"Възраждане" против законът срещу домашното насилие да защитава и еднополовите двойки

Законът казва, че семейството е от мъж и жена, каза Маргарита Махаева
Обновена: 25 май 2023 13:30 | 25 май 2023 13:30, Стела Стоянова
89
"Възраждане" против законът срещу домашното насилие да защитава и еднополовите двойки
Снимка БГНЕС

Депутатката от "Възраждане"  Маргарита Махаева се изказа против еднополовите двойки да имат право на защита, уредена от закона за защита от домашното насилие. Това стана по време на обсъждането на три законопроекта за изменение на закона в парламента.

"Тази цел да се признае юридически едно такова положение, в което еднополовите двойки да бъдат възприемани като семейство, ние от "Възраждане" няма да допуснем, поне докато сме в зала. Това е още едно елегантно изместване на "Прозорчето на Овертон"*, за да започнем да възприемаме лесбийките и гейовете и всичките останали 58 пола за семейства. Законът ясно казва, че семейството се състои от мъж и жена и няма какво повече да го коментираме", каза Махаева.

"Считам, че еднополовите двойки не следва да ползват защита по този закон, тъй като те не са и не могат да бъдат семейство според цялото ни законодателство, което не означава, разбира се, че не могат да ползват защита срещу телесни, психически и всякакви други увреждания и според нашия Наказателен кодекс", допълни депутатката.

Хората на Костадинов изказаха критика и към трите законопроекта

*"Прозорец на Овертън" е понятие, което описва как съвършено чужди на обществото идеи биват скрепени законодателно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еднополовите двойки не са семейство и ако помежду им има прояви на насилие си имаме достатъчно нормативни правила, които, ако се спазват и съответните служби работят качествено, са напълно достатъчни за защита на жертвите. Не е нужно за всеки вид взаимоотношение да се приема отделен закон или конвенция, достатъчно е забрана на насилието, добра дефиниция кога такова е налице и най-вече работа от страна на оправомощените органи за превенция и помощ срещу насилието във всички негови форми.
40
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България се е въргаля в колониална зависимост, а ние ходим да даваме подкрепата си за местната колониална администрация герб , доносници, турци и комунисти. Дано Възраждане успеят поне да намалят тази нео-колониална зависимост когато получат подкрепа от хората. Няма да е лесно, не съм убеден, че е въобще възможно, но ще ги подкрепя.
39
6
 
7
 
! Отговори
Перверзниците да преди 1 година
не се притесняват.Първо,големите ни братя от САЩ и ЕС няма да допуснат "Възраждане" до властта.Второ-след като законите не позволяват,ще ни бъде наложено да ги сменим.Така че бъдеще за извратените има,перверзиите са в изобилие,неподкупните ни политици,водени от толерастия и комисионерство,от властолюбие и користолюбие, ще застанат мирно,ще козируват на извратения западен модел и ще приемат всичко, което ни се наложи.Даже и повече от исканото,за да покажат,че са широкоскроени.Отврат.
38
4
 
12
 
! Отговори
В Германия съм преди 1 година
ВГермания съм. Не съм се къпал от седмица. Топла вода няма. Газ няма. А и да има газ няма пари да платим. На улицата е джунгла. Краде се. Храна няма. Студ настава. Шолц е в шок. Както и мизерниците около него. Всички знаят кой ни гръмна тръбата но никой не смее да каже. Безгръбначни са. Нявсякъде дъги и паради, кожи, камшици и разврат! Содом!
37
4
 
15
 
! Отговори
Помогни ни Боже преди 1 година
Господи помогни ни да се преборим със сатанистката действителност, в която са ни навряли насила. Оргии, войни, безчовечност и безпътен материализъм, една безкрайна вакханалия и панаир на суетата и сатанизма. Моля се за успеха на Русия и П-у-т-ин. Източните империи са единственоте които що годе са се запазили с всичкия си.
36
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами то и всички нормални българи са против - ама там в парламеннта повечето са продажни ненормалници - пак да си ги изберете
35
3
 
16
 
! Отговори
Ще станем като ФАЩ преди 1 година
Погледнете държавата ФАЩ!! Погледнете им улиците и въргалящите се там беззъби наркомани бездомници. Това ли са нашите идоли? Това ли са хората, които искаме да ни казват как да си живеем живота. Вижте ги и сами преценете; https://youtu.be/mCfzaiY6rpw
34
4
 
18
 
! Отговори
Траверсите напират преди 1 година
Траверсите напират! Завладяват всякакви постове, всичко. Морално падение, хаос и разруха. А на фона на това тия изсипаха 200. милиарда за Украйна за да увеличат максимално загубата на човешки животи там.
33
0
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Стела, запознай се по-отблизо с това що е непълен и пълен член! Едното е обект, другото е субект.
32
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Готвят ни за жертвен агнец! С доклад за корупция ни подготвят. ППДБЛГБТ и ГРОБ в коалиция и гласуват както трябва (за газ от САЩ, за оръжия и жива сила за Украйна, за закупуване на Американско ядрени гориво, за Американски бази, за още няколко милиарда за американски оръжия..
31
2
 
19
 
! Отговори
Тангра преди 1 година
Гледам Netflix. Няма нито ама нито един сериал без гейове лисбийки, сватби на гейове. Така се възпитава новото поколение. Просто ще се изпедерастим всички накрая.
30
9
 
20
 
! Отговори
За съжаление преди 1 година
само Костадинов е последователен и не предава национални интереси.
29
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС ако не искаха подло да прокарват идеите си за трaнс'д'жeндър бракове, можеха да напишат в конвенцията, че защитава ВСИЧКИ членове на семейството.
28
14
 
11
 
! Отговори
Kolino Mongo преди 1 година
Някъде бях гледал изследване, че тези дето са най-гласни хомoфоби, всъщност са обратни, но ги е срам да си признаят.
27
14
 
7
 
! Отговори
Дарвин преди 1 година
Да не се окаже че само толкова хетеро тея от Възраждане колкото бяха и антиваксъри.
26
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истанбулската конвенция е дискриминационна от начало докрай. В нея се защитават само жените (и между тях и децата) от домашно насилие. Никъде не става дума за защита на членове на семейството. Но така е в ЕС - лицемерие и прокарване на либерални идеи на макс.
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми ся кой ще защитава Емили-Даниел Тротинетката, ако жена й/му Тихомир реши да я/го спука от бой поради ревност заради общата им жена Елизабет?
24
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що бе те доста от съветските ръководители са били привърженици на еднополовата любов, Берия е най твърдия последовател!?!
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо някой който иска да се прави на ненормален иска да се прави после на нормален? Щом искат да са ненормални не могат да казват че са нормални.
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може ли да се приеме ,че Възраждане са за насилие над определени хора.