Гешев: Спасението на българските евреи е чудо

В момента имам усещане, че сме забравили положителните примери
Обновена: 10 мар 2023 13:30 | 10 мар 2023 13:25, Александър Попов
60
Гешев: Спасението на българските евреи е чудо
Снимка: БГНЕС

Днес се празнуват 80 години от спасението на българските евреи и българският народ може да се гордее с това, че е спасил своите съграждани – евреи, заяви главният прокурор Иван Гешев по повод на паметната дата.

Според Гешев с това можем да се гордеем в световен мащаб и трябва ясно да кажем, че „това е чудо, защото след като ние – като съюзници на фашистка Германия, сме успели да го направим и други държави са могли да направят повече“.

Главният прокурор сподели и за свои срещи с представители на спасените български евреи.

„Видях се преди няколко дни с един възрастен човек, който на 6 години си е тръгнал от България и вече две поколения от семейството му живеят в Израел, но самият той се нарича българин. Той ми каза, че ако България не е била спасила неговите родители, то те нямаше да говорят в момента. Така че аз се надявам, че ще помним и ще се гордеем с това, което е направил българският народ и ще сме достойни за нашите предшественици, защото в момента имам усещане, че сме забравили положителните примери на историята и се фокусираме върху негативните такива“, добави главният прокурор Иван Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
4
 
! Отговори
Истина преди 1 година
Спасението на 48000 евреи наистина е чудо, благодарение на малцина праведни българи застъпници спрели депортоцията одобрена от цар БорисIII,съюзник на Хитлер,участващ в антисемитска политика с нацистко правителство на Филов,Габповски,Белев и др.с много антиеврейски престъпления, узаконени с нацистки антиконституционни геноцидни "закони" като фалшива нацистка пропаганда, осъждане на невинни евреи на глоби,зотвор и смърт, за да им ограбят бизнеси и имоти, убийство на 11343 евреи под власта на царя
50
2
 
4
 
! Отговори
полковник Колев преди 1 година
Може и "чудо" да се нарече,но си е и истински Позор с последствията които си носим в днешно време
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хей ти не си Гешов, а Гешев!
48
3
 
9
 
! Отговори
Ппппп преди 1 година
Стига с тия евреи, не стига че са превзели цялата планета, а и ни внушавате , че са невинни! Защо най нагло си присвоиха БНБ Българска Народна Банка ?? Ние сме окупирана държава
47
2
 
6
 
! Отговори
Главният пркурор преди 1 година
Е жалко подобие!Кой Главен прокурор номи еврейска шапка и носи плакат на английски и участва в чужди митинги?Това е шута Гешев!
46
1
 
6
 
! Отговори
Умник преди 1 година
Гешев, гледай си прокуратурата и не се прави на политик! И без това рейтинга и е около нулата!
45
0
 
2
 
! Отговори
Давид преди 1 година
И на ангела на смирненската църква напиши: тъй казва Първият и Последният, Който биде мъртъв и оживя: зная твоите дела, скръб и сиромашия (но ти си богат), и хулите на ония, които казват за себе си, че са иудеи, а не са, но са сатанинско сборище. (БКП-НАТО-ЦРУ-ДС, изопачават нещата за да изкарат времето и хората приемливи преди 1944г. Да ги избеляТт. Взимат чернилкААа от фашизмът-ККкапитализмът и я хвърлят върху комунизмът. Това са евреите от световната плутокрация и тези от БКП и ДС - БУРЖОА)
44
4
 
2
 
! Отговори
Главанак преди 1 година
Спасяването на евреите е чудо, но то е сътворено от хора с достойнство и чест,за разлика от тебе!Как пък нямаш съвсем, ама съвсем малко достойнство, да си подадеш оставката! Или ще браниш мафията / сещаш се за коя партия става въпрос/ до последно!
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто пак сме се извъртяли.Видели сме идващият край на Райха и аре към правилната страна на историята.Бойко ги знае тия работи.Не ни знаят с нищо в света.Жалка история.
42
1
 
6
 
! Отговори
гешко преди 1 година
Спасението на будистките $чекмеджета$ е чудо
41
0
 
3
 
! Отговори
баба Пена преди 1 година
И аз имах навремето 5лв и сега си мислим че са 100 000холяди, гледам оня ден те от 5лв станали 2лв.
40
2
 
2
 
! Отговори
До факт 30 преди 1 година
Дали сме без да платят, на заем уж, но и до сега не е платено, 400 милиона долара провизии за немските войници. Освен - че в цяла Македония егейска и вардарска, окупираме като съюзник с Хитлер и избиваме 20 000 деца, жени и старци, 2000 отрязани глави.. снимат се с главите нашите офицерчета.. Но наши войски пребивават в Албания, Белград, цяла Сърбия и Хърватия, Словения и убиват 1-милион сърби. 400 МИЛИОНА ДОЛАРА ОТ ТОГАВА СЕГА СА 9-МИЛИАРДА СЕГАШНИ ДОЛАРИ. ПЪЛЕН СЛУГИНАЖ, И ФАЛИТ НА БЪЛГАРИЯ.
39
2
 
4
 
! Отговори
Позор си бе преди 1 година
Гешев я кажи кажи как умъртвяват Българи с честоти, не говори за Евреите, лицемери с престъпно минало и настояще!
38
2
 
4
 
! Отговори
Отворен Пост преди 1 година
Гешев какви са тези агресивни Роми в град Бобов дол хвърлят камъни по хората, Гешев кой насъсква Ромите срещу Българи в град Бобов дол, Гешев прибери си мутрите и Джипси Гешев, вземи си и корумпираните полицаи и марш на село Ориенталци Гешев!
37
0
 
2
 
! Отговори
тротинетка преди 1 година
Ами той Хитлер май е умрел преди има няма 70г
36
1
 
1
 
! Отговори
баба Пена преди 1 година
Нещо много филми си гледал май. Ако си прав напиши некоя книга, барем спечелиш некой лев ако си прав
35
3
 
2
 
! Отговори
фактология преди 1 година
Кръстю Раковски признава за Хитлер, също и за целта да се унищожи християнството - то е носител на милосърдието и анти-богатството. 666-КАПИТАЛИЗМЪТ иска да се мразят страдащите и бедните, и венцехвалят парите и богатите..
34
1
 
3
 
! Отговори
фактология преди 1 година
Никой не е спасен докато е жив Хитлер и нацизмът. Целта на Хитлер е спасяване на буржоазната, капиталистическата, финансовата система, чрез унищожаване на левите хора и съюзи, партии, синдикати, и пренасяне на всичкото злато към САЩ и Швейцария - за създаване на Бретън Уудс системата. Евреите имат много злато. Хитлер е евреин и работи за Финансовият интернационал - еврейска световна плутокрация и ционисти. Кръстю Раковски признава за Хитлер, също и за целта да се унищожи християнството - то е н
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав си но България неможе дасе спаси от милиярдерите.Под твоя каскет са.
32
1
 
1
 
! Отговори
фактология преди 1 година
лгбти и фокс са богохулни имена.. Десните и левите се опират на Дарвин. Десните фашистки си мислят и пропагандират, че финансовият елит е най-добре еволюирал, а другите си заслужават маргиналното място. Лявото казва, и си мисли, че ако средата се смени, всички ще еволюират правилно. Тоест тръните, плевелите, не изискват култивирана среда.. .. Сега за да има екология ще трябва да се планира и култивира, което е доказателство, че свободният пазар и инициатива са вредни, а колективът е велико нещо

Спонсорирани публикации