От пилона на Рожен: Трябва да показваме, че имаме национална гордост

Видяхме хиляди ентусиазирани българи, посочи Симеон Караколев
14 юли 2023 11:20, Красимир Ангелов
325

В местността Рожен в Родопите издигнаха националния трибагреник на най-високия пилон в Европейския съюз - на цели 111 метра. Площта на знамето е 1100 квадратни метра. Как премина откриването?

"Видяхме хиляди ентусиазирани българи и се надявам това да продължи завинаги. Беше невероятна атмосфера, уникален концерт, страхотни изпълнители, деца, много ми хареса", сподели председателят на фондация "Рожен - наследство в бъдещето" Симеон Караколев в "България сутрин". По негови думи такива символи и актове винаги трябва да съпътстват българския дух.

Още по темата
"500 години България не е имала тяло, а дух. Сега имаме тяло, но къде е духът ни? Множеството от хората, които дойдоха, споделиха, че  настръхнаха. Търся настръхването във всички българи", каза Караколев пред Bulgaria ON AIR.

"България е древна държава, българският народ е древен, той е богат народ на душа, трябва да показваме все още, че имаме национална гордост и самочувствие", смята той.

Симеон Караколев допълни, че иска да остави зад гърба си всички трудности от създаването на пилона.

"Важен е резултатът - това е за всички българи", категоричен е той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
4
 
16
 
! Отговори
Darko преди 10 месеца
Истината за пилона е, че са източени държавни пари от България. Една от фирмите е БДЖ, Караколев богатее за сметка на данъкоплатците. Този същият герой е председател на овцевъдите и козевъдите в България, тоест ако си животновъд трябва да му плащаш на него. Та и с пилона е станало така, 5 лева за него, 5 лева за пилона. А това че рушат природата е по-лошото, от това, че се точат държавни фирми. Пишман патриоти на маса сър! Хахахаха
137
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
България е дреБна държава, българският народ е дреБен.
136
4
 
8
 
! Отговори
ПАТРЕОТ преди 10 месеца
ТАТУИРАЛ СЪМ СИ ЗНАМЕТО НА МОЯ СИ ПИЛОН!
135
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Утaйки.
134
5
 
9
 
! Отговори
История даге преди 10 месеца
За 2 години всички проекти спрени , но да им турим един пилон да се радват и заря ще има ,а гайдарите 300 да са като спартанците дето са спрели арийците от Персия -днешен Иран даге....
133
5
 
12
 
! Отговори
Дедо ви преди 10 месеца
Това с пилоните и огромните знамена, първи го започнаха турците и то срещу гръцките острови. Гърците не останаха назад и започнаха да поставят и те високи пилони с огромни знамена в отговор на провокациите. Добре де, а ние кого провокираме и ако го правим, защо? Дали цялото мероприятие не беше някои "наши" хора да се пооблажат, а го обвиха в "патрЕотично" мероприятие...
132
5
 
19
 
! Отговори
Сава Томов преди 10 месеца
Каква национална гордост. Цялата ни страна е в руини. Нямаме пътища, индустрия, развитие. То хора няма, стопихме се с 3 милиона, по-малко от 6 сме. Смех и цирк!
131
2
 
22
 
! Отговори
Идея преди 10 месеца
Национална гордост не се показва с пилони и байраци, татуировки и надписи по автомобилите. Ако все пак някой реши да опита да го показва - нека пробва да изчисти пред входа, детската площадка зад блока или просто да не изхвърля *** си след ремонта в храстите край пътя накрая на града, а да си плати и да го направи на определените за целта места...
130
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тъжен ден за националните предатели- *** от либералната общност.
129
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Псевдопатриотизъм.
128
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
а от същото място фигуранта заяви : Украйна води тази война но Европа плаща . този човек до кога ше е неадекватен ?
127
1
 
5
 
! Отговори
Метъл фест преди 10 месеца
Веднага!
126
1
 
14
 
! Отговори
карачанаков преди 10 месеца
Радев: Крайно е време е да започнем да мислим обективно и трезво за войната в Украйна И кога стана война ве ,нали беше конфликт !!!!!!
125
2
 
18
 
! Отговори
Аграр преди 10 месеца
От както се вдигна знамето всички проблеми на България изчезнаха. Приключи демографската криза няма вече болни деца които се молят за пари за да се лекуват. Икономиката потръгна с високи темпове а заплатите на хората станаха като в Европа. Такава простотия с тоя кол но всяко чудо за три дни. Ти се нагуши хубаво с пари от народа и друго не мисли.
124
2
 
7
 
! Отговори
Гегата преди 10 месеца
Тоя що си снима под носа ?
123
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия същите 'патреоти' унищожиха най-стария и уникален български събор в Гела. Става въпрос за вековното ако не хилядолетно надсвирване с гайди. Обаче бг патреота идва с татусите и джиповете, изкарва колоните и пвц-тата и почва гордо да дъни мазна чалга нарочно да заглуши тия гадни гайди. Криворазбран патриотизъм, жалки сте всъшност и не го осъзнавате.
122
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Събитие за бачкери бедняци без 2 стотинки акъл в празните глави и без 2лв. в джоба. иначе огромни патриоти- веят флага, ама на икономиката не носят нищо.
121
2
 
10
 
! Отговори
ОВЦА преди 10 месеца
А АЗ КЪДЕ ЩЕ ПАСА?
120
0
 
17
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 10 месеца
Зарята и пиротехниката край борова гора в тая суша ми дойдоха в повече.
119
4
 
24
 
! Отговори
? преди 10 месеца
Какво да очакваме от един чорап, който е роден и живял на село? Ами селски изпълнения! Колко трябва да си сбъркан в главата за да поддържаш някой си да разрови поляната, да набие цимент и желязо.. за да задоволи егото си? Ами вижте снимките от "събитието": мъже с диагоналки, жени с китайски клинове, деца с евтинджоски анцузи. Татковците баиват кебапчета и "жулят" евтина бира, майките гледат злобно съседите, децата "муат" соеви кюфтета! Мила родна картинка! СМЕ Ш НИ ЦИ!