Трети ден на протести на зърнопроизводителите

Подготвя се протест и на лозарите
31 мар 2023 07:45, Александър Попов
30
Трети ден на протести на зърнопроизводителите
Снимка: БГНЕС

Продължава протестът на зърнопроизводителите в цялата страна, които настояват да бъде наложено вето върху вноса на стоки със селскостопански произход от Украйна.

Вчера те се срещнаха с президента и ресорните министри. От разговорите им стана ясно, че България започва разговори с още седем държави за промяна на европейския регламент за вноса на стоки от Украйна.

Днес е последния от обявените тридневни протести, от утре зърнопроизводителите ще приберат машините, за да ги изкарат отново на 7 април в подкрепа на колегите си от Румъния, които са насрочил за тогава протестните си действия.

Обмислят се и входни такси на граничните пунктове за украинска продукция. Междувременно се подготвя и протест на лозарите.

Национално сдружение на българските лозари събира недоволните пред президентството, след което шествието на лозарите ще се насочи към министерството на земеделието

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: зърнопроизводители
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Зрънчо Зрънчев преди 1 година
Сина дойде и вика: "Тате, искам Бентли като твойто и като на кака". Брей, и тоз порасна и иска вече. Как да деля децата? Да купя на едното, а да не купя на другото. Не мога да деля децата. Жената вика: "Ти мен за човек ли ме нямаш? Искам Бентли като на децата. Ще купиш и на мама, за да не се сърди." Как да откажа? Да си разваля семейството ли? Тъщата да ми дудне и да разказва на другите зърнарски тъщи: "Моят зет за човек не ме смята". Купих и на нея, за да има мир в къщата и семейството.
26
0
 
2
 
! Отговори
Зрънчо Зрънчев преди 1 година
Положението с Бентлитата ни е плачевно. Знаете ли колко струва поддръжката им? Държавата да ни отпусне социални помощи за поддръжката на Бентлитата. Купили сме Бентлита на цялата рода - сина, дъщерята, даже на тъщата. Как да ги поддържаме с тези ниски цени, които са "пазарна аномалия"?" Запомнете от нас една наша мъдрост: "Евтиното е пазарна аномалия, скъпото е пазарна икономика".
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има борса за зърно защо го държите цала година и да спрат вноса пак на борсови цени ще го продавате.
24
0
 
1
 
! Отговори
Да благодарим преди 1 година
...НА УКРАЙНА ЗА ЕВТИНИТЕ ЯЙЦА ЖИТО И ЗЕЛЕНЧУЦИ ЩОТО НАШИТЕ ЧЕРВЕНИ ЛАТИФУНДИСТИ ЩЯХА ДА НИ НАПРАВЯТ ХЛЯБА 5 лв. И яйцата по 1 лв. ЗА ВЕЛИКДЕН!СЛАВА НА УКРАЙНА!
23
2
 
4
 
! Отговори
Видов ден преди 1 година
На ! ви сега Украйна. .амнайсти пакети санкции срещу Русия, Капачки за Леопарди, снаряди за Укро Вермахта, хиляди кинти за "бежанците" с Лексуси, безмитен внос на радиоактивни продукти от Украйна, подаряване на дизел и оръжия за Украйна...Нали за това скачахте и закачахте жълто сини знамена по държавните сгради в България !? Сега ще им ядете ...ната на фашистите в Киев
22
2
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 13: влез в Тарик и въведи код 1001190012: високо качествена твърда пшеница: мито по отношение на трети страни 0 евро/ на тон! А трети страни са много на брой! Това, че митото е проблема е поредната политическа дъвка! То си е толкова от доста време и за много други страни, за тази стока. В тарика няма обявено мито за пшеница при внос от която и да е страна, има изисквания за контрол на качеството, но това важи за всички.
21
3
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 13: 1. Пшеница се внася от всякъде без да се налага мито (виж Тарик и тогава говори)! 2. Дори и да се сложи 5% данък само за Украйна, пак няма да направи двойно по скъпото българско конкурентноспособно! 3. А зеленчуците от Полша? А от Холандия? А от Гърция? А от Македония? А от Турция? Половината от тези държави са каменисти, с калпава почва или климат, с по високи заплати и пак произвеждат повече и на по ниска цена! Значи проблема не е в другите, а в нашите!
20
0
 
