Призовават за шествие срещу Радев утре

Организира го "Правосъдие за всеки"
1 юни 2023 16:28, Стела Стоянова
202
Призовават за шествие срещу Радев утре
Снимка БГНЕС

Инициативата "Правосъдие за всеки" призова за шествие утре срещу Радев. Началото ще бъде в 18,30 ч. пред президентството. След това участниците ще се отправят към Народното събрание и Орлов мост.

Още по темата

В призива се казва:

"България е парламентарна република, в която следва да има разделение и взаимен контрол между властите, а това означава работещ парламент, редовно правителство и съдебна система с независим съд и отчетна прокуратура.

По Конституция президентът е държавен глава, еднакво отдалечен от всички власти. Той може да има право на политическа позиция, но е недопустимо да внушава на някоя политическа сила да не изпълни връчения мандат за съставяне на правителство, защото той вече бил "дискредитиран". Недопустимо е и да не свиква редовни заседания на КСНС или да се опитва по свои критерии да заявява, че няма да допуска на тях лица или партии, които са участници в неговите заседания по право.

С тези си публични провокации той нарушава Конституцията, която е положил клетва да спазва,  с оглед на последствията - създаване на предпоставки за провалянето на още един парламент и съответното удължаване на едноличната му власт със служебни правителства. Да, властта се услажда, но тя и покварява, когато се упражнява без насреща ѝ да стоят предвидените в основния ни закон контролни механизми. Нека не забравяме, че България е парламентарна, а не президентска република и се надяваме такава да си остане!

България отдавна избра своя път на развитие - той е като член на Европейския съюз и в колективната система за сигурност на НАТО, но нека не забравяме, че той не е гарантиран, ако в критични моменти не го отстояваме и защитаваме. Ние сме в Европа, не в Евразия и ще се противопоставим категорично на всички опити да бъдем върнати в орбитата на влияние на тоталитарните държави."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още по темата: шествиеРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Правосъдие за всеки, включва и и правосъдие за Бойко Б. /за инициали питам да не се сетите за кой/? Или Б. Борисов/с иницицали да не се сети те за кой/ ще бъде лишен от правосъдие заради имунитета си?
33
5
 
14
 
! Отговори
Правосъдие за всеки преди 11 месеца
От изключително пестеливата информация, която от Фондация Антикорупционен фонд са били принудени да разкрият в Регистъра на МП, се разбира още, че със сумата от 902 960 лв., всъщност се финансират дейностите на една неформална структура, която дори не съществува в правния мир групата за хибридни акции срещу институциите, т.нар. Инициатива Правосъдие за всеки.
32
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
а какво е мнението на организация "правосъдие за всеки" за имунитета на Баце и въобще за 5 часовото заседание на ПП по тема как да изперем Баце, опс. не изперем, а меркетингово ребрандиране :)
31
21
 
12
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 11 месеца
Едно от най-любимите неща на президента популист и нарцис е да прави знакови изкавания когато е командирован да представлява страната в чужбина, както направи за пореден път и днес. Много жалка картинка, напълно недостойна за институцията, която представалява. Не може имиджа ни пред света да е този човек видимо отправил поглед в миналото преди 1989 година.
30
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Рундев, Украйна е Европа - завинаги!
29
23
 
10
 
! Отговори
Да се знае и помни! преди 11 месеца
КРИМ Е УКРАЙНА - ЗАВИНАГИ!
28
5
 
8
 
! Отговори
Хайде преди 11 месеца
И въпреки всичко ще си изпълнят националното предателство от ПП.По плана отсъвещанието им.Чакаме Мейдана и кръв.та.
27
4
 
7
 
! Отговори
българина преди 11 месеца
От изключително пестеливата информация, която от Фондация Антикорупционен фонд са били принудени да разкрият в Регистъра на МП, се разбира още, че със сумата от 902 960 лв. от Америка за България, всъщност се финансират дейностите на една неформална структура, която дори не съществува в правния мир групата за хибридни акции срещу институциите, т.нар. Инициатива Правосъдие за всеки.
26
4
 
11
 
! Отговори
До прабългарина преди 11 месеца
Кое ти семейство ве, неадекватник? Третополовите ти приятели ли? Тебе ще те направя за смях , помни ми думата
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мутри, вън!Така ли беше? А Копринков? Той ВЪТРЕ?
24
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПРЕДАТЕЛ
23
21
 
12
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Там сме, с цялото семейство и приятели! Казачокът премина всякакви граници на благоприличието! Толкова едва стаена zлоба...трудно се скрива!Прочее, КРИМ Е УКРАЙНА, ЗАВИНАГИ, ЧОРАП!
22
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
организация "Правосъдие за всеки" странна позиция за организация с подобно име, вместо да се възмущават на амбициите на Асен Василев да отстранява на всяка цена законно или не, нещо немога да разбера
21
13
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 11 месеца
Президентът е единственият адекватен политик в момента,а тези ще организират шествие срещу него.Празни кратуни.
20
12
 
10
 
! Отговори
Обаче преди 11 месеца
Ако излезе пак да размахва юмручето, какво ще го правим, не знам.
19
6
 
15
 
! Отговори
Асан преди 11 месеца
Кебапчета и бира ше дават ли :)))
18
6
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 месеца
Бла,бла,бла...... само ние трябва да управляваме, защото сме дали най-ниска цена за България , а който не скача е червен! "Новите комунисти", които пак се кланят на някой и се скъсват да ни обесняват колко важно е точно на тези да се надупим! Не може ли да ви уврат кратуните, че българският народ наказва предателите?
17
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А ако народът излезе срещу ПП, ще намерят ли къде да се скрият? Мизерници
16
8
 
14
 
! Отговори
Да преди 11 месеца
Да се чете по нареждане от "посолството"овц..е на шествие.
15
5
 
15
 
! Отговори
Опа преди 11 месеца
Правосъдие за всеки, ама за всеки който е наш.

Спонсорирани публикации