Протест блокира за кратко улица край НС, КНСБ на срещи в НС в петък

Протестиращите настояват за по-високи заплати
13 юли 2023 10:30, Красимир Ангелов
34
Протест блокира за кратко улица край НС, КНСБ на срещи в НС в петък
Снимка: БГНЕС

Работници и служители от Агенция "Пътна инфраструктура", Националното тол управление и от "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР излязоха на протест пред служебния вход на парламента с искане за по-високи заплати.

Още по темата
Демонстрацията е част от протестните акции на Конфедерацията на независимите синдикати в България под наслов "За справедливи доходи в бюджет 2023 и защита на трудовите права на работещите".

Охраната от жандармерията не позволи на демонстрантите да се приближат до сградата на Народното събрание и като отговор на това протестиращите препречиха движението по улица "15 ноември", която води към служебния вход на парламента, съобщава БНР.

В крайна сметка протестиращите освободиха движението по улица "15 ноември", след като стана ясно, че ръководството на КНСБ ще проведе в петък поредица от срещи с парламентарните групи по исканията си за увеличаване на доходите в бюджет 2023.

Първата среща ще е в 10 часа с "Продължаваме промяната"- "Демократична България".

За 11 часа са насрочени разговорите с ДПС, а от 13 часа - с ГЕРБ-СДС.

През това време на служебния вход на парламента ще протестират работещи в Националния осигурителен институт, Националната агенция за приходите, Българското национално радио, читалища, музеи, галерии и библиотеки
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: протестпарламентКНСБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
сега почнахте да протестирате , що не протестирахте при Гълъб?? това са тенденциозни протести.
16
0
 
0
 
! Отговори
ля ля преди 9 месеца
тези от АПИ могат и да започнат да си вършат работата!! то бива безконтролно поведение!!
15
0
 
4
 
! Отговори
Е тва е преди 9 месеца
Едни работим, други се разхождат по улиците и протестират за повече пари. Имат си даже структури КНСБ и какви ли не синдикати, дето ги пазят.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 33 ГОДИНИ МИЗЕРИЯ И ЛЪЖИ СТИГАТ
13
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руското робство просто счупи менталитета на българите. Хората вместо да мислят за това как да предоставят стоки и услуги които са търсени и високо платени, за 45 години бе изграден менталитет, че за всичко ти е виновен и отговорен някой друг. То ли държавата, то ли зли капиталисти.
12
6
 
6
 
! Отговори
реалист преди 9 месеца
шо сега почнахте да протестирате , що не протестирахте при Гълъб?? това са тенденциозни протести. Да изгонят всички работещи пенсионери от държавна и общинска администрация и ще се увеличат заплатите!
11
1
 
10
 
! Отговори
Кокорча преди 9 месеца
Кокорча да им намали ДДС-то, като на ресторантьорите, полицаите изкарват достатъчно от бакшиши.
10
1
 
11
 
! Отговори
Протестиращи POLICE преди 9 месеца
Сред протестиращите има ли милиционери, които са взимали пари от Семерджиев и други yбийци на български деца?
9
8
 
6
 
! Отговори
леля Пена преди 9 месеца
АМАН ОТ ТЕЗИ ПИШМАН ПРОФСЪЮЗИ.ЗАЩО НЕ СИ ОТГОВОРИТЕ КАКВИ РЕЗУЛТАТИ ИМА ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ И КОЛКО ПОВЕЧЕ СА.САЩО НЕ ПИТАТЕ УЧИТЕЛИТЕ ЗАЩО ДЕЦАТА СА НЕГРАМОТНИ,ПОЛИЦАИТЕ,ЛЕКАРИТЕ И Т.Н. САМО ДАЙТЕ ПАРИ,А ЗА КАКВО НЕ Е ВАЖНО!
8
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
780лв е мин. Взимате 50-60 процента от горе ..Няма как щом някой в сметнал ,че тая минимална се живее вие добър живот!Като не или се преквалифицираш или Т2Такива отговори ни дават!Не може всеки на парче да се оправя!
7
2
 
4
 
! Отговори
Коментарите пак са преди 9 месеца
писани без да е прочетено нищо от статията. Вижте най-напред кой протестира, а после коментирайте. И защо всеки път когато някой излиза на протест моментално бива обявен за "копейка"?
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Полицайте с пенсия и заплата, вън!И тогава преговори за увеличение за възнаграждението!
5
0
 
7
 
! Отговори
до 4 преди 9 месеца
да.. осигуряват на 900 лв, дават пари в пликове, молиш се за 100-200 лв увеличение като роб, докато в държавния сектор дават постоянно бонуси, вдигат заплати, за дрешки, за тва, за онова и т.н., а не е ясно много кой какво точно върши като работа:)
4
0
 
10
 
! Отговори
Qwerty преди 9 месеца
Те тия са лесни, избори идат, тях ще ги огрее. Но кога държавата най-накрая ще задължи частниците да дават адекватни заплати??? Минимална заплата 780 лв. е подарък за фирмаджиите - хвърлят ти 1000-1200 лв., внасят ти едни осигуровки и са чисти пред държавата. В същото време изплаща автомобил за 2000-3000 лв. на месец и никой нищо не може да му каже или направи.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ми подхвърлете му ко пейки на тоя просяк на снимката де!
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кокорчи помпа инфлацията, сега дори заплати не може да си позволи понеже бумерангът го удари обратно!
1
11
 
5
 
! Отговори
Така ще бъде преди 9 месеца
Гласувате за копейки,за мир?,за радев. Гласувате за Русия и путин....е,време е да си теглите последствията. Разберете най после......който е с русия...стига до просия. Пример...Унгария..бе добре, но вече не. Румъния бе зле, но вече не...но не е лизала путин, гърция..бе против германците защото и дали много пари?!, а сега плачат...с тома започнах и с това ще свърша....КОЙТО Е С РУСИЯ СТИГА ДО ПРОСИЯ. гласувайте за копейковци ....и оплаквайте съдбата си.