ПП-ДБ изчегъртват със закон всички символи на комунизма

Те внесоха проект, с който искат премахването им от публичните места
18 май 2023 17:00, Стела Стоянова
541
ПП-ДБ изчегъртват със закон всички символи на комунизма

Всички символи от комунистическия режим, включително "лозунги, надписи, знаци, фотоси и всякакви други подобни обекти", да се премахнат от публичните места, предлага законопроект, внесен в НС от "Продължаваме промяната - Демократична България".

ПП-ДБ предлагат въпросните символи да се поставят на публично място, само ако ги придружават указателни табели, които "посочват престъпния характер на режима".

"Когато съществуващите символи или произведения на изкуството са паметници, чието преместване не може да бъде осъществено незабавно, или представляват паметник-костница, на тях се поставят указателни табели, съдържащи следния текст: "Комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довел страната до национална катастрофа, и дейността на Българската комунистическа партия са обявени за престъпни със закон, приет от 38-ото Народно събрание", пише в законопроекта.

При установени нарушения съответният областен управител предприема незабавни действия за тяхното отстраняване, предлагат ПП-ДБ.

Още по темата

В законопроекта пише още, че Министерството на образованието и науката, наред с всички държавни и общински органи и публични организации с отношение към политиките в областта на предучилищното и училищното образование, трябва да предприемат действия за привеждане на образователния процес в съответствие с този закон.  

Вносители на законопроекта от страна на "Демократична България" са 19: Мартин Димитров, Атанас Славов, Кристина Петкова, Антоанета Цонева, Илина Мутафчиева, Любен Иванов, Георги Ганев, Ивайло Мирчев, Иван Белчев, Стела Николова, Ивайло Митковски, Свилен Трифонов, Даниела Божинова, Елисавета Белобрадова, Димитър Найденов, Александър Симидчиев, Йордан Иванов, Надежда Йорданова и Владислав Панев.

От страна на "Продължаваме промяната" са само двама: Андрей Гюров и отцепникът от БСП - Явор Божанков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
313
1
 
6
 
! Отговори
До 350 преди 1 година
Ми трябва само да принтираме списък на кандидат депутатите им от сайта и готово. Ако не лично то по бащина или майчина линия ще има успехвв
312
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да сложат табелка с имената на всичкш от ПуПуДеБъ, които са бивши члинове на БКП!!
311
4
 
9
 
! Отговори
Отчето преди 1 година
Много *** и богохулен закон !Стотици хиляди гробове на антифашисти или загинало във войната са с петолъчки , ще ги събаряте ли?Това е грях и светотатство , безбожници !
310
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кажете ми сега нещо за фашизма!.. бил "загинал"?... Нееее! Фашизмът надига глава! Благодарение на същите онези, които му помогнаха преди 90 години..
309
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз да питам, от ПП и ДБ ще изчегъртат ли, ще разстрелят ли родата си до девето коляно или ще си затворят очите като става въпрос за тях, че нещо ми се струва че повечето от тях са наследници на най-верните другари. То и по поведението им си личи, най-верните подмазвачи от едно време сега потомството им пак са най-верните подмазвачи на новите господари.
308
2
 
13
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Също така трябва да се поставят и указателни табели и плочи с обяснение как ПП + ДаеБа + БСП доведоха за 2 г. България до следващата национална катастрофа !
307
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно дотолкова им стига акъла на ППДБ
306
2
 
14
 
! Отговори
Дб пп преди 1 година
Еми те нали са комунисти и техни деца - това дори звучи нелепо
305
1
 
12
 
! Отговори
Всички преди 1 година
Един паметник с всички министри и кой колко е краднал и какви са дълговете на България за поне 150 години назад.
304
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довел страната до национална катастрофа".... Че не се е живеело лъскаво като при запада - да, но кое точно се асоциира с катастеофа в този период?Национална катастрофа от най-висш порядък, това е изчезването на България, т.е. на българите (на хората). А това доста успешно става тъкмо след 1989г. такова нещо, за 30 години 30% от населението да го няма, това и във войните го е нямало.
303
3
 
14
 
! Отговори
Чалгари преди 1 година
Тия са луди!Аман от тъпотии!!!
302
2
 
18
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
Не знам какво точно и колко е направил комунизма в България,но знам че комунистите само за една нощ могат да създадат правителство което да трае с десетилетия,и което да изгради така държавата,че да ни храни дори и днес.А тия днес ,,демократичните" с цветовете на дъгата ни държат вече две години без правителство.
301
12
 
4
 
! Отговори
пепи преди 1 година
Най-накрая... тези надписи са навсякъде да фашагите руски... направо ми се драйфа
300
2
 
2
 
! Отговори
До 10 ноември преди 1 година
Виновно ни е турското робство....
299
1
 
13
 
! Отговори
Емили преди 1 година
Комунизамът и социализъмът са от мъжки род. А пък демокрацията от женски .
298
0
 
1
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 година
При все, че беха в едно правителство със защитниците на тзи символи БСП и тогава тези символи, не им пречеха, дори на ДБ не пречеха, ха-ха-ха... Защо ДБ подават топката на Бойко за правителство с първия мандат и подливат вода на партньорите си ПП? Налис е сещате,че сега Бойка ша кай: Корни, таковата, аз ша защитя петолъчката и червената си книжка, ако ми пристанеш за първия мандат!;))) *** ти, чрез какво вече в България се прави политика;)))
297
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ТОВА ЛИ Е НАИ ВАЖНОТО В МОМЕНТА, А ТИЯ ДЕПУТАТИ СИ ГИ ЗНАЕМ ФАШИСКИ ***
296
1
 
19
 
! Отговори
Минчо от Кралево преди 1 година
Разбрах я аз таз демокрация . То било лесно Значи правиш дивотии , цакаш народа и държавата , гриндиш и те тупат по рамото .
295
0
 
20
 
! Отговори
И. Петров преди 1 година
Трябва да се подходи принципно и да се събаря наред всичко построено по време на престъпния соц., като се почне от панелките в "Люлин" и "Дружба, да не се забравят и "младостите", непременно да се събори ж.р."Тракия" и т.н. Няма опасност някой да остане на улицата, понеже ще се заемат стотиците огромни новопостроени жилищни сгради и ВИП комплекси, които стоят празни, безплатно разбира се, ще ги платят ПП и ДБ!
294
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мартин Димитров - ЧОВЕК С УИКИЛИЙКС РАЗКРИТ ОТ ИЗТЕКЛИТЕ ГРАМИ КАТО АМЕРИКАНСКИ ШПИОНИН В БЪЛГАРИЯ ОТЛИЧНО ЗАЩИТАВАЩ АМЕРИКАНСКИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ИНТЕРЕСИ ЗА СМЕТКА НА БЕДНОТО СИ ОТЕЧЕСТВО бЪЛГАРИЯ. и ТОЙ СЕ Е ПОДПИСАЛ ПОД ПОЗОРНИЯ ЗАКОНОПРОЕКТ...ЕЙ ЗАТОВА ИМ ТРЯБВА ПОСЛУШНА ПРОКУРАТУРА ЗА ДА ШПИОНИРАТ