Почна се: В Кюстендилско прибраха 4 коли на пияни шофьори, една - във Велико Търново

Първата е конфискувана минути след влизането на промените
10 авг 2023 13:16, Стела Стоянова
269
Почна се: В Кюстендилско прибраха 4 коли на пияни шофьори, една - във Велико Търново
Снимка БГНЕС, архив

Четири автомобила са конфискувани в Кюстендилска област, след като влязоха в сила промени в закона за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, съобщи  началникът на КАТ-Пътна полиция главен инспектор Радослав Боюклийски, пише БНР.

И четирите случая са предадени на прокуратурата.

Буквално в първите минути след влизане на промените в 0 часа на 7 август в района на гр. Рила е спрян и установен водач с употреба на алкохол над определените нива. В следващите дни има още три такива случая, съобщи гл. инспектор Радослав Боюклийски.

Още по темата

Припомняме, с влизането в сила от вчера на промени в НК вече се конфискуват автомобилите на шофьори, които карат с над 1,2 промила алкохол или под въздействието на наркотици.

Полицията във Велико Търново също отне автомобила на неправоспособен и пиян водач.

"Лице, което не спря на подаден сигнал за спиране, проследен от наши служители. „Наби се“ в нива около село Беляковец, там затъна в калта, беше установен с алкохол, неправоспособен“.

Реакцията на шофьорите за новите по-драстични законови мерки пред БНР е разнопосочна.

"Смятам, че не са коректни, защото един вид вие сте виновен, без да е доказано това нещо. Или излиза на момента, не може да се чака три, четири или шест месеца докато излезе анализът на кръвта“, каза един от проверените.

"Особено, когато водачът не е собственик на автомобила, ще доведе до големи усложнения. Кой ще я определи тази равностойност на глобата или ще затрупваме вещите лица с пазарни оценки, или застрахователите ще печелят от тази работа. Пак недомислица, според мен“, категорична бе дама зад волана.

"Според мен е в добра посока това нещо. Надали ще спре пияни и дрогирани да карат, но ще има голямо ограничение“, категоричен е друг.


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До тълпата - скъпа тълпа, хората с малко повече гънки в мозъка сме наясно, че желанието ви за линч е породено от комп_лексите ви за малоценност, но ако си мислите, че да защитавате принципи като всеки е виновен, щом шофира при положение, че е пушил марихуана преди седмица и заслужава затвор или частната собственост не е неприкосновена, ще доведе вас или обществото до нещо по-добро,то жестоко се лъжете.На всички вас ви пожелавам положителен тест след прием на лекарства,за да ви светне в мозъчето.
235
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
Ако корупцията е САМО в полйцията ТО е много лесно,САМО,ЧЕ НЕ ТЪКА И ТО СЕ ВИДЯ ФАРПИРАЩО СЛЕД СЛУЧАЯ С МОМИЧЕТО ОТ СТАРА ЗАГОРА.
234
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Полицията трябва да се почисти от корумпирани хора и всичко ще се нареди. Е рязбира се не само полицията, трябяа и пр44383окуратура,съд и всичко наред ...
233
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега всички наркоси и пияници реват по всички медии. Когато този закон стане активен и за тези ,които карат с превишена скорост и тези които правят гонки и те ще реват,но така или иначе ще намалеят жертвите. Само с наркосите и пияниците няма да стане обаче, трябва и за тези баровците със скъпите коли да има закон,а именно да се въведе отнемане на автомобил и за тези които карат бързо и не спират на пешоходна пътека.Айде на село ....
232
2
 
3
 
! Отговори
Minuva42 преди 9 месеца
Хубави - лоши. Нещо трябва да се направи! Аз съм за тези мерки!
231
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най-накрая нещо смислено,трябва над 0,5 да конфискуват,подкрепям и тези със ограничена скорост също!На *** до като не му бръкнеш в джоба не разбира
230
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега Джамбаски няма да може да кара кола в България!!!
229
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този закон трябва да се приложи не само за наркоси и пияници ,а и за тези които карат с превишена скорост и правят гонки с коли и мотори. НОРМАЛНО Е СЕГА ВСИЧКИ ПИЯНИЦИ да Реват.Закона е супер!!!
228
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Според този закон Джамбаски сега трябяа да си даде колата на МВР.Ако е патриот да го направи!!!
227
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А в София кога ще има уволнени от МВР,Прокуратура и Съд? Кога ще видим Каракачанов и Джамбаски в затвора заедно с Фандъкова. Ако имаме държава и закони,нека да направят проверка в Малдост 3 София ,до метростанция Младост3. Фандъкова преди местните изборите миналия път обеща парк,вместо парк има 3 нови блока и частен паркинг.Това бяха имоти на Минкстерството на Отбраната и вместо парк,те ги продадоха на частни лица(фирми).Каракачанов беше министър тогава
226
3
 
