Драма във Варна: Пътници се барикадирали в самолет

Машината трябвало да кацне в София
Обновена: 29 май 2023 12:11 | 29 май 2023 11:23, Нели Христова
234
Драма във Варна: Пътници се барикадирали в самолет
Снимка: БГНЕС

Десетина българи са се барикадирали в самолет, който вместо на летище София, кацнал във Варна. Сагата започнала още в Абу Даби, откъдето самолетът излетял с близо 3 часа закъснение. Инцидентът е от петък, но стана известен едва днес, когато бе разпространено видео в социалните мрежи.

Закъснението на излитането от Абу Даби довело до невъзможност пътниците да пристигнат в столицата поради план за ремонт на летището. По информация на очевидци от самолетната компания са знаели, че кацането на летище София няма да бъде позволено. Въпреки това, без предупреждение, качили всички на самолета. Само 15 минути преди кацането във Варна пилотът обявил, че ще се приземят на погрешното летище.

"Поръчани са 5 автобуса, които трябва да извозят всички ни от летище Варна до София. Това означава, че една голяма част от нас няма да могат да отидат на работа или да си свършат ангажиментите", казва във видеото една от жените, която отказва да слезе от самолета.

Самолетната компания не пожелала да съдейства и на място извикала екипи на гранична полиция, които заплашили пътниците, барикадирали се в самолета, да слязат от него с белезници.

@lanemoe78

Продължението! Различни версии. Според стюарда трябва да слезем, за да се организира транспорта ни, а според служителя от летище Варна, автобусите вече ни чакали…

♬ original sound - Лидия Димитрова760

"Дадоха ни 10 минути да си помислим дали да слезем доброволно от самолета, или ще ни арестуват, включително и децата, които се намират тук", обясняват още недоволните пътници.

Според стюарда пътниците трябвало да напуснат самолета, за да се организира транспорта им.

"Защо ние, които плащаме вашите заплати, трябва сега да се возим с автобуса, да отменим всички ангажименти, които имаме, а вие - хората, на които ние плащаме, трябва да се приберете със самолет", питат пътниците пилота във видеото.

"Няма достатъчно екипаж, който да ви превози законно. Аз също водя преговори с компанията. Предал съм, че отказвате да слезете", гласи неговият отговор.

Клиентите на самолетната компания определиха случилото се като гавра спрямо тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За това евтиняшко клошарските самолетни компании, които са летящи тролеи със сервитьорки вместо стюардеси отдавна не ги ползвам. Истината е, че вече и не излизат по-евтино от скъпите, таксуват те за място, за портмоне, за принтиране на хвърчащи листчета и какво ли още не, не знам как позволяват да им се диша в самолетите без такса карбонов отпечатък. Отвратителна история, способни са да ти развалят цялото бизнес пътуване или ваканция.
86
5
 
9
 
! Отговори
Юнаци преди 1 година
Ще не пробдват да се барикадират в Русия или Турция или САЩ или Китай или Северна Кореа или при арабелите, ами пак се перчат на нашенските стюарди и пилоти, да си подават исковете за обезщетение и толкова, кво ме занимават с техните театрални постановки.
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Египет Самолет 1 място с пилота дето неможал да види седящия в облаците Аллах и загинали над 350 човека..................Отвлеклите самолета да правят футболна кариера във ФУЛЪМ или ДПС са исканията им
84
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне да беха кацали в Скопие, та да видят най-древното летище на света --> 8-то чудо на света.
83
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен Радев и Путин са виновни .Единия връчва втория проучвателен мандат ,за да има по малко протестиращи, затова са ги кацнали във Варна ,за да не дойдат навреме.Путин по това време обсипва Украйнас ракети и самолета е кацнал по-рано ,случайно да не ги удара някои случайно ракета по време на полет .Хаххаха
82
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво е тва кацане 500 км от крайната точка бе??? Ми кацнете поне в Пловдив??? 100 км е до Пловдив, то повечето летища в Европа са на повече от км от града...Трябва абсолютно да им забранят на авиокомпаниите, ако нямат резервно летище в радиус на 150 въобще да нямат полети!!! Не е нормабно да те стоварят на 10 часа път, макар и да ти предложат безплатен транспорт! За Софето и Солун и Белград са по-добри опции!!
81
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Tova samo v Bulgaria moje da se sluchi...tejkari...dokato gi prehvurliat na drug samolet avtobusite shte gi zakarat do Sofia...Katzal sum vuv Varna ot Dubai vmesto v Sofia prez zimata pri -15 gardusa, avtobusite biaha podgotveni...nikoi ne se oplaka...golemi tejkari stanaha tova pokolenie...samo iskame i nastoiavame...sluchvat se takiva neshta...haide sega ...otvlichane na samolet...i da im tursiat smetka...i otgovornost
80
2
 
14
 
! Отговори
баба Пена преди 1 година
Другия път с камилите от Абу Даби до Софетои да видим колко дни ще отнеме
79
1
 
11
 
! Отговори
до 80.... преди 1 година
До 80По принцип е така, само че този Radeberger дето се продава у нас по магазините идва от същата фабрика като друлитровото Пиринско и няма нищо общо с истинската, немска версия на Radeberger. Казвам само. Съща работа като с Urquell, Moretti итн итн... всичките БГ-п*омии.
78
7
 
23
 
! Отговори
Българин преди 1 година
По-долни сеирджии от българите няма. Утре ще се случи същото и на вас и първи ще опищите света. Но на чужд гръб и сто тояги са малко.
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Piss Air
76
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не стига, че пътуват без пари с Wizz Air, че и претенции! Ами следващия път да си купят билети на някоя високотарифна компания и ще получат по-нормално отношение! Хората не разбраха, че качеството струва пари! Но как да обясниш, на някой, който пие двулитровка Пиринско, че за тези пари може да си купи бутилка Radeberger, което поне е бира!
75
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре за тех, че тук няма закони. Ако беше в САЩ всякакви подобни изпълнения на борда на самолет влизат автоматично под егидата на федерални престъпления, които на свой ред означават директен ефективен затвор.
74
6
 
5
 
! Отговори
Един преди 1 година
На самолет не се качвам и турско да става!
73
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧЕСТИТО НА ДЗИФТАРИТЕ ЗА 20-э....ха,ха,хааа
72
10
 
18
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Хайде да отвориш сайта на компанията и да видиш как летят без пари от и до ану Даби. Билети под 500-600 лв няма. В правото са си хората да се ядосват.
71
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е често срешана практика при нико бюджетните самолетни компании. Изобщо не ги интересува, че хората имат планове или бизнес ангажименти. Браво на тези хора, че са си потърсили правата.
70
7
 
11
 
! Отговори
Чадърсерсем преди 1 година
Те вместо да се радват че са кацнали на твърда земя и самолета не е паднал нейде по пътя,тръгнали да се барикадират!Българска работа!
69
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 66 В САЩ щяха да осъдят превозвача за 6 цифрени суми. Не говори глупости. На безработния *** във форума трудно може да му обясниш,че за работните хора времето е пари.
68
5
 
14
 
! Отговори
Аман преди 1 година
*** все е недоволен . Не стига, че без пари лети ами иска и да кара самолета!Да си бяхте платили на редовна , а не бюджетна!Лично аз съм безкрайно доволна от WIZZAIR ,защото откакто пуснаха директен полет да Стокхолм ,всеки месец ходя да си видя внуците.В събота се върнах с тях за пореден път.Нито веднъж не закъсняха!