Протест с искане за демонтирането на МОЧА

Монументът от години е причина за противопоставяне в обществото
343

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протест пред Паметника на Съветската армия с искане да бъде демонтиран. В Деня на Европа част от столичани отново заявиха позицията си, че монументът трябва да бъде преместен.

МОЧА от години е причина за противопоставяне в обществото.
Още по темата


В края на февруари паметната плоча беше счупена с чук, тя е възстановена от представители на БСП и дори има жива охрана.

През март СОС реши, че Паметникът на Съветската армия ще бъде преместен от Княжеската градина в София в Музея на социалистическото изкуство

Срещу идеята се обявиха от БСП с аргумента, че  паметникът не може да бъде преместен, демонтирането му би означавало да бъде разрушен, което пък би накърнило авторските права.





 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още по темата: протестМОЧА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
1
 
1
 
! Отговори
ЖАЛКИТЕ ПРОДАЖНИЦИ преди 9 месеца
ПРОДАДОХА БЪЛГАРИЯ ЗА КОПЕЙКИ НА КРЕМЪЛСКИТЕ ТЕРОРИСТИ
200
2
 
0
 
! Отговори
хх преди 1 година
събаряне и местене, ама друг път.. да не вземат да зачестят "инсценираните" атентати тип Каскетски ;)
199
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
събаряй ***, альошата в плевен и руския в шумен
198
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най добре е да вземем да го продадем паметника.Пари ще изкараме.
197
0
 
3
 
! Отговори
Мен преди 1 година
До СписаревскиЯ ми припомни как започва войната? Хинт - нещо се случва в Полша...
196
5
 
3
 
! Отговори
тя преди 1 година
Тук при групата наркомани около 20 човека беше Каранъотов и дъщеря му Карина ,кореспондентка от БНТс много неприятен мъжки глас ,тая жена не трябва да говори по -добре да мине към писане, ако има какво да напише !
195
9
 
6
 
! Отговори
тя преди 1 година
Един файтон хора от ДБ имат искания против които са стотици хиляди !
194
11
 
4
 
! Отговори
Списаревски преди 1 година
Ало ако не знаете, ако не беше Сталин сега Родопите и Пирин щяха да са в Гърция и щяхте да ходите на Пампорово и Банско през границата - така че оставете Паметника на Червената армия - повтарям - Червената Армия, той не е на Съветската армия окупатор. 30 000 български войници са загинали срещу фашизма рамо до рамо с русите, за да спасята българските земи от ново разделение. ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯТА! Затова ли се мочате???
193
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да благодарим на американските пилоти, които бомбардираха мирните български градове. Техният паметник никой не иска да премества или да събаря.
192
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До НИЕ ОТ СДС.. 194. Ами по примера на Латвия да започнем да възраждаме SS легионите. Няма как да промените историята или да омаловажите заслугата на СССР в борбата и за унищожаване на фашизма.
191
3
 
8
 
! Отговори
художника преди 1 година
Като не може да се махне този "окупаторник", поне махнете провокативния текст. Българския народ няма с какво да е признателен на *** освен *** им, дето обраха народа с тяхна помощ.
190
12
 
5
 
! Отговори
ceci_ преди 1 година
България заедно със съветските войски воюва на страната на анти-хитлеристката коалиция, така че паметникът е напълно уместен. Уместен е и като напомняне че, далеч не винаги българските политици успешно избират "правилната страна на историята" и как бързо им се налага да се пребоядисват в такива моменти. Наличието на такъв паметник в някаква степен озаптява тяхното безумие, което е много полезно за народа.
189
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В София има и друг руски паметник, но никой няма нищо против Докторскя паметник и съвсем нормално, тези хора наистина са загинали за нашата свобода.Виж обаче *** е друго нещо и най-малкото е да бъде преместен. Не му е мястото в Центъра!!!
188
8
 
10
 
! Отговори
Историята трябва да преди 1 година
се помни.Един от начините е като се създават всякакъв вид паметници,за да ознаменуват дадено събитие.Важно условие обаче е, към оценката за важността на тези събития да се подхожда обективно,а не партийно-политически от интереса на управляващите в момента.Що се касае за ПСА,изниква въпросът-от какво ни е освободила?Тя играе ролята на катализатор за преврата от 9.9.44,сменил властта у нас.Без нея шумкарите още щяха да усвояват ресурсите на овчарниците.ПСА трябва да бъде преместен.
187
4
 
19
 
! Отговори
Мене преди 1 година
Болшевишката напаст, да се замисли защо никой не иска да събаря Руски паметници по случай Руско-Турската война. Паметник на червената армия има във Виена но там има защо. Единствените умрели червеноармейци във България са загинали след натравяне със дървесен спирт във Бургас.
186
7
 
6
 
! Отговори
Смях! преди 1 година
Някой май са му платили , да ходи да се бута между шамарите ми се струва!
185
8
 
18
 
! Отговори
НИЕ ОТ СДС.. преди 1 година
ОТКРИВАМЕ СМЕТКА ЗА СЪБАРЯНЕ НА ВСИЧКИ РУСКИ ПАМЕТНИЦИ ОТ СОЦА , В РАЗМЕР НА 3-МЛН .ЛЕВА , ПО ПРИМЕРА НА ЛАТВИЯ!....ВСЕКИ ЧЕСТЕН И ДОСТОЕН БЪЛГАРИН , МОЖЕ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ НАС , С КАКВАТО СУМА МОЖЕ И РАЗПОЛАГА!
184
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не триете коментари,които приканват към убийства като номер 185 с ник ВангелияГущерова?Този същия днес приканва към убийства на измислени русофили при условие,че в Украйна се бият руснаци с техните роднини,а утре може да му скимне да призовава за убийства на американофили.Трийте такива пcиxapи,които искат да подпалват конфликти!
183
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България няма нито един паметник,който да се казва М.О.Ч.А.Тази дума е цензурирана на сайта даже.Означава урина.Искате катетър ли да сложат?
182
10
 
5
 
! Отговори
Русуфилчо преди 1 година
Искам на екскурзия в Сибир. Пак да има СССР и Дядо Мраз да ми донесе Москвич дванйсеттак