Росен Желязков: Ще приемем нужните закони за еврото

Хората очакват аргументи, каза той
9 май 2023 12:02, Стела Стоянова
45
Росен Желязков: Ще приемем нужните закони за еврото
Снимка БГНЕС

Народното събрание ще изпълни своите ангажименти и ще приеме законите, които да гарантират нормативната база за приемане на еврото в съкратени срокове. Това заяви председателят на парламента Росен Желязков при откриването на дискусия на тема "Ролята на организираното гражданско общество в процеса на присъединяването на България към еврозоната". Събитието е организирано от Икономическия и социален съвет (ИСС) и се провежда в Гранитната зала на Министерския съвет.

Дискусията днес ще постави важни и взаимосвързани теми – изборът на нашия политически път, приемането на еврото и ролята на гражданското общество и на ИСС като модератор за решаване на тези важни въпроси, посочи Желязков.

По думите му хората очакват аргументи, които предпоставят добре информирано решение.

„Няма нищо по-добро като пример от примера на съседа, на тези, които са от "нашата черга". Вървели сме заедно с  Хърватия по трънливия път на приемането в Евросъюза и ще продължим да вървим заедно“, каза Желязков.

Той заяви, че въпросът за приемането на еврото е дълбоко политически. „Мисля, че в България има достатъчно сериозни аргументи и сериозно мнозинство от гледна точка на политическата конструкция, която дава увереност, че ако изпълним всички критерии, ще можем да се похвалим със завършването на евроинтеграционните процеси, израз на които е приемането на еврото“, посочи Росен Желязков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 11 месеца
какво стана с референдума, защо бързате да приемете закони за приемане ана еврото.Нали Вие знаете че първо се предлага проектозакон после се обсъжда и ЕВЕНТУАЛНО се приема, но сега пишете направо за приемане. Някой нареди ли или какво стана
32
1
 
5
 
! Отговори
До 29 преди 11 месеца
И не само знамето. Ще искат и кирилицата да сменим, че не е демократична и не отговаря на евро-атлантическите ценности.
31
5
 
2
 
! Отговори
бай Кольо преди 11 месеца
Никой не иска референдум в България ,той (референдума) е само в главите на *** и червените тъпани ,които искат страната Ни да поеме пътя на мрака и гибелта .
30
2
 
4
 
! Отговори
МСА преди 11 месеца
Нека в СМРАД-довете да говорят и хора, които имат аргументи за запазване на лева, а не само неговите противници.
29
0
 
13
 
! Отговори
Дддд преди 11 месеца
Първо предателите от войната станаха комунисти ,после тия комунисти се боядисанха на капиталисти а сега се трансформират в евроатлантици .А народа го унищожават за сметка на тяхното богатство и разкош .
28
2
 
13
 
! Отговори
Еххх преди 11 месеца
Американските подметки имат заповед от кравария да продължават унищожаването на БългаРия.С приемане на еврото държавата се обезличава. Утре ще искат и знамето да е само европейско .До кога такива предатели ще се разпореждат с държавата .
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В годините на прехода ДС си раздаваха куфарчета с пари а народа беше на купонна система и магазините бяха празни. Не можеше да се види майка с количка по улиците. Хората бяха престанали да правят бебета. По улиците фучаха застрахователи в бмв и мерцедеси. Хората се страхуваха. ДС се погрижи за това. Те се грижеха за вас през комунизма и през изминалите 33 години на хаос. Ще се погрижат и занапред за вас и вашите деца. Разграбването продължава. Клептокрацията се е настанила трайно в БГ.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нека да се изцепват така няма лошо. На изборите ще има наказателен вот. Костя първи.
25
3
 
22
 
! Отговори
Павлов преди 11 месеца
Ще има РЕФЕРЕНДУМ на тази тема- не се правете на ущипани моми!
24
4
 
33
 
! Отговори
... преди 11 месеца
Хората искат референдум, тази еднодневка закони щял да приема.
23
3
 
32
 
! Отговори
По същество преди 11 месеца
О, така ли? Значи мнението на над 600 хиляди подписали се българи за референдум и тези, които ще гласуват няма значение. Ти си имаш инструкциите и ще си вършиш своето? Съд за теб. И един вързоп коприва на голо.
22
2
 
23
 
! Отговори
Де бе преди 11 месеца
Това ли се оказва най-важното?!?
21
4
 
24
 
! Отговори
дорде преди 11 месеца
дойде време да приемаме еврото ЕС няма да съществува
20
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Референдум няма да има
19
3
 
26
 
! Отговори
Левтер преди 11 месеца
Всичките от герп забелязвам, са на едно интелектуално ниво с вожда, или по-ниско дори.
18
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А референдум за еврото или и него ще ни го наложите насила като членството в ЕС ?
17
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хърватия е в Шенген,ние не сме. Нека нашите равноправни евроатлантически партньори подадат ръка и ни приемат в Шенген,пък после ще мислим за евро.
16
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ей т**ото си е т**о едно си знае, едно си бае, въобще не ги интересува, че има 600 000 души подписка, което е ~10% от населението на България, което иска да се произнесе по тоя въпрос, то си бута и бута, нещастници
15
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Болшинството не искат евро.
14
3
 
17
 
! Отговори
Nameless преди 11 месеца
И още е един въпрос имам. Какво ще де случи с хората, които са теглилки кредити със срок на погасяване години напред, след приемане на еврото.

Спонсорирани публикации