Откриха пропуски при лечението на починала жена

Няма снета анамнеза и проследяване на заболяването
11
Откриха пропуски при лечението на починала жена
Снимка: БГНЕС

Дафинка Езекиева е отведена по спешност в болница ИСУЛ на 15 януари, след като жената пада и си удря главата. Според семейството болната е била неглижирана от страна на лекари и персонала. По думите на нейната внучка жената е била с травма на главата, но при приемането й не е направен скенер.

След репортаж на NOVA по случая започнала проверка от страна на Изпълнителна агенция „Медицински надзор”.

„В документите пише, че има допуснати грешки от страна на докторите, както и че не е направен скенер и няма проследяване на заболяването. Баба е била подготвяна за операция през цялото време и затова при нея е ходил невролог, но не и заради получения кръвоизлив вследствие на падането. Пише, че няма снета анамнеза и никакво проследяване на заболяването. Тепърва ще предстои разследване”, коментира внучката на починалата жена Мария Танова.

„Медицински надзор”е направила проверка на лечебното заведение, установени са данни за допуснати пропуски в лечебния процес на пациентката, за което ще бъдат образувани административно-наказателни производства по реда на Закона за административните нарушения и наказания.

Представители на болничното заведение посочиха, че при тях е пристигнал само констативен протокол. За да коментират, посочиха, че очакват акт за установяване на административно нарушение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: ИСУЛДафинка Езекиева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
съсед преди 1 година
Тая *** cвиня Лида, щерка й, не стига че я караше да работи до 85 години, ами сега и пари гледа да изкара от смъртта на майка си. Внучката Мара Фърчилото и тя не работи. Горката жена се трепеше до дълбока старост да ги храни и издържа. Беше добра жена и преводачка. Лека й пръст.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Управата на НОИ е излязла с предложение за награждаване на "лекуващите" лекари за приноса им в развитието на пенсионната реформа.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От лекарския съюз са информирали близките на починалата, че ако здравната вноска е била 12% е имало шанс жената да бъде спасена. Бог да я прости!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги съдят за 300000 лв сега, както с бебетата.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямам нищо против наказанието за мърлячите да е административно - като в САЩ, отнемане на лекарски права за 3-4 години в целия ЕС и сериозен изпит за да му ги подновят. А не потупване по рамото
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не, няма такова нещо.
5
3
 
9
 
! Отговори
Поглед отстрани преди 1 година
До 1:1 И на това ли е сложен минус? Явно лекар чете днес.бг, вместо да изкарва пари... Чудо! Етика трябва, докторе. Етика. Ама трябва да прочетеш какво е значението на тази дума.
4
4
 
24
 
! Отговори
1:1 преди 1 година
За нарушения и пропуски, довели до тежки и необратими последици в много институции УВОЛНЯВАТ и дават на съд! Лекарите с какво са различни?Ако искат специално отношение, моля да проявяват специално отношение към пациентите.
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като почнат да ги бият сианите ще се оправят и те. В Бг няма осъден политик и доктор и няма да има
2
4
 
20
 
! Отговори
... преди 1 година
Съд и ефективни присъди , докато съм чакал за преглед в Исул съм ставал свидетел на подобно отношение към пациенти , прехвърлят си ги , хората чакат с часове , без никой да им обърне внимание , съд и пандиз за такова из..р.одско отношение !
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сефте