Призовават за шествие срещу Радев утре

Организира го "Правосъдие за всеки"
1 юни 2023 16:28, Стела Стоянова
202
Призовават за шествие срещу Радев утре
Снимка БГНЕС

Инициативата "Правосъдие за всеки" призова за шествие утре срещу Радев. Началото ще бъде в 18,30 ч. пред президентството. След това участниците ще се отправят към Народното събрание и Орлов мост.

Още по темата

В призива се казва:

"България е парламентарна република, в която следва да има разделение и взаимен контрол между властите, а това означава работещ парламент, редовно правителство и съдебна система с независим съд и отчетна прокуратура.

По Конституция президентът е държавен глава, еднакво отдалечен от всички власти. Той може да има право на политическа позиция, но е недопустимо да внушава на някоя политическа сила да не изпълни връчения мандат за съставяне на правителство, защото той вече бил "дискредитиран". Недопустимо е и да не свиква редовни заседания на КСНС или да се опитва по свои критерии да заявява, че няма да допуска на тях лица или партии, които са участници в неговите заседания по право.

С тези си публични провокации той нарушава Конституцията, която е положил клетва да спазва,  с оглед на последствията - създаване на предпоставки за провалянето на още един парламент и съответното удължаване на едноличната му власт със служебни правителства. Да, властта се услажда, но тя и покварява, когато се упражнява без насреща ѝ да стоят предвидените в основния ни закон контролни механизми. Нека не забравяме, че България е парламентарна, а не президентска република и се надяваме такава да си остане!

България отдавна избра своя път на развитие - той е като член на Европейския съюз и в колективната система за сигурност на НАТО, но нека не забравяме, че той не е гарантиран, ако в критични моменти не го отстояваме и защитаваме. Ние сме в Европа, не в Евразия и ще се противопоставим категорично на всички опити да бъдем върнати в орбитата на влияние на тоталитарните държави."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още по темата: шествиеРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не мога да повярвам какъв наведен и подкупен народ .... Третополови изпълнения пак на онези, деро се връщат от чужди страни, за да бшижат топките на америка
13
8
 
17
 
! Отговори
Хахаха преди 11 месеца
Пак ще идат дежурните кибици от Дневник и Капитал.Как пък не им омръзна да се излагат тея.
12
24
 
16
 
! Отговори
До Анонимен 11 преди 11 месеца
Нужен си е импийчмънт.
11
17
 
14
 
! Отговори
Ъъъъъъ преди 11 месеца
Да хвърлят една димка, че плъхът да излезе навън и след това да го започнат с домати и яйца.
10
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От американското посолство организират шествие
9
31
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ВСЕКИ ДЕН В 18,30 ЧАСА ДО ОСТАВКА НА РАДЕВ!
8
18
 
24
 
! Отговори
истина е преди 11 месеца
На Радев може само да ум ухате ,защото ако не е той ,територията щеше да е разпродадена до сега !!
7
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тия протести са бошлаф работа,нужен си е импийчмънт за който има нужните 160 гласа!
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
комитет в състав: Велислав Величков председател и членове: Биляна Гяурова-Вегертседер, Гергана Върбанова, Искрен Кръстев, Деян Василев, Любомир Авджийски, Михаил Екимджиев.Вие си направете труда, да разберете кои са тези псевдо радетели
5
15
 
18
 
! Отговори
продавача на вестниц преди 11 месеца
Хубаво е ако се съберат повече хора може да ги атакуваме от всички стани - имам предвид тези които ще ;протестират ; тези които подкрепят националните предатели ппдбГЕРБ не ни остава нищо друго освен да ги изгорим живи - има готови туби за *** вече - дано си вземат и децата от училище заедно с тях да унищожим ПРЕДАТЕЛИТЕ ДЖЕНдЪРИТЕ ТРОТИНЕТКИТЕ Кибрита и нека горят!!!
4
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какво пък е това новото правосъдие за всеки?Поредните американофили ли от някое НПО?
3
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо винаги съобщавате за протест когато е в изгода на ПеПето и ДеБето,а зя другите не?Ей това много дразни!Вашите манипулации да дадете наклон как да мислим дразнят яко!
2
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Правете се още на смели, третополови. Дано краят ви е близо , защото това не се търпи повече
1
19
 
14
 
! Отговори
СТАЛИН СЕ ЗАВРЪЩА преди 11 месеца
Братя БЪЛГАРИ Има броени часове до Започване на НАРОДНИЯ СЪД! Ще се проведе в всеки един град, село в България!Не ви е нужно оръжие като на американските окупатори , нужно е да направите това което направиха предците ви , всеки нож всяка Сабя всяка брадва и остър предмет е достатъчен, не се занимавайте с пленяване - директно убивайте националните предатели , политици, кметове , наместници!!!!След това ще запалим всички бази на фащ в България включително и онази канадската която краде златото ни!!!!