"Възраждане" против законът срещу домашното насилие да защитава и еднополовите двойки

Законът казва, че семейството е от мъж и жена, каза Маргарита Махаева
Обновена: 25 май 2023 13:30 | 25 май 2023 13:30, Стела Стоянова
89
"Възраждане" против законът срещу домашното насилие да защитава и еднополовите двойки
Снимка БГНЕС

Депутатката от "Възраждане"  Маргарита Махаева се изказа против еднополовите двойки да имат право на защита, уредена от закона за защита от домашното насилие. Това стана по време на обсъждането на три законопроекта за изменение на закона в парламента.

"Тази цел да се признае юридически едно такова положение, в което еднополовите двойки да бъдат възприемани като семейство, ние от "Възраждане" няма да допуснем, поне докато сме в зала. Това е още едно елегантно изместване на "Прозорчето на Овертон"*, за да започнем да възприемаме лесбийките и гейовете и всичките останали 58 пола за семейства. Законът ясно казва, че семейството се състои от мъж и жена и няма какво повече да го коментираме", каза Махаева.

"Считам, че еднополовите двойки не следва да ползват защита по този закон, тъй като те не са и не могат да бъдат семейство според цялото ни законодателство, което не означава, разбира се, че не могат да ползват защита срещу телесни, психически и всякакви други увреждания и според нашия Наказателен кодекс", допълни депутатката.

Хората на Костадинов изказаха критика и към трите законопроекта

*"Прозорец на Овертън" е понятие, което описва как съвършено чужди на обществото идеи биват скрепени законодателно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мислих,че няма вече нацисти и фашисти. Но явно има, има ги в квартал Хаджи Димитър и квартал Сухата Река има ги и в нашия парламент, имаме си подобни представители и в Европейския парламент. И после се сърдим на Македонците като ни казват ,че имаме фашисти и нацисти.
20
9
 
6
 
! Отговори
Джендър преди 1 година
Еми супер! Ше го поканя Koпeйкин у нас и, ще го cпукaм! После ако се плаче - не е насилие :))))
19
8
 
7
 
! Отговори
Олеее преди 1 година
Те не са човеци, не е нужно да се защитават според фашагите от ***.Може всички да не сме толерантни към подобни двойки, но и те имат право на живот и защита от закона като граждани. Поредната изцепка на Копейките
18
9
 
5
 
! Отговори
Диагноза българин преди 1 година
А Копейката и Цончо не се ли броят за мъж и мъж?
17
2
 
3
 
! Отговори
До15 преди 1 година
Явно си пъпчив пубер,не живялуне видял ,не преживял!А по езика ти личи и чене си и много добре с възпитанието!? От етноса си май ?!?!
16
0
 
21
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
Що бе!?Наказателният кодекс досега да не би да важи само за жени а за мъже да не важи?Има си предостатъчно закони дето вече 34 години депутите ги измислят!купища..планини от закони...!
15
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страхотно! И заради това, още колко жени ще загубят живота си, а колко деца ще останат с травми до живот?Няма значение, важното е, че гейовете няма да имат права.
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еднополовите двойки трябва да се санират.
13
11
 
22
 
! Отговори
Дааам преди 1 година
Вазръжадане първи на ЕСЕН.Герб и ПП с ДБ си изкопаха сами дупката.
12
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
русоробь иска да мрази и изнасилва безнаказано! в природата му е!
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От другата страна пък е Николай Денков, който заедно с Кирил Петков създадоха НПО-то Център за приложни изследвания и иновации и получиха 300 000 лв. от фондация Америка за България. Кирил Петков, един от учредителите на Доносническа България, но загубил местната битка в партията, беше възкресен като младата надежда на американския колониален режим в последните 2 години.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мария Габриел, която познаваме от изтеклия дневник на Джордж Сорос в DCleaks с контролирани депутати от Европейския парламент. В този дневник е записано цитирам Мария Габриел е истински прогресивна по убеждение и може да бъде убедена да върви срещу линията на своята група, особено по социалните въпроси и по въпросите за *** равенството край на цитата. Идеален кандидат за премиер за предстоящото насилствено налагане на Истанбулската конвенция
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов, оцелял в мутренските години в края на миналия век и добре преориентирал се към политиката. Човек, прегазвал и превземал всеки и всичко в продължение на повече от десетилетие. Човек, който се налага да бъде пазен от НСО. Човек, който през 2010 г. публично беше наречен, цитирам Нашият човек на Балканите от тогавашния шев на ЦРУ Леон Панета и не крие, че политическия му проект беше създаден с парите на фондациите Ханс Зайдел и Конрад Аденауер.
8
2
 
10
 
! Отговори
нормален преди 1 година
абе това пола Х що не си направи една държава и да живеят в мир и любов ?! толко незаселени места има по света , кев им някоя пустиня кев им Сибир , е за Сибир трябва разрешение от путин :)
7
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази сега ли загря, че ИК дава привилегии на еднополовите двойки?
6
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЮрогеЮвите пак ще ни насаждат извращения. После ще ни критикуват, че не сме достатъчно евроатлантици. Ние сме източно православни в болшинството, и мохамедани другата част. Съмнявам се някой нормален да е за тези хиляда пола и семейства между тях.
5
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейкин да каже по европейският закон за човешките права дали да ги смятаме за хора според него? Като не са двойки, поне хора ли са? Според него.Иzrod!!!!Никой човек не трябва да е бит, независимо.дали е в интимна двойка или не е? Това на skapania Копейки ясно ли му е? Или да му шибна два шамара и да му изясня- не сме двойка, няма да ме осъдят, че го шамаря!!!
4
2
 
12
 
! Отговори
Денят на буквите преди 1 година
Не е "против законЪТ" а "против законА"!Против кого.. -против законА!Против законЪт-у Троянските по0машки села!
3
11
 
8
 
! Отговори
Костя и Цончо преди 1 година
Много ясно - иначе може да се стигне до арест на Костя Късия ,ако Цончо се оплаче. За сега са примерна еднополова двойка , ама не се знае...
2
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То затова е целия зор за истанбулската конвенция не да се защитят жените, а да се овластят еднополовите двойки, безполовите ненормалници, гейовете и тем подобни.