Дали Путин извършва аутсорсинг в България на шпионажа си?

Историческите връзки на България с Русия непокътнати на някои нива
17 авг 2023 11:15, Елка Василева
132
Дали Путин извършва аутсорсинг в България на шпионажа си?
Снимка: архив, БГНЕС

България попада в полезрението на западни медии във връзка с няколко теми.

Британското издание "Спектейтър" се спира върху случая с тримата българи, задържани във Великобритания. "Дали Путин извършва аутсорсинг в България на шпионажа си", пита изданието в заглавието на публикацията си. В нея се припомня, че "расовите, религиозните и културните връзки не се разкъсват толкова лесно и историческите връзки на България с Русия очевидно са все още непокътнати на някои нива". "При положение, че руските граждани във Великобритания са под строго наблюдение след нахлуването на Путин в Украйна, не е изненадващо, че Кремъл изглежда се обръща към българските си приятели и иска от тях да направят някои услуги от миналите времена", се допълва в материала.

Още по темата
Британският в. "Таймс" пише, че двойката сред тримата български граждани, заподозрени в шпионаж в полза на Русия, е отделяла от времето си, за да помага на българи мигранти във Великобритания. Двойката е разказала как е приемала оферти за работа вечер, за да може да прекарва дните си, като предлага на българите, устройващи се в Лондон, безплатни курсове по английски и съвети как да станат британски граждани.

Италианската агенция АНСА  и италианския в. "Кориере дела сера"  коментират случая с тримата българи, задържани във Великобритания, по подозрения в шпионаж в полза на Русия, като и двете медии поставят акцента, че те са притежавали и фалшиви италиански паспорти, редом с документи за самоличност на други държави.

Агенциите Асошиейтед прес и Франс прес информират за убийството на Алексей Петров. В информациите те представят кратка справка кой е той.

През 90-те години на миналия век убийствата на обществени фигури се случваха често в България, но сега новият изблик на насилие шокира страната, отбелязва Асошиейтед прес. В новината по същата тема, публикувана от Франс прес, се припомня и че неотдавна известен български престъпник, издирван от Интерпол, е бил убит в дома си в Кейптаун, в Южна Африка.

"Дойче веле" и Ей Би Си също пишат за убийството на Алексей Петров. Ей Би Си акцентира, че то е станало посред бял ден, а "Дойче веле" припомня, че убитият е имал полемично минало.

Изданието "Нюзуик" пък се спира върху убийството на инвеститор в криптовалути, чието тяло бе намерено разчленено в София. Медията припомня, че убитият 41-годишен мъж е имал и американско гражданство и представя какво пишат българските медии за предполагаемите мотиви за това деяние.

Това е вторият криптоексперт, който бе намерен убит при брутални обстоятелства в рамките на месец, посочва "Нюзуик". Първият беше Фернандо Перес Алгаба, части от чието тяло бяха открити в червен куфар, изхвърлен в Буенос Айрес на 23 юли, след като той беше обявен за издирване пет дни по-рано. Алгаба се хвалеше в "Инстаграм" с екстравагантния си начин на живот, финансиран от криптоинвестиции. Аутопсията на тленните му останки разкри, че той е бил прострелян три пъти, преди да бъде разчленен.
(БТА, Габриела Големанска)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
4000 рубли са 80 лв. Но последните събития само доказват, колко продажни и *** сме българите. Аз ако ще шпионирам, ще го правя за България, не за призрака от соца. Целия свят мрази Раша, някаква групичка мозъчно промити възраждански въшки се опитат да ни направят за смях.
110
0
 
3
 
! Отговори
НаИдиотиНиПравят преди 9 месеца
Отговора е Даааааааааааааааааааа. Путин лично избира тия които за 4000 рубли или 1000 - 2000 евро са готови да станат разузнавачи. Започва обикновенно от детските ясли и свършва в детските градини за ужас на бг. властитите.
109
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
англичаните превозват 30 000 армия на сйюлейман от босна до дедеагач и удължават руско -турската войната с една година - а на берлинския конгрес се налагат и не допускат санстефанска българия- какви връзки да имаме с тия - прочетете го не е тайна
108
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
историческите връзки били непокътнати! - при толкова мизерия дето ни докарахте и 3 милиона българи изгонихте - безкрайно нагли американски мекерета
107
0
 
6
 
! Отговори
вие нормални ли сте преди 9 месеца
фейк бг
106
0
 
12
 
! Отговори
По-интересно ми е преди 9 месеца
Путин като прочете такива "новини" дали се смее сам или вика и още някой да се посмее.
105
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 111 ЕС така или иначе, трябва да обвини някой за провалите си? Че кой друг ще обвини, освен всеки, който знае руски, носи руско име, живее на улица с името на някой руски генерал от Освобождението и итн.
104
1
 
4
 
! Отговори
Ром"с преди 9 месеца
О,да ..разбира се )) Какво става на Купянското направление..или пък щ избягаха украинци при Запожието към руснаците,нямао какво да ядът и командира им се криел в тида ,идвал един път седмично на първа линия и само 5 дни са обучавани и хвърлени в месорубката ..това пишете .. или пък че два амрии са изгубили украинците ,сега 3 арми на фронта ..
103
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 107 Откога русофилите започнаха да спасяват ЕС?
102
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Големанска, определено се извършва аутсорсинг чрез американското посолство. Ха-ха. "Галя от американското посолство" забравихте ли? Смешници!!!
101
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Путин извършва груба русификация на България пред очите ни. Русофилството като истински предатели му помагат с всички сили и средства в рушенето на България.
100
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Друг въпрос : Защо в ЕС няма специалисти , а само политици на кило ?
99
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не гледайте Русия , САЩ и Англия , те ще се разберат !ГЛЕДАЙТЕ КАК ДА СПАСИМ ЕС ... Предполагам че се сещате за какво иде дума !!!
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво ни прави ***, че не разбрах? Нищо, което сами не можем да си направим
97
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
С Путин лягате с Путин ставате, голям страх ви тресе!
96
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като гледам , гледам , Бг-партии се надпреварват да УВЕЛИЧАТ електората на Костадинов / Копейкин / . Да не ревете после ?
95
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Атлантик : Да живее ислямизацията на ЕС в Европа .
94
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Очаквам Българските политици да обявят война на Русия , не че имаме елементарно покритие , но важното е да си направим КЕФъ , както сме го правили много пъти , за да ни потупат / едни държави/ , по рамото .Баце знае как !
93
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Добре че в Бг имаме много посолства , и всеки има право да си избира , кое да посещава . За сега другото посолство не е по-гостоприемно !
92
2
 
11
 
! Отговори
ъцз преди 9 месеца
Русия ни определи за неприятелска държава след като ние по нареждане от САЩ въведохме санкции срещу Русия