Ръст на болните от скарлатина и варицела

По-често боледуващите са във възрастовия диапазон 5 - 12 години
12
Ръст на болните от скарлатина и варицела
Снимка: Pixabay

Ръст на случаите на скарлатина и варицела отчитат здравните експерти, а директори на училища в столицата сигнализират, че освен болни ученици, имат и болни учители.

„Голям е броят, който наблюдаваме в момента - и на варицела, и на стрептококов фарингит и скарлатина. Вероятната причина е, че по време на пандемията децата и възрастните бяха изолирани и до някаква степен това понижи имунитета”, каза педиатърът от ДКЦ „Вита” д-р Кристин Генкова пред Нова телевизия.

По-често боледуващите са във възрастовия диапазон 5 - 12 години. При съмнения, медикът препоръча консултацията с педиатър или общопрактикуващ лекар. Д-р Генкова обясни и разликата между варицелата и стрептококовия фарингит:

„Варицелата е вирусно заболяване, а стрептококовият фарингит се причинява от бактерии”.

Скарлатината, посочи педиатърът, протича с обрив, но е възможно да има само тонзилит. При варицелата почти винаги пък има обрив. „И двете са доста заразни, но варицелата малко повече. Едно дете може да зарази други около десет души край себе си”, коментира още д-р Генкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: варицеласкарлатина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да сте си ваксинирали!
9
2
 
2
 
! Отговори
БУМ НА ВАРИЦЕЛА преди 1 година
Има епидемия в момента от варицела, за която се мълчи,а варицелата за разлика от ковида е напълно видима и не може да се сбърка с нищо друго. Острозаразна и в тежка фора за възрастните,които не са я карали. Защо мълчат, особобено опасна е ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ, ПРЕДУПРЕДЕТЕТЕ ГИ ГАДОВЕ,МРЪСНИ!
8
3
 
3
 
! Отговори
плазмиди в мРНК преди 1 година
https://sott.net/article/478262-mRNA-vaccine-contamination-much-worse-than-thought-Jabs-up-to-35-DNA-that-turns-human-cells-into-long-term-spike-protein-factories Замърсяването на мРНК ваксините с ДНК плазмиди е много по-голямо, отколкото се смяташе първоначално - до 35%, можещи да се самовъзпроизвеждат в бактериални и човешки клетки. Д-р Кевин МакКернан и неговия екип, проверили секвенционно мРНК ваксините на Pfizer и Moderna и са открили тревожни нива милиарди, плазмиди с ДНК гени за шипа и антибиотична резистентност за НЕОМИЦИН и КАНАМИЦИН.
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След тези плазмиди вашите клетки или бактерии, ще са резистентни на антибиотици ГМО фабрики за белтъка на ковид шипа, които могат и да се размножават.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фалшива скарлатина, фалшива варицела, фалшиви тестове. Пишат ги такива, за да откраднат по 5000 лева от пътеката на НЗОК.
5
1
 
3
 
! Отговори
Кьосев преди 1 година
Приютените Украинци донесоха зарази!
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали няма връзка с некачествено или липсващо обеззаразяване и контрол на вноса през някои от граничните пунктове?
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мълчат щот нема финансова добра пътека и секи сам се спасява, държавата е пред фалит тва е
2
1
 
6
 
! Отговори
Бай Тошо преди 1 година
И сега всеки ден, всеки час, навсякъде има ваксини ...
1
7
 
4
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 1 година
Ееее.....ако не е ковидивитнайси ше е варицела или скарлатина!

Спонсорирани публикации