Ясен Тодоров: Това не е опит за атентат, а атентат

Днес можеше да избираме нов главен прокурор, заяви той
2 май 2023 09:40, Стела Стоянова
85
Ясен Тодоров: Това не е опит за атентат, а атентат
Снимка БГНЕС

"Ако главният прокурор не се е придвижвал с брониран автомобил, Висшият съдебен съвет трябваше да свика извънредно заседание и да избира нов главен прокурордствието.Мога да потвърдя думите на директора Борислав Сарафов, че устройството е било предназначено за убиване, а не за сплашване“, каза пред БНТ Ясен Тодоров, зам.-директор на Националната следствена служба.

"Това не е опит за атентат, а атентат. И опит за убийство", коментира той опита за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев. По неговите думи, това е мнението на експертите от специализирания отряд за борба с тероризма. Взето е вече и становището на водещ световен експерт по антитероризъм и взривове.“ Ако се наложи, по време на разследването официално и по надлежния ред ще се изиска помощ от такива специалисти. Работи се по всички възможни версии", заяви Тодоров.

Още по темата

."Доста професионално изпълнение - взривът е задействан точно, когато автомобилът, с който се е движел главният прокурор, е минавал покрай него. Със сигурност е планирано мероприятие, подготвяно дълго време. Не мога да потвърдя информацията, която излезе, че по друг маршрут е имало друго взривно устройство. Не отричам, но и не потвърждавам. Подготовката е била много сериозна. Уцелен е и момент, в който може би и самата бдителност около главния прокурор е била намалена. За да се стигне до такъв взрив, явно има пропуски на много места", заяви още Ясен Тодоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега разбирам, че Каскета бръмчи с брониран автомобил. От кого се пази? От народната любов ли?
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде и тоя се включи да пресолява яденето. банално става вече.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 2 - ХУбаво, но ми трябва едно доказателство за това. Нещо! Разбираш ли ме? Не харесвам Гешев и няма да го подкрепям, ако имам избор. Но не виждам как "инсциниран опит за покушение", ще му спечели симпатии.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До тук се потвърди приказката "На страха очите са големи". Сега остава да си признаят и защо толкова се страхуват.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хъхъ, не господа това е циркаджийска инсценировка за да му пазят задните части на Гешев !Ясно беше на всички че трябва да бъде сменен, това е единствения начин някак си да наклонят везните на ОПГ-то БКП към тях и да манипулират пак общественото мнение