Яйца, мухлясал кашкавал, сирене... Предлагат храна с изтекъл срок

Отново сигнали в Helpbook за паркиране в тревни площи и изоставени коли
28 мар 2023 08:05, Анисия Иванова
32
Яйца, мухлясал кашкавал, сирене... Предлагат храна с изтекъл срок
Снимка: Helpbook

В последно време зачестиха сигналите в платформата на Helpbook.info  за некачествени и такива с изтекъл срок на годност храни, които се предлагат по магазините.

Наш потребител алармира чрез нас БАБХ по повод нарушения от голяма търговска верига в Пловдив. Изпрати ни видео и снимков материал. Ето какво пише в сигнала: „На 19.02 имаше изложени яйца с изминал срок на годност от 12.02 и 17.02, което може да доведе до сериозно натравяне на клиентите. На 19.03 имаше Котидж сирене с изминал срок на 17.03, както и мухлясал кашкавал. Етикетите за намалението бяха от 18.03, което значи, че храната вече е била с изминал срок на годност. Веднага сигнализирах персонала и казаха, че ще ги изтеглят от витрината. На 20.03 все още бяха там. Неколкократно съм попадала и на мухлясал хляб с изтекъл срок на годност. Храната на топлата витрина може също да е от стоки с изминал срок“, пише нашият потребител.

Проблемът с неправилното паркиране продължава да е актуален във всички части на страната. В столичния квартал "Гео Милев" едни и същи автомобили от години паркират в тревните площи, като са наполовина на тротоара, запушвайки го целия, и наполовина в зелената площ. Ето какво ни написа нашият потребител: „Корените на дърветата вече са изровени и е въпрос на време да загинат ако продължават да ги унищожават с гумите си. Тротоарът отдавна е унищожен. Моля най-после да се вземат трайни мерки това да се промени. Вече 2 години пускам сигнали до институциите, но те само си прехвърлят топката вместо да решат проблема“.

Изоставени автомобили заемат и без това недостатъчните паркоместа в столицата. По този повод ни сигнализира друг наш потребител: „Както е видно от снимките, дори едната гума е спаднала до джанти. Моля за предприемане на действия по отстраняване на автомобила, който заема ценно парко място в София. Може да бъде спокойно изоставен в гр. Враца, ако не пречи на гражданите там, тук определено не е място да се складират автомобили, които не се движат. Благодаря предварително“.

Това са само малка част от получените сигнали. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
todor преди 1 година
ПЕДАЛИИиииииииии....СЕГА Я ХВЪРЛЯЙТЕ ТАЯ ХРАНА ДА ВИ ДОЙДЕ АКЪЛА !!! НИКОЙ ДА НЕ КОПУВА И СТЕ ЗАГИНАЛИ !!!
22
0
 
1
 
! Отговори
$$$$€€€€ преди 1 година
Това е най- малкото.По принцип всички храни са вече отровни биологично.Покажете ми една храна в която няма химия? Тенденциозно ни тровят с хранителните продукти Ако нямаш поне малко производство ( градина) не може да разбереш истинските качества на храната.Погледнете младите хора с наднормено тегло, резултата е на лице.
21
2
 
7
 
! Отговори
Нека позная: преди 1 година
Т-маркет, нали? :) Ако не е значи е Билата, където пилетата са тъмносини в унисон с знамето на ЕСССР...
20
8
 
1
 
! Отговори
В. преди 1 година
Че ти най-вкуната част на кашкавала е мухлясалата.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До баба мара..:Бабо Маро!Целта е да се печели максимално.Идеята за ниски цени които да привличат клиента е архаична.Гони се печалбата на макс.Едно време хората се познаваха.Сега няма уседналост,не се познаваме.Затова магазинерката не я интересува на кого какво продава.
18
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
това за малките магазинчета не е вярно при нас има едно в блока 30 години сезарежда от борсата на бул европа до бензиностанцията а тази борса е ужасако имах такъв мерак да въртя търговия щях да се уговоря с хората от полето илимандрата да ми докарват стоката директно и цените да са ниски а сега е обратното
17
0
 
23
 
! Отговори
Тт преди 1 година
90% от хранителните стоки в момента се продават с изтекъл срок. Аз в последната седмица 4 пъти вече се сблъсквам с това. Отваряте си очите и не купувайте, само им наливате вода в мелницата за измами.
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но за сметка на това поне са скъпи!
15
15
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Мухалът е антибиотик. Какво толкова. А за сефте чувам за кашкавал и сирене с изтекъл срок на годност. Има неправилно съхранение, което е още от производителя. Тя тая като не е сигнализирала и за вина с изтекъл срок на годност, пак добре. И нека не бъркаме срокът на годност с препоръчително за консумация до.
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На мен ми се е случвало да си купувам от Кауфланд развалена лютеница Олинезко, чийто срок според етикета ще изтече януари 2024 г, обаче като я отворих, тя си беше просто развалена, с променен цвят! Пресната е ярко червена и с еднаква консистенция. За некачвствените колбаси не искам да говоря!
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С такива малки глоби не ги бърка да правят такива гаври с потребителя, кашкавала е толкова скъп защото половината го изхвърлят и това не е само от един търговец, пак ми изтрийте коментара но шефа на Била в ефир в едно от първите интервюта за скъпия кашкавал каза как всеки трети го бракуват/изхвърлят.
12
0
 
23
 
! Отговори
007 преди 1 година
Нямали кой да ги запечата тия магазини къде е държавата
11
0
 
40
 
! Отговори
От хората преди 1 година
До кога ще криете нарушителите зад това голяма търговска верига и т.н.Стига бе,и това ми било безпристрастни новинари.Няма да се оправим.
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но за сметка на това е скъпо :D
9
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В големите вериги почти всичко се презопакова и се пуска с нова информация.
8
0
 
33
 
! Отговори
Сефте преди 1 година
И преди да вдигнат цените беше същото. В Billa с киселото мляко на Верея 4,5% например - срок изтекъл преди седмица и ни го продават на рафта със стоките в срок.С рибатаа в Lidl -уж още 4 дни до края на срока, а като я отвориш мирише на леш
7
0
 
20
 
! Отговори
Горгонзола преди 1 година
Да те би да предлагат продукти с изтекъл срок от вчера?
6
3
 
29
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
И ТОВА ВИ Е МНОГО РОБИ.ВИЕ ИЗБИРАТЕ ВЕЧЕ 32Г.ВСЕ ЕДНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ.
5
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мухлясал кашкавал означава ,че е узрял! Щото преди,като го ядохме незрял,нямаше оплаквания!Хората по света продават мухлясали сирена като деликатес! Ние тук ги броим за ***! Пропаганда и невежество?
4
1
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
До анонимен 4 Точно така е .

Спонсорирани публикации