Спор в НС: Военните в Берковица не чистели, а пиели кафе и пушили цигари

БСП три пъти иска да разбере какво върши държавата за наводнените
134
Спор в НС: Военните в Берковица не чистели, а пиели кафе и пушили цигари
Снимка: БГНЕС

След като лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска финансовият министър Асен Василев или негов заместник да обяснят на депутатите има ли пари в държавата за пострадалите от наводненията, това направиха и Иван Ченчев и Георги Свиленски.

Изказванията им провокираха Настимир Ананиев от ПП-ДБ да коментира, че наводненията са от няколко дни, не от вчера и всички институции съобщават какво се предприема.

Още по темата
"Над 100 военни са в Берковица, пожарни отводняват ,предприети са всички действия, които държавата трябва да предприеме. Нека да оставим изпълнителната власт да си свърши рабата, петък е, искате някакво политическо внимание, но можехте да внесе искане за изслушване досега", каза той.

Георги Свиленски му отговори, че е отишъл в Берковица 24 часа след наводнението и хората там очакват помощ.

"Тези 100 военни знаете ли какво правят? На площада на кръстовището с чашка кафе и цигара. Няма кой да им каже какво да правят, те са отишли, но стоят, а хората сами изнасят наводнените си къщи, няма къде да спят. Заради това искаме да знаем какво е свършила държавата, има ли нужда от пари, от помощ, защото е минала една комисия и е отчела щетите през къща, а не във всяка. Не 3 пъти, а 330 пъти ще поискаме това изслушване", закани се той.

Ирена Димова от ГЕРБ отсече, че също е била в Берковица и институциите са на място.

"Не политизирайте от тази трибуна. Няма нужда от почистване там", настоя тя и добави, че кметът е на мястото си.

Христо Проданов от БСП пък коментира, че кметът на Етрополе е на почивка на плажа в Гърция.

Председателстващият заседанието на НС Никола Минчев съобщи, че финансовият министър няма как да дойде в парламента днес, защото е на заседание на ЕКОФИН.

Петър Петров от "Възраждане" пък поиска МВР шефът в НС отново заради наводненията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
7
 
! Отговори
БА преди 10 месеца
га ги пратят у окраина пак че попушват и че попийват кафенце . А рашките кат ги видят кви са ту лу пи че паднат от смех
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
има една 'военна' в униформа се разхожда всеки ден на пазара, чудя се що не е отишла да помага, а си купува краставици и домати
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
имам познати военни американци и коментара за нашата армия беше че са ... неподготвени и незнайно защо повечето с наднормно тегло. Не знам дали знаете че в армията на ФАЩ се покрива физически норматив всяка година. тук обаче не и всичко е една пародия, защото като навсякъде няма хора - няма армия, няма лекари, няма учители, няма нищо, само депутати колкото искаш.
16
9
 
5
 
! Отговори
селянин преди 10 месеца
на военните не им е работата да чистят на хората къщите те по принцип въобще нямат работа там има си гражданска защита
15
2
 
20
 
! Отговори
българка преди 10 месеца
Военните са ДЛЪЖНИ да правят това, което им се разпореди там, където ги изпратят. И НЕ, НЕ Е БЕЗПЛАТНО - НИЕ ВСИЧКИ ИМ ПАЩАМЕ ЗАПЛАТИТЕ ! Както и нв депутатите ,разбира се ! Военните са на работа, за да работят каквото им наредят и ако населението има спешна нужда от помощ са ДЛЪЖНИ да помогнат. НЕ Е БЕЗПЛАТНО - на тях в момента им върви надник и си получавата заплата. Вие какво искате - двоен надник за нищо правене ли ?!?
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
7, 'правят това, за което ВИЕ, ппо'с'таците ги избрахте. Факт.' -- аз не съм гласувал. не съм добиче
13
8
 
13
 
! Отговори
333 преди 10 месеца
Баси тъпия популизъм. Хората със сълзи на очи благодариха на армията, че им помага, а тия търтеи от БСП за 2-3 гласа повече говорят глупости по цял ден. Партията дето се грижела за трудещите и в която май няма човек с един ден стаж като трудещ се.
12
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Военните да не са ви длъжни безплатно да ви чистят, като немате канализация ще страдате :)))
11
5
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Русия прати самолет да гаси, я ЕС отговори да чакаме да изгори. Факт.
10
4
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Само европеид, про'с'так демек, може да мин'ва фактите. А те са, че европеидните про'с'таци, дето сте неграмотни, некадърни и мързеливи да изкарате нормален доход и искате "европейска МРЗ", гласувате за тези в правителството да продават България. Защото сте същите *** като тях. Факти другаре, факти.
9
5
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Само европеид, про'с'так демек, може да мин-ва фактите. А те са, че Русия прати самолет да гаси; а ЕС каза да чакаме да изгори. Факти другаре, факти.
8
8
 
0
 
! Отговори
Tsvetan s7406087068 преди 10 месеца
I tova neim e zadalghenie raining kmetove I firming na tehni rodnini otkrali parite za pochistvane I podrushka raining drugi firming pak na depotatski rodnini koito trebva da slediat obstanovkata zakupili initially post roiling sivili I Celia blokove koli I voiaghi v stupid kurorti sushto otkrali parite mi tova veche e za GDBOP uspeh as shtesi piano bira vie se opraviaite tenete 1 grande korason
7
3
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
До 3 "... а в НС ко праят? пият кафе, пушат цигари и продават българия" - ппавят това, за което ВИЕ, ппо'с'таците ги избрахте. Факт.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
натовска армия, озорила се е.
5
8
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Какво ревът - в ЕС сме, където всичко се оправя с комисии.Да припомня на про'с'таците, как преди недоразумението плевнелиев, когато имаше горски пожари, Русия прати самолет да помага в гасенето. Година две по-късно, когато про'с'таците избраХТЕ плевнелиев да ви води "на Запад", пак имаше пожари и ЕС отговори на призива за помощ: "когато изгори, ще ппатим експерти да оценят щетите". Факт.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички чакат. Ей, разберете, че трябва сами да се хващате на работа. Само чакате помощи, някой друг да ви дава и оправя.
3
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
а в НС ко праят? пият кафе, пушат цигари и продават българия
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хахахахахаха...:) Ко да праят хорицата, да чистят за без пари, белким некой ги хареса от милосърдие :)))
1
15
 
21
 
! Отговори
стига бе преди 10 месеца
Адолф Тагарев: - Важно е да помагаме на Украйна с каквото можем и колкото е необходимо!