НАП с кампания за длъжниците, изпраща съобщения без линкове

Агенцията не иска банкова информация или лични данни
8 авг 2023 13:47, Анисия Иванова
12
НАП с кампания за длъжниците, изпраща съобщения без линкове
Снимка: БГНЕС

Националната агенция за приходите стартира кампания за уведомяване на хора и фирми със задължения към НАП, включени в Списък на длъжниците с неуредени публични задължения, като ги приканва да се свържат с публичните изпълнители на Агенцията.

В хода на кампанията до селектирани групи лица поетапно ще бъдат изпращани персонализирани електронни съобщения. Съобщенията не съдържат активни линкове/връзки и не приканват адресатите да ги следват, или да предоставят информация.

От НАП напомнят, че никога не изпраща съобщения, в които е необходимо хората или фирмите да разкриват банкова информация или лични данни.

Преди да извърши плащане, е препоръчително всеки длъжник да провери актуалния размер на задължението с начислените лихви с персоналния си идентификационен код (ПИК) или с квалифициран електронен подпис (КЕП) в Портала за електронни услуги на НАП.

Подробна информация за причините за включване и условията за изключване от списъка с длъжниците, може да бъде намерена в сайта на приходната агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: кампанияНАПдлъжници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
8
 
! Отговори
Дръжте, се преди 8 месеца
Искренно се надявам, тези пладнешки разбойници от "сглобката на Посолството",да не получат и "стотинка". . . от целокупния български народ !
8
0
 
7
 
! Отговори
българка преди 8 месеца
Асенчо назначи за шеф на НАП ДОКАЗАНИЯ ДАНЪЧЕН ИЗМАМНИК СПЕЦОВ ! Спецов ДЪЛЖИ на всичка нас над един милион лева - това е доказано задължение, сигурна съм,че данъчните са си затворили очите за още толкова. И ТОЗИ КРАДЕЦ ИСКА ПАРИ ОТ НАС ?!?!? КОГА ТОЙ ще си плати откраднатото от нас ДДС ?
7
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 8 месеца
Писмото което сте ми пратили за парите, не съм го получил. Нито стотинка за вас, крадци на едро.
6
0
 
7
 
! Отговори
N преди 8 месеца
Преди години се обадих на публичен изпълнител и го помолих, тъй като имах непогасени задължения, да ми съдейства за банкови сметки по които да платя и го помолих да не налага запор на сметките ми, можех да платя на същия ден. Познайте какво се случи след два дена, докато чаках да ми сметне точните суми за пращане. Наложила ми търанарката ЗАПОР. За какво ли изобщо се обаждах, усложних си живота.
5
0
 
5
 
! Отговори
Новозеландец преди 8 месеца
Измъкнах се от мутрите-чорбаджии и мафиотски институции , да нямам имоти в България и не ме интересуват здравни осигуровки данъци и други, така че НАП наточете си една кална водичка от някоя локва. Поздрави Ню Лунн, Окланд, Нова Зеландия.
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 2 : Не само пюретата и памперсите, ами и децата трябва да ви съберат. Все пак семейството на нередовен данъкоплатец не е подходяща среда за възпитание и отглеждане на дете - дава лош пример.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На мен имат да ми връщат 52 лв и 14 стотинки :) Като си продавах старата кола нотариуса се запъна че не съм представил платежно с печат от банката и ги преведох наново в близкият клон. Като не ме мързи ще ида и ще пусна една молба да ми ги възстановят.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако иска НАП да ни събере детските пюрета и памперсите? Алчни, ненаяли се престъпници!
1
1
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 8 месеца
Да се наредят на опашката от НАП. Специално Асан Василев, дето си мисли, че фирмите са брашнян чувал. С тези глупости с декларирането на касовата наличност уби рибата. Ще събере на босия опинците. Оставка!!!