МЗХ: Пилонът на Рожен е частна инвестиция на фондация

Той ще е на земеделска земя с променено предназначение
20 юни 2023 13:40, Стела Стоянова
349
МЗХ: Пилонът на Рожен е частна инвестиция на фондация
Снимка БГНЕС

Проектът за изграждане на пилон с националното знаме на Рожен е частно инвестиционно намерение  на фондация "Наследство в бъдещето". Това съобщават от Министерството на земеделието след извършване на проверка, информира БНР.

Пилонът ще се издигне на земеделска земя, чието предназначение е променено.

Пилонът ще се изгражда в терен частна собственост в местността Рожен, земеделската земя е осма категория, с начин на ползване - ливада с площ 2316 кв. м.

Още по темата
След регулярна процедура за промяна на предназначението на земята е издадено разрешение за временно ползване на 196 кв. м земеделска земя за неземеделски нужди от Областна дирекция „Земеделие“ - Смолян.

Собственик на имота е Сдружение "Рожен - наследство в бъдещето".

Предоставена е схема за поставяне на временен обект, има и становище на регионалната инспекция по околната среда и водите Смолян за съгласуване на обекта.

Разрешението за строеж и поставяне е издадено от главния архитект на община Смолян.

Проектът предизвика разгорещен дебат в българското общество. Срещу него се надигат общественици, еколози и обикновени граждани, които не желаят поредната приумица, този път подкрепена от президента Румен Радев, да загрозява българската природа.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още по темата: Роженпилон на Рожен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
4
 
5
 
! Отговори
еър Радеф преди 10 месеца
Трябва под знамето да се постави един МИГ 29 на пилон, за да придобие монумента завършен вид. Това ще е един вид препратка за бъдещите поколения, за това какво сме представлявали днес.
230
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Разбирам там да се строй химически завод и екоталибаните да са недоволни, но за един пилон на който ще се развява българския национален флаг, да правиш такива циркове - това е срам, типичен пример за човешка глупост.
229
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Трябва под знамето да се постави един МИГ 29 на пилон, за да придобие монумента завършен вид. Това ще е един вид препратка за бъдещите поколения, за това какво сме представлявали днес и ще осмисли цялото начинание.
228
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
значи пилон със знаме на Рожен неможа, а паметник на окупационната червена армия в центъра на София, може, така ли?
227
5
 
5
 
! Отговори
ловец преди 10 месеца
спечелихме състезанието за най високо знаме в ес, в което участваме само ние :Д
226
4
 
5
 
! Отговори
Страшен Богаташ преди 10 месеца
До до 227Каза богаташа дет не тропка хорца а кънтри музика а заплатата му я пускат по револют не в плик, което е практически същото.Голем философ на тротинетка.....
225
7
 
7
 
! Отговори
Пич преди 10 месеца
Сложете и емблемите на адидас и мерцедес на пилона, всичко ще е точно след този малък детайл!
224
4
 
5
 
! Отговори
до 227 преди 10 месеца
Човек няма да удариш,. страхливецо. Увеличение на заплатата си от страх не смее да си поиска, налита на бой. Знам ви тропкащите хорца. До един подминавате с подвити опашки всеки в беда и всеки проблем, за който се иска да се борите. Нямате време ,че софрата ви чака. Страхлив роб седнал да ми плямпа... Айде марш, бе.
223
3
 
2
 
! Отговори
Баш патриот преди 10 месеца
Предлагам да почакаме до 222-рата годишнина от освобожденшето на Родопския край! От утре инициирам нова кампания за набиране на сридства!
222
9
 
10
 
! Отговори
Клеций II преди 10 месеца
Супер, изкопайте един кратер в центъра на поляната, запълнете го с желязо и бетон, това ще допринесе много за българщината. В действитленост има много малооумници в тази държава, ама изключително много ... а иначе им се смеем на македонците.
221
4
 
7
 
! Отговори
патриот преди 10 месеца
Турците ще умрат от завист че имаме най голямото знаме!
220
3
 
3
 
! Отговори
ТЕРЕС 1 ТРАКОНТАС преди 10 месеца
ЯЯЯ, ИДЕТЕ НА село Свети Влас до Сънцев Браг , който Влас ВЕЧЕ Е ОГРОМЕН 100 ХИЛЯДЕН ГРАД.!!..ДА ВИДИТЕ КАК СЕ РЕЖЕ ВЕКОВНАТА И ХИЛЯДОЛЕТНА ЕЛЛИНО-ТРАКЙИСКА ГОРА, НАБОРКА НА ТРОЯНСКАТА ВОЙНА, АХИЛ И ОДЕСЕИ....И АЙДЕ ВУГГАРИ--СПРЕТЕ УНИЩОБЖЕНИЕТО НА ВЕЛИКАТА АНТИЧНА ГРЪЦКА ГОРА над ВЛАС...КОЯТО ВИЕ ВУГГГАРИТЕ УНИЩОЖИХТЕ ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ !--ЗА ДА БЕТОНИРАТЕ ДРЕВНИЯ ГРЪЦКИ ГРАД ЛАРИССА (ВЛАС) .
219
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
и така и не разбрах в какво е проблема, до сега най-високия пилон в Европа се намира във Финландия висок е 100 метра, чудя се дали и там имало такъв безсмислен спор, едва ли:)
218
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Първо пилонче,след това хотелче ,басейнче..Типични разсъждения на редови евроатлантик..Да мериш другите със собствения си аршин, винаги води до трагичен резултат..
217
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Крайно време е да обявим официално война на либерастията, не го ли направим ни очаква заличава като народ, култура и традиции.
216
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До до 216, дрън, дрън, дрън............ ти викаш се събуждаш с Шопен и си лягаш с Моцарт:)
215
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българското знаме не загрозява природата. Аман от българофоби.
214
6
 
5
 
! Отговори
ДО 214 преди 10 месеца
Отлично казано!
213
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 214 Ти ако си толкова богат по това време в тоя форум ли ще пишеш заяждайки се на дребно, и обиждайки анонимно и страхливо? Истинките баровци не правят така по тоя начин! Аман от неосъществени мечтатели.
212
3
 
4
 
! Отговори
до 216 преди 10 месеца
Нищо не схвана от поста :) Хорцето е за всички. Ама само бедняците се излагат, тропкайки го и само хорца и пърцуца им е в празната глава.