Близо 900 000 лв. плаща държавата за деца без детски градини

Средства ще получат родителите на 1076 малчугани от София
13
 Близо 900 000 лв. плаща държавата за деца без детски градини
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Още 859 011 лв. ще изплати държавата на семейства, за чиито деца не е осигурено място в детска градина, реши правителството. 854 175 лв. ще бъдат преведени на Столична община, а 4 836 лв. на община Пловдив.

С това решение на правителството се компенсират разходи за отглеждане и обучение на децата от 1 ноември до 31 декември 2022 година. За този период броят на децата, чиито родители в София ще получат компенсации, е 1 076. В Пловдив ще се изплатят компенсации за седем деца.

Право на компенсация от държавата имат родители на деца от тригодишна възраст до постъпването им в I клас, които не са приети в държавни или общински детски градини или училища, в които са кандидатствали. За тях общината по местоживеене не е предложила друго равностойно място в общинска детска градина или училище.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: детска градинадеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
преди 1 година
Абе чукчиии коментатори можете ли да четете? Пише ясно "от 1 ноември до 31 декември 2022 година" това са 2 месеца, 1000+ лв, демек 500+ лв на месец. Запишете и вие училище да се научите да смятате бре! Кви 70-80 лв на месец ви гонят! Поздрави от Сидни Австралия
9
0
 
1
 
! Отговори
От хората преди 1 година
До2- много вярно.Да ,на дъното сме още малко и минаваме под чертата,а на 2 април знаеш какво има.Да се надяваме ,че в листите поне 80% ще са нови имена иначе няма измъкване.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек по малко над осем стотака за дете годишно или почти семсе кинта месечно. Страхотия!
7
0
 
6
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
То и да има детски градини малцинствата, които са превърнали децата в бизнес за помощи, пак няма да ги посещават. Просто им спрете хранилката, разбийте им нелегалните бизнеси и пратете престъпната част от тях където трябва. Доста лесно ще се оправят нещата и ще се спестят много пари. Ще изчезнат и милионите НПО - та прибиращи пари за "ИНТЕГРАЦИЯ", също паразитиращи за сметка на данакоплатеца.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Частната детска градина в София е 800 лева на месец, ами ако няма баба/дядо?
5
0
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
Държавата е превзета, жалко че останахме тук, но младите няма да направят тази грешка със сигурност.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уж намаляваме обаче с елементарни неща държавата не може да се справи, явно 10 човека крадат и един си плаща осигуровките, а останлите само смучат начело с *** държавни служители които задминаха по заплати частния сектор но като резултат от работата им нула.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И 10 години поредни, ако ги дава, че отидам 9 млн. лева. Не ели по-добре, да направим 3-4 детски градини за тези пари?
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахахах по 1000 лева на година . По 83.33лева на месец .Точно пресметнато по 2.77 лева на ден ... Литър прясно мляко е 4 лева ..Това дете само мляко ли ще пие рPасисти !!!!
1
0
 
15
 
! Отговори
Свидетел на капачки преди 1 година
Смешноооо е направо трагично .Гледайки ,че България дава на 53 страни оръжие дава златото си а пенсионерите с 450 лева а запалите на младите по 1000 лева и събира капачки които пък отиват за помощи на Украйна ,ще кажа българина достигна най ниското ниво на мислене а от там трудно се излиза и нито политици ,нито бизнесмени са виновни народа сам си го причинява