Държавата търси начин да защита интереса за Панаира

Министър Богданов разпореди пълен анализ на всички правни действия
8 юни 2023 18:15, Анисия Иванова
11
Държавата търси начин да защита интереса за Панаира
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов разпореди да бъде направен пълен анализ на всички възможни действия от страна на Министерството на икономиката и индустрията по казуса с Пловдивския панаир за защита на държавния интерес.

Още по темата

Припомняме, че през 2017 г. Общински съвет - Варна е взел решение за безвъзмездно прехвърляне от община Варна на държавата в лицето на министъра на икономиката на над 16 млн. броя безналични акции, представляващи 29% от капитала на "Международен панаир Пловдив“. С това решение общинските съветници възлагат на кмета на община Варна да сключи договор за безвъзмездно прехвърляне на собствеността върху акциите и да извърши всички други правни и фактически действия за прехвърлянето им. Решението обаче не е изпълнено, съобщиха от Министерството.

Четири години по-късно - през 2021 г., Общински съвет - Варна взима друго решение за апортиране на притежаваните от общината акции от капитала на „Международен панаир Пловдив“ АД в „Пълдинтуринвест“ АД, като Министерството не е уведомено за този акт.

След този момент Министерството на икономиката и индустрията не е било страна в казуса. След решението от днес, с което Апелативен съд – Пловдив излезе с определение, че Агенцията по вписванията няма правен интерес по него, министър Богданов разпореди цялостен правен анализ и проучване на всички възможни действия на министерството в тази ситуация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
защо кмета на Варна не е в затвора???не изпълнил решение на Общинският съвет!добре ли му плати "руският консул",свинар...те на рашите все свинари им робите...ама грабят...животите ви грабят!,и плащаме на "свинари"политици"съдий и прокурори...за да ни грабят!
8
3
 
2
 
! Отговори
Пародия на държава преди 10 месеца
Пловдив свинаря го превърна в град кккеееннннееееффф. Става само за прасета. А беше хубав град под турско.
7
3
 
0
 
! Отговори
🙂 преди 10 месеца
Хахах Киро и Асан ша го продадат нибойте са
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А КОЙ продаде панаира на маймунякА?
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Толкова са прозрачни, че вече са смешни. 352 000 кв. м. На чудесно място. Имотната мафия реши, че не може да строи по тепетата и дай да изринем тая соц. носталгия. На бас, че никога не са и стъпвали там. Ама лошо.... Да бяха видяли поне една карта на Пловдив. Здравей, здравейти, мило мое задръстване. И така си минава животът задръстен.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В България даже клечките за зъби са вносни. Какъв панаир?
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще ги защити най-добре, като престане да разчита на еврофондове за потребление, а започне да стимулира родната икономика да произвежда. Стига градинки, стиропор и проекти в които само внасяме.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Държава ,търси ,да си защити интереса ?!?Я-пак !Това е построено с усилията и парите на нашите родители ,принадлежи на Народа !Как,изобщо,ще принадлежи на някой *** ?!?
1
4
 
1
 
! Отговори
Урсула преди 10 месеца
Панаира е на свинаря Гергов не на държавата :)))