Концесионерите трудно намират спасители и това лято

БЧК обучава много, но част от тях заминават за чужбина
25
Концесионерите трудно намират спасители и това лято
Снимка: БГНЕС

Сезонността на работата е причината всяко лято трудно да се намират спасители за морските плажове, посочва концесионерът на плажа в „Крайморие“ и заместник-председател на браншовата организация Николай Димитров, пред БНР.

"През курсовете на БЧК минава достатъчно голяма бройка спасители, които обаче или излизат в чужбина или не практикуват тази професия. Ние ги ангажираме за не повече от 3-4 месеца. Това води до отлив на готови, обучени, създадени като кадри спасители. Имам момчета, които миналата година са работили при мен. Тази година едното ще работи в заведение, две момчета остават в София и ще работят в софтуерна компания. Справяме се, понякога дори с цената на компромис с качествата на спасителите. Самият аз заверих моите документи миналата година-когато се наложи и аз ги подпомагам като бройка. На част от момчетата плащам таксата за курсовете като в последствие те се ангажират да работят при мен", каза той.

Старши спасител на този плаж е дългогодишният обучаващ към БЧК в курсовете по водно спасяване Васил Алексиев. На ивицата, която е в близост до общинския център, се прави и изнесения курс на море. Тази година също предстои подобно обучение.

На плажа в „Крайморие“ ще има 10 спасители от 1 юни, каквото е изискването по договор. Заплатите им тази година ще бъдат по-високи, уточни Димитров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: спасители
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Тия, умните преди 1 година
От "Спаси София" защо не се прехвърлят и на морето? Да вдигнат и там данъците. И там става дума само за пари.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато си куха лейка ,нито Спасители ,нито -родители ,нито Господ ,ще ти помогне !Разсипахте цялото Черноморие и ревете ,за Спасители :)))
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия които говорят по телевизиите не са истинските собственици)аде стига глупости да се бръкнат по за 2500 лв и че има кандидати колко искаш
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма нужда от спасители !Има флагове за сигнализация !Който ,не познава цветовете -да влиза !Сам си поема отговорността !!
17
1
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Отговорността е голяма. Също така си рискуваш живота. От друга страна работата е нискоквалифицирана. Стоиш цял ден на слънце, може да хванеш рак на кожата. Минусите са повече от плюсовете.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заплати,заплати няма,спасителители ще се намерят.
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спасители има. Това, кеото го няма, е баламурници, бачкащи за 1000 лв на тая скъпотия.
14
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Кога ще започнем да използваме и уважаваме Българският език на униформените държавни служители?
13
0
 
7
 
! Отговори
Някой си преди 1 година
Лъжи и пак лъжи.От репортери и концесионерите.? Работна заплата за спасител е 1000-1200кой ще се на вие ли някой На басейн в хотел е 1500лв и чисто взимаш 1200 ако ти го получиш..?!????!??!¡!
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В края на сезона колко пари има в сметката на концесионера и колко на спасителя ?
11
13
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
5000 нето никъде по света няма да дадат, пък ако ще и да няма един кандидат. Ако дават 5000 нето, и програмистите ще станат спасители, защото по цял ден стоиш на морето и нищо не правиш, а това ти е чист пасивен доход без разходи.
10
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добрите концесионери си наемат от чужбина. Виждали сме литовци, поляци, молдовци, т.н. Българинът не става за работа. Българинът иска да му дават 3500 нетна заплата за да стои на плажа да показва мускули и да хваща тен, докато бройка мацките и се надува за пред мъжете. И когато се появи някой да го засенчва като харизма, да му свиpи със cвирката и да го нахоква пред всички само него и иска да го играе шефче да му изпълняват нарежданията (прищевките по-скоро).
9
3
 
12
 
! Отговори
Не е вярно преди 1 година
За 5000 всеки би се гласил даже и опашка има що лъжат?
8
1
 
30
 
! Отговори
Спрете концесиите преди 1 година
Плажовете са изключително държавна собственост ! Спрете да хрантутите мутрите гнусни
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спасител е враманна работа. Плащате им 5 месеца само и после ги захвърляте. Как искате да се върнат? Всички работници по чернамарието са така. Не само че не им плащате цяла година но и прекалено малко. Няма вечно милионери да ви правят. Отгоре на това и ги обиждате, гаврите се с тях. А работете си сами да видим как ще стане. Въобще не трабва да ви има такива мутренски работодатели. Че и услугите ви са по скъпи от Малдивите дори
6
2
 
22
 
! Отговори
Пффф преди 1 година
Тези, които са си намерили работа в софтуерна фирма ги пиши бегали завинаги. Може и да практикуват любимата си професия на спасител като се пенсионират, т.е. след 40 години. Момчето дето е станал сервитьорче по може да дойде, ама не е гарантирано.
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
концесионерите си мислят, че хората, които биха станали спасители ще се радват да изкарат 3 месеца на морето и то платено, но не си дават сметка, че 700-800 лв стигат за 2 седмици там.
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Концесионерите" ни са единствено представители на родното мутробизнесменство с никакви бизнес качества и опитни единствено в прилагането на див капитализъм . За това и има проблеми с наемането на работници , за това и всички бягат от тях . Какво друго ? Те вече и изпаднали тайландци и бедни бачкатори от още по-бедните бивши руски републики не искат да работят в България. Мутробизнесменчетата да запрятат ръкави и да впрягат в семейния си бизнес дрогираните си синчета и силиконовите си женички...
3
0
 
19
 
! Отговори
Няма разбира се преди 1 година
Щом взеха да правят медийни царе от свиркаджиите на мутрите като този Николайчо сладоледаджийчето на Радо слънцето значи много е прападнала българската журналистика. Няма да има желаещи разбира се, кой иска мутра стотинки да му плаща и да му пълни шкембето дебели
2
2
 
28
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Става въпрос за пари. Няма пари, няма спасители.