Прокуратурата протестира оправдаването на Манолев

Предстои произнасяне на Софийския апелативен съд
16 май 2023 16:16, Стела Стоянова
13
Прокуратурата протестира оправдаването на Манолев
Снимка БГНЕС

Окръжна прокуратура – Благоевград изготви протест срещу присъдата на Окръжен съд – Благоевград от 15.05.2023 г., с която подсъдимите Александър Манолев (като подбудител и помагач) и Ана Димитрова (като извършител) са признати за невиновни за престъпление, свързано с представяне на неверни сведения с цел получаване на средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

Още по темата

Обвинителният акт е бил внесен в съда на 07.10.2019 г., 5 месеца след започване на досъдебното производство по разследвания случай.

На първа съдебна инстанция делото продължи около 3 години и 6 месеца.

Предстои произнасянето на Софийския апелативен съд по внесения от прокуратурата протест срещу оправдателната присъда на Окръжния съд в гр. Благоевград.

Според обвинението от началото на януари 2013 г. до 14 октомври 2015 г. Манолев и Димитрова са представили пред Държавен фонд "Земеделие" неверни сведения в заявление за подпомагане за изграждане на жилищна сграда за гости в местността "Чинар куши" край Сандански, за да получи ЕТ на Димитрова 391 160 лв. по европрограмата за развитие на селските райони.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Тихомир преди 11 месеца
Това не беше ли оня г.е...й парясник, дето си беше направил къща за гости и си беше докарал минерална вода от над 1 км., а сега си я ползва като собствена. Много невинен, няма що!
12
1
 
3
 
! Отговори
КОБА преди 11 месеца
СТО ПЪТИ ВИ ПИША ,ЧЕ СЪДИИТЕ СА КОРУМПИРАНИ ,НЕ ПРОКУРОРИТЕ А СЪДИИТЕ БАВЯТ ОТЛАГАТ ДЕЛАТА ПО ДЕСЕТ ГОДИНИ,УБИЕЦА НА ЖУРНАЛИСТА ЦВЕТКОВ СИ СТОЙ В КЪЩИ И ВЕЧЕ ТРИ ГОДИНИ ДЕЛОТО СЕ ОТЛАГА,НО ТЕЗИ ТРИ ГОДИНИ ЩЕ МУ СЕ СВАЛЯТ ОТ ГОДИНИТЕ ОСЪДЕН ЗА ЗАТВОР,АКО ГО ОСЪДЯТ НА ОСЕМ ГОДИНИ ТО ЩЕ ЛЕЖИ САМО ПЕТ ,ЗАЩОТО ТРИ Е СТОЯЛ В ЛУКСОЗНИЯТ СИ ДОМ
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо изтрихте Комитова с двете къщи за гости, които прехвърли на дъщеря си? На този господин, 20 годишната му племенница се оказа голям мениджър на проекта?!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ОТ ЕДИН ДЕН СЪДЕБНАТА РИФОРМА Е УСПЕШНА БЪЛГАРИЯ ИМА НЕЗАВИСИМ ГЛАВЕН ПРОКУРОР...
9
0
 
2
 
! Отговори
Дони преди 11 месеца
Брях, прокито се разработи...?!?
8
1
 
4
 
! Отговори
НОВИНА преди 11 месеца
Днес прочетох новина от САЩ - пиян шофьор сложил кучето на мястото на водача - дал показния че кучето е карало колата . Но Съда не се вързал и вкарал в Затвора водача за 5 години и освободил кучето от наказателна отговорност . Та те така , кой разбрал разбрал .
7
1
 
3
 
! Отговори
Гледна точка преди 11 месеца
Виждате ли сега, че проблемите не са само в прокуратурата. А още по-малко пък в някаква конкретна личност.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ква държавата,такива и институциите й.Жалка паро дия.
5
0
 
4
 
! Отговори
Ха ха преди 11 месеца
Момче терикат да си в - бг , живот ще си живееш - ес плаща да си харабия
4
0
 
6
 
! Отговори
мак преди 11 месеца
Стига да си политик, синче или виден "бизнесмен" и на територията всичко ще ти се размине. Тоз като взе пари за къща за гости, ама в нея няма гости, как съдът видя, че е невинен. отвр.
3
1
 
2
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 11 месеца
Прокуратурата започва да работи ?Ред е за Скандал в Българския Съд .Вижда се че трябва ЕС да се намеси и да сложи Наблюдаващи Прокурори и Съдии .Никакъв Шенген и Еврозона докато не се вкара в Затвора БГ Мафията в тези Институции .Всички знаем че условието да влезем в ЕС беше да се избият Борците и Мафията , това се случи , но децата им бяха завършили в ЕС и днес отново ни Тормозят Народа .
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сме шни ци!
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Прокуратурата нещо почна да ми харесва. Подкупили са съдиите по делото, то е ясно..