Хигиената в заведения в София: Прах, мазнотия, кошове с боклуци

В Helpbook получихме немалко сигнали от компетенцията на БАБХ
29 май 2023 18:30, Анисия Иванова
35
Хигиената в заведения в София: Прах, мазнотия, кошове с боклуци
Снимка: БГНЕС, архив

В платформата на Helpbook.info получихме немалко сигнали от компетенцията на БАБХ. С наближаване на лятото и очакваното повишаване на температурите заведения със лоша хигиена са потенциална бомба за здравословни проблеми. Един от тях се отнася до лоша хигиена в заведение за мръвки на жар: 

"Пушат цигари, докато готвят. Пипат парите със същите ръце, с които готвят, без ръкавици. Всичко е потънало в слоеве прах и мазнотия. Бяха набъркали разядка и я сложили в голяма тава върху КОША. Цялостната хигиена на заведението очебийно е компрометирана и със затоплянето на времето е въпрос на време някой да се натрови". Нашият потребител е оставил и адреса на заведението за бързо хранене.

Изпратиха ни сигнал за потресаващи условия в тоалетна на корейски ресторант. Авторът на сигнала твърди, че в заведението има само една тоалетна за клиенти. Казанчето и мивката не работят, което води до невъзможност клиентите да се погрижат за личната си хигиена. Почистване също не се извършва - петната са навсякъде, а кошчетата за боклук преливат от отпадъци.

Оплакаха ни се и от китайски магазин в София, където се приемат плащания само в брой, а касови бележки изобщо не се издават.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате, нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението.

Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
13
 
8
 
! Отговори
Хемус преди 10 месеца
Най-хубавото шкембе съм го ял точно в заведения със съмнителна хигиена
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ама друго не се и очаква.Колко още ще сме без правителство?!Контрол няма никъде.Тънеме в ***,мръсотия по улиците,мръсотия в парковете,въздуха токсичен,храната токсична,хората откачиха,чужди фирми експлоатират народа,мафиотите си живеят в именията и смучат милиони ,това ни е Българията-една разграбена територия,способните и умните заминават по света,хората се отчаяха в надеждите си някога нещо да се промени.Обръщаш се и 30 години минали,накрая се чудиш кво правиш още тука.
9
7
 
9
 
! Отговори
ИСКАТЕ В ЕВРАЗИЯ... преди 10 месеца
ТАМ Е ТАКА, ЧЕ И ПО-ЗЛЕ......
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да не би агенцията по храните да следи за някакви норми?! Чантаджии и рушветаджии!
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То свиньете дето ги посещават да не би да имат хигиена, събрали се стадо такива в ***.
6
4
 
19
 
! Отговори
мак преди 10 месеца
Всички, които работят с храна трябва да носят маски. При постоянното говорене нали се сещате, какво става. А за останалата хигиена, не знам, дали има заведение, където тя се спазва стриктно и на 100%.
5
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хигиената в цяла София и в цяла България е такава. Мръcoтия до шия.
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да пратим шеф Манчев да ги накара да си почистят. Че разните там агенцийки ходят само заради рушветите и друго не ги интересува
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По мутро морето е същото кога ще се вдигне ддс-то на туризма ковита свърши , нека се свали ддс-то на нещо друго например на лекарствата.мутро курортите стигаха до 1000% печалба,пране на пари, жълти стотинки за персонала , няма как да бъдем туристическа дестинация всички доходи са под масата, а после РЕВЕМ за пари не става, те затова и българите вече на почивка са по чужбината.
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз нямам пари за заведение...
1
15
 
9
 
! Отговори
SuCkMyD1Ck преди 10 месеца
Каквото плащаш, това получаваш. В София има 5-6 класни ресторанта с отлучно обслужване, кухня и хигиена. Но нямат порция кебапчета за 7лв.