Кои са Галеви? Почтени служители на МВР или комбина с Къро и Таки

Стойчев: Отдавна корупцията е пробила КПП на страната
5 юни 2023 09:33, Анисия Иванова
65

МВР и прокуратура се заеха със случая на единия от братята Галеви – Ангел Христов, за който се оказа, че е в България и е починал от инфаркт. Междувременно вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че се работи по версията Христов да е вкаран мъртъв в България.

"Всеки месец в страната влизат и излизат стотици хора нелегално. Отдавна корупцията е пробила КПП на страната", каза бившият началник на Централната служба за борба с организираната престъпност Тихомир Стойчев в предаването "България сутрин".

Той обясни, че от момента на изчезването на Ангел Христов и Пламен Галев, когато те са обявени за международно издирване от Интерпол, в МВР би трябвало да се води оперативно-издирвателно дело.  

Още по темата

"Какъв е обменът на информация между службите да се установи къде са тези лица, разузнавателните ни служби имали ли са заседания? Има много неясноти - дали това са едни почтени служители на МВР, или изкуствено са били уличени в нещо и са били принудени да напуснат системата, дали не са напуснали в друго качество?", попита Стойчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Гостът изтъкна, че трябва да има контрол над службите и да се провери каква е свършената от тях работа в годините на прехода.  

Стойчев припомни за "много интересни срещи на тези лица" (братя Галеви, бел. ред.) и за това, че Алексей Петров се е познавал добре с тях и е организирал среща с бившия вътрешен министър Румен Петков, което по-късно доведе до оставката му.  

Тихомир Стойчев припомни, че самият Петров е твърдял, че е бил офицер за оперативно внедряване и постави въпроса каква е била връзката на Галеви със службите.  

"Ако Галеви са имали отношения със службите, това не отговаря на никакви правила", настоя бившият шеф на ЦСБОП.   

По думите му осигуряването на преминаването на гражданите се обезпечава от специалните служби.  Според него сега започват да се появяват "кандидат-свидетели за много неща, които са ставали по време на прехода". Стойчев обаче изрази съмнение, че за разследване на случаи от прехода вероятно ще се подхожда фрагментарно.  

Експертът е на мнение, че местните хора в Дупница са знаели за това дали братя Галеви се прибират редовно в България. По думите му едва ли те са разчитали само на една вила в село Ресилово.  

"Местните хора знаят, друг е въпросът дали не са се страхували през годините и дали вярват на институциите. Дупница винаги е била интересна, не с нещо друго, но е един от магистралните пътища за фармацията и производството и трафика на субстанции. И преди 1989 година част от тези вещества са влизали в каналите на трафик. Тези контрабандни канали са едни от другите средства, през които всеки може да влиза или излиза в страната", обясни бившият началник на ЦСБОП.  

Според него има връзка между последните събития и убийството на Къро. Стойчев каза, че "тези хора са работили и с Къро, и с Таки, и с Мето Илиенски, който също не е ясно дали е жив".

По думите му е наложително службите да бъдат контролирани от парламентна и ако не се стигне до съставяне на правителство, да бъдат свиквани регулярно Съветите по сигурността при правителството и президента.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
14
 
! Отговори
Според Афера преди 10 месеца
Който трялва да знае, ЗНАЕ!, че братя Галеви са хора на DEA. И не от вчера, и не от сега.
38
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да бе, обикновения митничар на КПП-то е корумпиран и виновен. И ка точно ще хване, човек минаващ с перфектен паспорт? Или някой си мисли, че Ангел Христов е минал калпав фалшив паспорт и 100 лв вътре да го пуснат? Ай стига глупости.
37
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ангел Христов според смъртния акт е починал в частна болница ""Свети Иван Рилски" в Дупница. Човекът си е регистриран в болницата с изтекла лична карта от 2018г.
36
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Видяха сметката на Къро в ЮАР, донесаха трупа на единия от "братя" Галеви в България...какво да си мислим от простолюдието, че има война между групировките мейби :)
35
3
 