6
 
! Отговори
анонемен преди 9 месеца
Само тъка ще оцелеем,отнемайте колите на престъпниците/лице което кара автомобил,след употреба на алкохол,наркотик/не може да бъде наречен по друг начин,защото е налице умисъл.Друг е въпроса,кога автомобила става собственост на дъжавата,това са процедурни въпроси.Друг път няма,ГОСПОД ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ЮРИСТИ,КОЙТО ЗАЩИТАВАТ ЛИЦА КОЙТО УБИВАТ ПО ПЪТИЩАТА НА БЪЛГАРИЯ
225
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Проблемът не е, че всички подкрепящи закона нямате юридически познания. Проблемът е, че законотворците явно ги нямат. Отнемане/конфискуване на частна собственост може да има само след съдебно решение, а не защото полицията така е решила. И тези същите ще ви променят Конституцията. Господи, пази България.
224
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
във Варна дрогипани,пияни..нямате си представа какво е по улиците,тинейджъри с черни фланелки и обръснати глави изскочиха от тротоара пред автомобила ,сякаш търсеха екстремално усещане ,после караха почти залепени зад колата ми.какво става..каво вземат тези деца,майките им слепи ли са..или не ги интересува.
223
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За има-няма 3 дни тези в парламента доказаха, че не могат да пишат закони. Единият за интимна връзка, която никой не знае как се доказва, а другият ще създаде толкова сериозни проблеми дори на хора пиещи лекарства поради здравословното си състояние, че докато докажат, че са невинни, ще ги заплашва затвор, ще са без книжка и без автомобил. Виновен си до доказване на противното. Естествено тълпата им ръкопляска, но знаем 80% от обществото на какво ниво е, така че не се учудвам.
222
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нашите умнокрасивитети пак, като във филмчето на Доньо Донев, "умно село", родиха поредното недоносче...Хипотеза - не съм пил, карам на два беналгина заради мигрена...бам, калпавите тестове отчитат положителен за наркотици...и какво... чакам месеци кръвната проба, без кола и да се влача по инстанции....искове ако карам служебна кола...адвокати...то бива ид**ти ама тия надминаха себе си
221
2
 
17
 
! Отговори
браво, преди 9 месеца
не жалете пиянистите и наркоманите
220
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Спирайте обезболяващите, хапчетата за кръвно и даже нурофена. Защо ли? Ами ако ви тестват ще разберете. Честито на печелившите!
219
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво, за доброто попадение. Като се включат и роднините, пияниците на пътя ще намалеят. А наркомана няма да има сили да си купи пак кола.
218
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
С удоволствие чакам момента, в който някой от вас подкрепящите закона изгубите колата си, заради великите тестове реагиращи и на разни лекарства. Щом не става въпрос за кръвна проба очаквам много такива случаи. Мислите че се шегувам ли? Лично съм тестван преди години и то в Германия. Резултатът беше, че съм взимал метам_фетамин. Нито някога съм виждал, нито знам какво е, обаче там докато не излезе кръвната проба си невинен. Излезна и всичко беше наред.
217
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До непознаващите закона - не, не е незаконно да пушиш марихуана, а е незаконно да притежаваш и да разпространяваш. Вижда се, че алкашите не харесват предложението да се взима колата и тогава, когато си пил алкохол последните 2 седмици преди да седнеш зад волана, но са много щастливи, че ще отнемат колата на някой пушил преди 2 седмици. Нали искате строги закони за всички? За изтрезняване ти трябва един ден, а след 2-3-4 часа след пушене си адекватен. Спирайте всякакви лекарства,че с тези тестове

Спонсорирани публикации