросъюзът уморен от помощта към Украйна и да започне натиск върху Зеленски.

Грозев предупреди, че започва реална военна помощ на Русия от Китай. "Това е сериозно притеснение. Мисля, че следващите няколко дни ще видим доказателства от американска страна. Това е основното притеснение в Белия дом по отношение на войната. Става въпрос основно за предоставяне на липсваща електроника. Китай е готов дори да даде ракети, ако се стигне дотам", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
6
 
! Отговори
БАЙ СТАВРИ преди 1 година
И СРЕЩУ МЕН ИМА ОПИТ ЗА ПОКУШЕНИЕ
57
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странен тип е този Грозев- от това, което каза наскоро излиза, че англичаните не го искат, че е заплаха за сигурността. По- скоро англичаните ги е страх за живота му, че не могат да го опазят! Защо така подло го извъртя и всички го разбраха, че англичаните нещо го спират...
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в Мюнхен, че победата на Русия в Украйна е по-опасна от ескалацията на въоръжения конфликт.
55
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Междуконтинентална балистична ракета Hwangson-17 има обсег 15 000 километра.
54
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АНГЛИЧАНИТЕ ЗАЩО НЕ ТЕ ПАЗЯТ НАЛИ ЗА ТЯХ РАБОТИШ?
53
2
 
16
 
! Отговори
da преди 1 година
пак ли този бе ? а какво да каже Асанж??
52
3
 
1
 
! Отговори
Гешев кажи преди 1 година
Защо Терориста Юлиян Борисов Георгиев от Перник с над 20 убийства зад гърба си е на свобода!?
51
3
 
25
 
! Отговори
Политкоректен преди 1 година
Сори, пич. Много скоро господарите ти ще се отърват от теб и ще обвинят за това злия Путин. Ама трябваше да го знаеш преди да се хванеш на хорото, нали?
50
4
 
15
 
! Отговори
Надежда преди 1 година
Този изплува, не му вярвайте, този мошеник и лъжец.
49
6
 
2
 
! Отговори
СЕКТА С ЧЕСТОТИ преди 1 година
Кървава секта от ПЕРНИК управлява България, управляват Борисов, Гешев, Каракачанов, Румен НИКОЛОВ-ПАШАТА, удрят Президента с честоти, притъпяват психиката на Омбудсмана,редят листите за Парламент, удрят всеки който не им харесва ДС честоти, преследват и в чужбина !Затова не се случват нещата в България, СЕКТА на Юлиян Борисов Георгиев от Перник ни управлява като с компютър с честоти, правят всичко наопаки!
48
4
 
10
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 1 година
През капитализма в психиатриите нямат пари да се издържат и изхранват психичноболните затова всички са навън. Най вече са сред " журналистите " Вижте го тоя измислен психично болен плъх, ни да се смееш, ни даплачеш. Такива трябва задължително да се хоспитализират принудително иначе вредят мнооого на всички ни. Или да им се бие една инжекция и да не се мъчат повече че и околните да страдат
47
4
 
2
 
! Отговори
СЕКТА НИ УПРАВЛЯВА преди 1 година
Кървава секта от ПЕРНИК управлява България, управляват Борисов, Гешев, Каракачанов, Румен НИКОЛОВ-ПАШАТА, удрят Президента с честоти, притъпяват психиката на Омбудсмана,редят листите за Парламент, удрят всеки който не им харесва преследват ив чужбина !Затова не се случват нещата в България, СЕКТА на Юлиян Борисов Георгиев от Перник ни управлява като с компютър с честоти, правят всичко наопаки!
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само дето лондонската полиция отрича, че са забранявали такова нещо... :D
45
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еййй Холивуд ,ако имаше покушение срещу теб ,щеше да си мъртав п.д.л
44
3
 
2
 
! Отговори
СЕКТА НИ УПРАВЛЯВА преди 1 година
Кървава секта от ПЕРНИК управлява България, управляват Борисов, Гешев, Каракачанов, Румен НИКОЛОВ-ПАШАТА, удрят Президента с честоти, притъпяват психиката на Омбудсмана,редят листите за Парламент, удрят всеки който не им харесва преследват ив чужбина !
43
6
 
5
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ+БСП(БКП) преди 1 година
ДОЛУ ПРЕДАТЕЛИТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ!!! САМО ЧЕРВЕНАТА ПАРТИЯ МАЙКА УРАААААААААААААААААААААААААА
42
3
 
3
 
! Отговори
Не мафия а СЕКТА преди 1 година
Кървава секта от ПЕРНИК управлява България, управляват Борисов, Гешев, Каракачанов, Румен НИКОЛОВ-ПАШАТА, удрят Президента с честоти, притъпяват психиката на Омбудсмана, удрят всеки който не им харесва преследват ив чужбина !
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко се мисли предварително ако си на полето с мотиката не е така
40
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжлю, мошеник, пкихар...Сега пък опит за покушение имало. Че кой си ти бе ? Никой. Кой ще се занимава с теб ?
39
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наглобританците срочно имат нужда от Христо Скрипал. Пази се Ристьо, че май те назначиха за сакрална жертва. Ще те затрият господарите ти.