2
 
! Отговори
Никой няма да спре преди 1 година
...Евтиното жито от ЕВРОПА у нас!ЗАБРАВЕТЕ!!!!!!
19
1
 
1
 
! Отговори
Щете--нещете... преди 1 година
ВИНАГИ ЩЕ СЕ РАВНЯВАТЕ С ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ПШЕНИЦА И ЦАРЕВИЦА!!!/...също като с доматите и зеленчуците.../
18
2
 
2
 
! Отговори
АЙДЕ НА БАС.... преди 1 година
....ЧЕ УКРАИНСКОТО ЗЪРНО И РУМЪНСКОТО ЩЕ СА НАЙ-ЕВТИНИ ВИНАГИ В ЕС!!!!
17
1
 
1
 
! Отговори
МОНОПОЛА НА ЗЪРНОТО преди 1 година
...Е КЪМ СВОЯТ КРАЙ У НАС!ЕС И УКРАЙНА ЩЕ ДИКТУВАТ ЦЕНИТЕ НА ЗЪРНОТО СЛЕД ВОЙНАТА!ДАЛАВЕРАТА НА ЧЕРВЕНИТЕ ЗЪРНАРИ ЩЕ ПЛИКЛЮЧИ ДОГОДИНА!
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
коя ли партия ще обере гласовете на зърнопроизводителите - коя дава най-много на пазара - хайде да видим на кой ще се продадат
15
2
 
3
 
! Отговори
МафиятаСиИмаДържава преди 1 година
Мафията вдига патардия заради изборите. На никой не му дреме за зърно или за производители. Всичко е отклоняване на вниманието. Целта е поголовно купуване на гласове и плашене на обикновенния гласоподавател.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми добре - да забранят безмитния внос на украински стоки, нека се обмитява - ха да видим някой направи ли си сметката, че и с мито ПАК ще са по-ефтини стоките им, това какво ви говори - дали тия зърнари не искат да спекулират щото не си продадоха зърното на 650 лв. наесен, понеже чакаха 1000 лв. - за един приятел пита -хах
13
0
 
3
 
! Отговори
Топла вода преди 1 година
Не е проблемът в производителите, а в прекупвачите. Крайно време е държавата да създаде държавни тържища, за да се избегнат посредническите спекули.
12
5
 
4
 
! Отговори
Хмм... преди 1 година
Не подкрепям зърнената мафия! Те мислят единствено за себе си, как да трупат печалба.Произведеното от тях зърно е ***! Единствената разлика от украинското е, че тяхното не е радиоактивно!
11
6
 
6
 
! Отговори
До долният преди 1 година
Проблема не е във вноса а в безмитния внос ! Украйна не е в ЕС. Отделно че папкаме радиоактивни продукти.
10
9
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Вчера се потресох от изказването на една фермерка : ми да забранят вноса , значи така ще се реши проблема със скъпата й стока?!??!!!?!!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
миналата година в логото на сайта на първо място беше ковида, сега ковида е изчезнал на пъво място е войната в украйна - България е винаги на второ място - коментара е излишен нали....а след година кое ще е на първо място - да се обзаложим че пак няма да е България
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 123 Защо се правиш на луд? Кой и какво да подкрепиш? Отдавна зеленчукопроизводителите и животновъдите в БГ намаляха и произведеното от тях е крайно недостатъчно за нашия пазар. Всичко се изсипа от села и паланки в София, Пловдив и Варна, и всичкото това иска да работи ,,на бюро". Та затова ще внасяме от Турция, Гърция, Македония и от където се сетиш. А с нерегламентирания внос на зърно от Украйна ще съсипят и зърнопроизводителите!