Фандъкова забрани шествието "Безсмъртния полк"

Въпреки това организаторите се събират
Обновена: 9 май 2023 10:45 | 9 май 2023 09:40, Стела Стоянова
241
Фандъкова забрани шествието "Безсмъртния полк"
Снимка БГНЕС

Провеждането на шествие „Безсмъртен полк“ се прекратява със заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, съобщават от "Московска" 33.

Столична община не е съгласувала провеждането на шествието „Безсмъртен полк“, но въпреки този отказ организаторите и участниците се събират на сборния пункт на пл. „Св. Ал. Невски“ с намерение да проведат планираното от тях мероприятие.

Още по темата

"Участниците в мероприятието заявяват, че ще използват руски и съветски знамена, които в настоящата обстановка могат да се тълкуват като символи на подкрепа за войната на Русия срещу Украйна", посочват от общината.

По данни от сектор „Общинска полиция“ в района на сборния пункт, както и на крайната точка на заявеното шествие, Паметника на Съветската армия в Княжеска градина, се събират групи от граждани, които са против шествието.

За да не се допусне конфронтация и нарушаване на обществения ред, провеждането на несъгласуваното шествие „Безсмъртен полк“ се прекратява.

Съгласно разпоредбите на Закона за събранията, митингите и манифестациите при прекратяване на мероприятието, участниците са длъжни да се разотидат, а полицията да предприеме необходимите действия за непровеждане на шествието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
4
 
13
 
! Отговори
Фен на Медведев преди 1 година
Обида за Русия и Целият Руски Народ е Зеленски да бъде Оставен Жив!
105
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е да не отменя гейпарадите. Те изразяват европейските ценности.
104
7
 
3
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До gosh - хората си имат качествени Порно канали. Не са им притрябвали твоите московлийски напъни! А дена на "победата над Европа" ще го чакаш дъъълго и безуспешно пред *** с руско парцалче в костеливите си ръчички, но няма да го дочакаш. Хората както каза колегата знаят много добре къде се живее свободно и по добре. Не им е притрябвал Съвецкия ти союз начело с КГБ-ешника Путин.
103
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз си гледам на живо парада от червения площад и грам не ми дреме за недоразуменията родени от плоскоземните в столична община в това число и даскалицата и нейните простотии. Кога данчето организира подобен парад, да дойда ми се хвали, че е постигнала нещо. За сега може да се хвали само с провалено управление и корупционни схеми покрай некадърните й ремонти на ключови улици и булеварди из столицата.
102
6
 
7
 
! Отговори
взвд преди 1 година
фъндъкова проклета да си от всички българи
101
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"могат да се тълкуват като символи на подкрепа за войната на Русия срещу Украйна" - Първо - Никой не ти забранява да подкрепяш едната или другата страна. Второ - Значи вие тълкувате свобидно, както си решите? С чий авторитет? Общината няма такива право!
100
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 98...И защо трябва да гледам парада в Москва.Руснаците величаят себе си Лъгали са собствения си народ.И до сега го лъжат за историческата истина , че Сталин е техен сатрап и човекоубиец.Руднациъе лъжат за Сталинския режим.Издигат статуи на комунизма .Защо трябва да гледам този нагласен парад
99
7
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Организаторите и участниците да ги извозят до Централна гара и да ги качат на влака за Москва.
98
2
 
12
 
! Отговори
перука преди 1 година
"ще използват руски и съветски знамена, които в настоящата обстановка могат да се тълкуват като символи на подкрепа за войната на Русия срещу Украйна"Кой излъга СО и Йорданка Фъндъкова, че те решават какво е приемливо и как може то да се тълкува?Защо сте решили въобще, че в държава с 60%+ негласуващи имате каквато и да е легитимност да гадаете кой какво подкрепя?И да я подкрепят, кво, незаконно ли е?Точно това е фашизъм, да налагаш една гледна точка и да потискаш всички инакомислещи.
97
4
 
13
 
! Отговори
gosh преди 1 година
Поздравявам всички БЪЛГАРИ /не Данчето/ с Деня на победата над хитлеристка Германия, гледайте Парада в Москва, а тъпотиите на фъндъчката - майната им. Ще има и Ден на победата над фашистка европа
96
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На русофилите ще кажа...Ако Русия прецени , че трябва да е благодарна на Европа за нейната модернизация.Че трябва да е благодарна на Британия и Америка за победата и над Хитлер.Тогава и ние ще и благодарим за освобождението и Османската империя...Така нека бъде и така е редно.Има ли благодарност , има благодарност.Пример да дадат що е благодарност.Те не признават благодарност И не получават благодарност.
95
2
 
9
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Герберастската туркофилка
94
3
 
10
 
! Отговори
жорето преди 1 година
Тая фъндъкова кой й дава право да простее
93
9
 
5
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До София - не говори от името на София, празноглав комунист! В София има не по малко хора от вас, братушкащите се кухоглави пенсионери, които искат да се спре тая непрекъсното провокация с реските знамена. Историята вече отсъди. България не е част от Задунайската ви губерния.
92
3
 
8
 
! Отговори
Да Пеем Заедно преди 1 година
и Ето Идва Най-Щастливиян Ден, в който ЮдеюСемитската Свииня Грийнберг, на Площада в Киев, ще е ОбезГлавен!
91
3
 
7
 
! Отговори
gosh преди 1 година
Че коя е тая *** даскалица по руски, която ще ми забрани да вдигам руското знаме - докаросана ми я дайте, няма да я целувам
90
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Сбирщина на национални предатели, терористи, убийци, крадци " - За двете топ партии ли говорим или ... Че се орепокриват. Даже и с убийствата :)
89
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези национални предатели направо в затвора !!!
88
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забрани, ама ще я видим тая работа ...
87
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъ,пата русофилска пропаганда няма да успее да ни разедени.Клишетата отминаха.Историята не може да се скрие.Всеки млад човек може да прецени къде се живее по добре.