Драма във Варна: Пътници се барикадирали в самолет

Машината трябвало да кацне в София
Обновена: 29 май 2023 12:11 | 29 май 2023 11:23, Нели Христова
234
Драма във Варна: Пътници се барикадирали в самолет
Снимка: БГНЕС

Десетина българи са се барикадирали в самолет, който вместо на летище София, кацнал във Варна. Сагата започнала още в Абу Даби, откъдето самолетът излетял с близо 3 часа закъснение. Инцидентът е от петък, но стана известен едва днес, когато бе разпространено видео в социалните мрежи.

Закъснението на излитането от Абу Даби довело до невъзможност пътниците да пристигнат в столицата поради план за ремонт на летището. По информация на очевидци от самолетната компания са знаели, че кацането на летище София няма да бъде позволено. Въпреки това, без предупреждение, качили всички на самолета. Само 15 минути преди кацането във Варна пилотът обявил, че ще се приземят на погрешното летище.

"Поръчани са 5 автобуса, които трябва да извозят всички ни от летище Варна до София. Това означава, че една голяма част от нас няма да могат да отидат на работа или да си свършат ангажиментите", казва във видеото една от жените, която отказва да слезе от самолета.

Самолетната компания не пожелала да съдейства и на място извикала екипи на гранична полиция, които заплашили пътниците, барикадирали се в самолета, да слязат от него с белезници.

@lanemoe78

Продължението! Различни версии. Според стюарда трябва да слезем, за да се организира транспорта ни, а според служителя от летище Варна, автобусите вече ни чакали…

♬ original sound - Лидия Димитрова760

"Дадоха ни 10 минути да си помислим дали да слезем доброволно от самолета, или ще ни арестуват, включително и децата, които се намират тук", обясняват още недоволните пътници.

Според стюарда пътниците трябвало да напуснат самолета, за да се организира транспорта им.

"Защо ние, които плащаме вашите заплати, трябва сега да се возим с автобуса, да отменим всички ангажименти, които имаме, а вие - хората, на които ние плащаме, трябва да се приберете със самолет", питат пътниците пилота във видеото.

"Няма достатъчно екипаж, който да ви превози законно. Аз също водя преговори с компанията. Предал съм, че отказвате да слезете", гласи неговият отговор.

Клиентите на самолетната компания определиха случилото се като гавра спрямо тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Лъфтханза например има редовния номер при най-малката мъгла да приземяват самолета където им падне. Примерно пътници за София ги свалят в Букурещ. Ако щеш! Не им пука въобще. Но Уиз като цяло са си пoмияpска компания, българките стюардеси там са под всякаква критика също. Нагло и арогантно поведение.
106
12
 
14
 
! Отговори
1 преди 11 месеца
Прави са хората. А на всякъде ни взимат за втора ръка хора, именно защото не си търсим правата.
105
9
 
14
 
! Отговори
Олее преди 11 месеца
Били се барикадирали.. в някоя чужда държава това го броят за тероризъм и че са превзели самолета. Последствията с а много интересни. Ще видят миролюбиви европейски практики плюс дело за тероризъм. И после и глоба и присъда. Ама в БГ нали всичко е възможно тук всички имат само права. Задължения никой няма.
104
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И вместо да се качат на автобусите Варна-София, се барикадират, да за пристигнат по-бързо. Така е като се мисли с бъбреците.
103
6
 
9
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Достойно е да изразиш недоволство, по какъв начин - в деуг въпрос. Хората са разбрали, че самолетът се прибира в София без тях. Това е скандално.
102
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Интервюираният е от 100%-ните, а не от 80%-ните!
101
1
 
10
 
! Отговори
hehe преди 11 месеца
До Бългиарини кое му е достойното в това да се барикадираш в самолет и да пускаш клипчета в тик ток?
100
8
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 11 месеца
Ами за 20 толкоз. Благодарете се че сте кацнали живи и здрави. Плюс това хората са ви осигурили превоз до София и до колкото разбирам проблема е бил че в София има някакъв ремонт. Радвайте с Ена живота и без много нерви. Купете си за 130 лв самолет до София имало е удобни варианти като сте толкова ангажирани. Ваконкмаше непрогледна мъгла к по тази причина да не може да кацнете в София какво щяхте да правите. Пак във варна или Бургас щяхте да кацнете. Айде стига мрънкане.
99
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Така им се пада! Къде са тръгнали по абудабитата по никое време? Ай сега пешачката от Варна до София докато им уврат главите.
98
3
 
9
 
! Отговори
Кой знае... преди 11 месеца
"Ще не пробдват да се барикадират в Русия или Турция или САЩ или Китай или Северна Кореа или при арабелите, ами пак се перчат на нашенските стюарди и пилоти" --- Първо, тая компания не е българска. Ползва голям брой персонал от България, но не е българска. Второ, дори и в Китай и арабите нямат тия навици да лъжат хората. Ако пилотът е знаел преди полета, не му прави чест, че не е казал. А той сигурно е знаел и не е искал да каже, защото ако някой слезне, се сваля неговия багаж. А ако са много?
97
2
 
17
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Бас ловя, че всичките коментиращи с иронична препоръка да се ползват високобюджетни компании не са се качвали никога в самолет на такава.
96
0
 
13
 
! Отговори
Свиреп преди 11 месеца
Хах, нахлу даже в пилотската кабина! Дали знае, че може да застрелят в огромното и чело без последствия.
95
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Летят с нискобюджетни компании пък после се сърдят. Качиш ли се на такъв самолет не е ясно крайната дестинация. Добре, че не са кацнали в Румъния или Турция :)
94
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не че нещо, ама има си достатъчно варианти с Луфтханза и подобни, ама ако искаш немска точност и сервиз, *** ще трябва да вади повече от 2 лева. А *** предпочита да пътува като *** --> демек по най-к.лошарски.
93
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Колко дни ще трае ремонта понеже самолета трябва да лети обратно,а освен това по неговия курс по разписание със същия номер на полета трябва да пристигне друг самолет на негово място и така всеки ден най-малко по 2 самолета,1 пристигащ и 1 отлитащ да са на площадка на Софииското летище,а за другите компании дето летят повече за 1 ден,излитат и прилитат по няколко пъти в ден накъде ще изпълняват полети с променени разписания и направления,че още без предварителни съобщения приемат на борда всички
92
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
НЯМА евтини билети на уиз еър до абу Даби. Започват от 500-600 лв без значение от датите.
91
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
С подготвени автобуси или не, в пек или в дъжд - все тая! Хората са си купили билет за самолет до София - това е техния договор с Компанията-превозвач и ако Компанията го закъснее с повече от 2 часа - трябва да плаща неустойки на пътниците! Има Харта за правата на пътниците, знаете... Тъй че - да си повдигнат искове, всеки оотделно. С общ иск не става, освен ако не са група всичките пътници
90
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Не стига, че пътуват без пари с Wizz Air, че и претенции!" ----------------------- всъщност зависи КОГА си купиш билета! Щото Wizz-ът става по-скъп и от Луфтханза, примерно, месец преди пътуване! Не е ясно дали са евтини билети или не!
89
8
 
17
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Това, че ти нямаш проблем вместо полет 2-3 часа, да имаш закъснение от 3 часа, а след това да те лашкат 9 часа от Варна до София, като общото времетраене на това приключение надхвърли 15 часа - си е твой проблем. Нормалните хора си имаме достойнство и се възползваме от правото си да изразяваме недоволство, когато се почувстваме накърнени. А ти си мълчи щ следващия път, когато те качат на камила да се прибираш до София.
88
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Колективен иск за пропуснати ползи и да вървят!