20
 
! Отговори
:) преди 10 месеца
То, всичко е случайно. Да не си помислите друго :) Галев ще го гърмят ли, ще го инфарктират ли, ще го скачат от високо или ще му заседне рибя кост в гърлото? Аз залагам на автомобилна катастрофа. Чиста работа, пълна случайност.
34
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Галеви са братя на Мая Манолова
33
1
 
22
 
! Отговори
eдин преди 10 месеца
Самите висши шефове казват че всичко е корумпирано.И си го признават без свян.Ами тогава трябва може да се вдигнем и да изметем всички навърха.Защото прокуратурата и съдиите не могат да се очистят сами.Тъкмо тръгват да съдят някой корумпиран и той вика:такъв съм ама вие сте по корумпирани от мене.И на всичкото отгоре има доказателства(някви) че е така. Е как да стане? Трябва да сменим всички висши съдии и прокурори с качествени от провинцията(има ги) И те ще поемат по веригата надолу.
32
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Едри момчета бяха, ама всичко си има цена, особено ако се заиграеш с мутрите :) То и Божков го предупредиха предварително за да избяга в Дубай, тъй че работата е много заплетена за нас от простолюдието :))
31
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Братя Галеви са едни милиционерски *** назначени за гангстери с политическа и институционална реципрочна подкрепа и съдействие като мнозина други..
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Държавата ви и правителството ви смърди на умрели плъхове и гербери, пролетен мафиотски букет!
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До колкото знам от медиите, били са некакви барети братя Галеви, те затова службите ги пуснаха да избягат с 50 милиона кеш, но там от Дупница да кажат, ние само може да гадаем какво е станало :))
28
1
 
22
 
! Отговори
Pepi преди 10 месеца
Кои са Галеви - Взвод от баретите, уволнени заради рекет над сводници(изглежда вече са си имали покровители:) и пренесли се в Дупница през 94. След около 2 години всички местни бабаити, включително ВИС, СИК и т.н. са леко убити. От София до Кулата и Гюешево, всичкия трафик, изнудване и рекет са техен основен бизнес. Срещите с министри(Р.Петков, М.Манолова, Б.Борисов и т.н.), които се правят на центъра в Дупница и известни на всички живущи са с цел елиминиране на конкуренцията чрез доноси.
27
3
 
12
 
! Отговори
Килманрок преди 10 месеца
За друзята които подскачат тук нека да припомним че братя галеви изгряха при управлението на бесепе.
26
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Почтени мутри, спор няма. Изкарвали честно и почтено хляба си с рекет, изнудвания, търговийка с пудра захар и тук-таме някоя убийство. И затова се радват на голяма обич от страна на съселяните си, а местният поп направо е готов да ги канонизира! Вервайте!
25
1
 
27
 
! Отговори
От страната преди 10 месеца
Това не е държава а територия в която населението се ограбва от всевъзможни мутри,ченгесаромутри и всякаква св0л0ч тип Бою Мутрата!Само той е вечен!
24
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е щом министъра казва ,че корупцията отдавна е пробила, какво има да говорим повече, явно не знае за какво е там, освен да дава интервюта?
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До МВР - Дано се изгаврят ба макс и със семействто, че мутрите да си имат едно на ум!
22
2
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
А нещо за Маджо?Или когато го гръмнат.
21
1
 
16
 
! Отговори
МВР преди 10 месеца
На умрело куче нож вадите.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 17 - Пак е по-добре. Преди Златко побясняваше на моменти. 5 месеца рева, *** беква негова дружка алпинист се утрепа. Защитаваше яростно ГЕРБ, защитаваше и мафиотите от варна, дето още не можеш им бапише и ето тук, щото сложиха филтър. Продажно куче е Златко! атова и бе наказан.

Спонсорирани публикации