От пилона на Рожен: Трябва да показваме, че имаме национална гордост

Видяхме хиляди ентусиазирани българи, посочи Симеон Караколев
14 юли 2023 11:20, Красимир Ангелов
325

В местността Рожен в Родопите издигнаха националния трибагреник на най-високия пилон в Европейския съюз - на цели 111 метра. Площта на знамето е 1100 квадратни метра. Как премина откриването?

"Видяхме хиляди ентусиазирани българи и се надявам това да продължи завинаги. Беше невероятна атмосфера, уникален концерт, страхотни изпълнители, деца, много ми хареса", сподели председателят на фондация "Рожен - наследство в бъдещето" Симеон Караколев в "България сутрин". По негови думи такива символи и актове винаги трябва да съпътстват българския дух.

Още по темата
"500 години България не е имала тяло, а дух. Сега имаме тяло, но къде е духът ни? Множеството от хората, които дойдоха, споделиха, че  настръхнаха. Търся настръхването във всички българи", каза Караколев пред Bulgaria ON AIR.

"България е древна държава, българският народ е древен, той е богат народ на душа, трябва да показваме все още, че имаме национална гордост и самочувствие", смята той.

Симеон Караколев допълни, че иска да остави зад гърба си всички трудности от създаването на пилона.

"Важен е резултатът - това е за всички българи", категоричен е той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
4
 
! Отговори
Те си го казват преди 10 месеца
Кръстили са проекта "Пилона на Рожен", а не "Най-високият флаг в ЕС"
157
2
 
10
 
! Отговори
Кенет Мъртън преди 10 месеца
Ако височината на пилона имаше някакво значение, не се съмнявайте че ние от САЩ, щяхме да апелираме в България да се построи 1110 метров пилон. Уви, от пилоните файда няма. Разтуряйте там седянката, че оклепахте целия връх Рожен, това не ви е Бузлуджа.
156
1
 
16
 
! Отговори
КПСС БКП преди 10 месеца
Това голямо знаме не ми носи национална гордост ! Когато заплатат ми стане европейска, когато пътиещата станат сато в Австрия, когато болниците заприличат на европейските и хората спрат да бягат на запад, тогава ще изпитам национална гордост !
155
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На гол Г*З, чифте пищови.
154
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Национална гордост е да речем да имаш най-висок стандарт на живот на Блаканите , най-висок пилон -който понеже достатъчно отдалечен от всичко ще бъде оставен без поддръжка и до няколко години ще е нещо като роженската Бузлуджа - това каква гордост е .
153
2
 
9
 
! Отговори
Цеца Мецата преди 10 месеца
На пилоната, Румен жабата. Той ще чекне драги русофили САМООО ЗА ВАС!
152
2
 
11
 
! Отговори
Тръпна от гордост преди 10 месеца
Голяма гордост е пилона(създаден от турска фирма).
151
0
 
7
 
! Отговори
ХОРА, РАЗБРАХТЕ ЛИ? преди 10 месеца
НАЦИОНАЛНАТА НИ ГОРДОСТ БИЛА ПИЛОН. КАЖЕТЕ НЕЩО ЗА БЪЛГАРСКИЯТ ФЛАГ, СТИГА С ТОЗИ ПИЛОН, НЕ СЕ НАМИРАМЕ В СТРИПТИЙЗ БАPДАК
150
4
 
1
 
! Отговори
До Darko преди 10 месеца
А може и зaдния двор да ти обходят
149
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До ... 158 Е, и? Хиляди пъти предпочитам да дам за българското знаме, а не за дебеловратите чужденци на черморието ни.
148
0
 
13
 
! Отговори
Рубенс преди 10 месеца
Инженерите са изчислили фундамента и пилона, но знаете ли това знаме на какво ще стане само след едно тримесечие? Няма текстилен продукт, който да издържа на тези постоянни натоварвания и то в точкови или линейни зони. Ще стане на фитили за нула време и ще набират нови средства за подмяна.
147
5
 
12
 
! Отговори
... преди 10 месеца
До КубратКубрате, даренията са от държавни фирми :) тоест от всички нас :) ДЪРЖАВНИ.
146
9
 
21
 
! Отговори
Darko преди 10 месеца
В края на деня караколевци ще седнат на масата и патриотично ще се налупат със шльокавица:). И ще се почустват много горди след две кебапчета и шопска салата. От другата седмица всичко ще е по старому, ще си хвърлят фасовете от колата, ще цапат около блока. Ще мърсят навсякъде, където стъпят, ще се бият по кръстовищата, ще се псуват патриотично. Абе кебапчета и байряци да има хахахахахах
145
2
 
8
 
! Отговори
. преди 10 месеца
До КубратНе си прав, има и държавни пари, схемата вече е ясна. Частният интерес е вложил кинти в този събор и вчера си ги връща.
144
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези с дребните дренки да се гордеят с дългия пилон
143
1
 
6
 
! Отговори
наивник 2.0 преди 10 месеца
Нарочно се говори ирационално за внушаване на религиозно усещане и сляпо доверие в началството и предотвратяване на нормално мислене!
142
1
 
12
 
! Отговори
ТатусМен преди 10 месеца
Татуирах си тоя пич на лявата плешка, кефи ме и стои добре до татуса на розетката от Плиска. България на три планети!
141
14
 
10
 
! Отговори
Кубрат преди 10 месеца
Като гледам какви са коментарите, явно в БЪЛГАРИЯ е пълно с л#апачи на m#ишки и хора с промити мозъци! Добре че има и ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ, иначе ще изчезнем завинаги! А пилона т#ъпаци е посроен с дарителски средства, а държавата вместо за народа си, дава пари за война! За чертежи на измислени изтребители или казано направо си ни ракетират тъй наречените ни нови покровители! Но колелото се върти......ПОМНЕТЕ ГО!!!!
140
2
 
14
 
! Отговори
Стоко преди 10 месеца
Гледам един професионален овцевъд, който мъчително се опитва да формулира структурирано вербално послание. Не му се получи, но пък мегафлага се вее високо и ми стана едно такова гордо..... отивам да почистя улицата пред нас защото е мръсно и виждам, че някой горд българин пак си е изхвърлил старите гуми не където трябва.
139
4
 
21
 
! Отговори
Сенеката преди 10 месеца
Чалга патриотизъм....повечето от тия дето възхваляват това безумие си хвърлят фасовете през терасата ,паркират си таралясниците на зелените площи и мучат като *** вместо да говорят....да обичаш страната си означава да ти е мила природата а не да изкопаеш дупка ,да излезеш бетон и да забодеш желязо в планината....