Силата на вярата в "Завърналите се": Чудото Рафаел в живота на Надя и Александър

До Лондон и обратно, и как човек запазва вярата си в Бог след 5 неуспешни бременности
27 апр 2023 19:53, Анисия Иванова
14

В поредицата "Завърналите се" Петя Кертикова ни представя историята на фармацевта Надежда Динева от Харманли. Смелата дама загърбва уредения си начин на живот и кариера в сферата на клиничните проучвания в Лондон в името на семейството си и България.

Тя е магистър-фармацевт, от малка е в операционните зали, тъй като баща ѝ е хирург. В студентските години Надя е част от Българския християнски младежки съюз. Основава своя аптека на 27 г., като за целта тегли заем, влюбва се в българин, който търгува борсови акции и така се озовава в Лондон, където прекарва 10 години от живота си.

Преди да се венчае за избраника си Надежда го кани на среща, но не къде да е, а в аптеката. След това му поръчва и такси. И както гласи стара поговорка - "Стига те това, от което бягаш". Омъжва се за Александър и тяхната лондонска приказка започва.

Именно любовта отвежда Надежда в Лондон и пак същата тази любов я връща у дома. Зад граница тя загърбва кариера в клиничните проучвания и уредения си начин на живот.

Но преди това Надя съди последния си работодател в Лондон. Причината - отношението, след като разбират, че е бременна. "Започнаха да се държат ужасно. Не бих ги осъдила, ако не беше това отношение", разказва тя.

Въпреки изпитанията Надежда успява да запази вярата си в Бог след пет поредни неуспешни бременности.  "Започнахме да правим опити за дете и загубихме 5. В Англия никой не приемаше моите специфики за проблем. Затова решихме следващата бременност да съм под наблюдение в България", разказва младата жена.

Чудото на живота им се казва Рафаел - второто дете на Надя и Александър, чието име означава "Бог изцелява".

Завърнала се в родината тя сбъдва и една своя тийнейджърска мечта - християнска кафе-книжарница в сърцето на София.

"Успехът не се мери с това колко ти е голяма къщата и колко пари имаш в банковата сметка. Щастието е измеримо, но не във финансова гледна точка", казва с усмивка Надя.

Гледайте цялата история във видеата на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая ,много нагла и нахална ...Да каже колко данъци и здравни осигуровки е платила в България .......
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Започнахме да правим опити за дете и загубихме 5. В Англия никой не приемаше моите специфики за проблем. Затова решихме следващата бременност да съм под наблюдение в България" Ето причината да се върне, 10 години са плащали дабъци в Ънглия и после се връща тук да източва НЗОК. Понеже Ънглия е много велика и развита страна и там 5 пъти е пометнала.
5
2
 
6
 
! Отговори
айде по сериозно преди 1 година
още една *преуспяла* се завърнала :) бе моля ви се , от любов към България се върнала ,,,
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да са живи и здрави! Всеки сам си решава къде и какво. Връщането в България е за търсачи на силни усещания. Я някой ще те фрасне на пътя, я ще те рекетират. Все изненади.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щастието не се измерва в пари, каза влюбилата се в брокер, а не в мияч.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Успехът не се мери с това колко ти е голяма къщата и колко пари имаш в банковата сметка. Щастието е измеримо, но не във финансова гледна точка" Това го казват преимно хора родени със сребърна лъжичка в устата и никога не са оставали без пари и гладували.
1
0
 
6
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХА преди 1 година
'влюбва се в българин, който търгува борсови акции'