Княгиня Калина е била задържана, а колата ѝ е иззета от полицията

Това стана след катастрофата с над 1,2 промила алкохол
Обновена: 20 авг 2023 11:44 | 20 авг 2023 11:43, Елка Василева
131
Княгиня Калина е била задържана, а колата ѝ е иззета от полицията
Снимка: архив, БГНЕС

Дъщерята на Симеон Сакскобурготски – Калина, която вчера катастрофира след употреба на алкохол, е била задържана. Автомобилът ѝ е иззет от полицията. По случая е образувано досъдебно производство, съобщи bTV.

Малко след 15 ч. вчера полицията получава сигнал за самокатастрофирал автомобил на изхода на паркинг в Боровец. Става ясно, че зад волана е княгиня Калина.

Още по темата
След направен тест за алкохол пробата отчита над 1,2 промила алкохол.

Прeд bTV съпругът ѝ Китин Муньос каза, че тя е била много разстроена, защото е загубила едно кучетата си. На въпроса пила ли е алкохол дъщерята на Симеон Сакскобурготски нейният съпруг заяви, че е възможно, но след инцидента и става въпрос за чаша вино.

Спътница на княгиня Калина по време на случилото е Величка Петрова, служител в двореца Царска Бистрица от 20 години. Тя признава, че не знае дали Калина е употребила алкохол, но подчерта, че пазачът на паркинга се е държал много грубо. „Господинът афектиран скочи, дръпна вратата на колата, така със сила взе ключа на колата. Вероятно при взимане на ключа е наранил княгиня Калина“, коментира Петрова.

Последните промени в Наказателния кодекс предвиждат по-строги наказания за нарушения на пътя – при шофиране с над 1,2 промила алкохол в кръвта превозното средство се иззема..

Калина Сакскобурготска бе отведена до болница за даване на кръвна проба. Според съпруга ѝ инцидентът не заслужава толкова голямо обществено внимание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
8
 
! Отговори
НищоНовоПодСлънцето преди 8 месеца
По света постоянно стават такива щуротии, а папараците дебнат всяко аристократично, богато или известно с нещо друго семейство и бързат да направят пари от всяка скандална случка, в която се окаже замесен човек с такъв произход. У нас много повече се замитат следите на изцепките на синчето или дъщеричката на този или онзи.
64
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе подлогиии България е Република и княгини няма
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Но как може да пишете такива неполиткоректни неща? КАК? Това ще ни дискредитира допълнително пред партньорите!
62
3
 
8
 
! Отговори
Сред предците на преди 8 месеца
царица Йоана са и потомци на княз Фружин, син на цар Шишман. Много внимателно е преценявано от кой род да бъдат владетелите на Третото Българско царство и техните съпруги. Фактът, че княз Фердинанд Сакс Кобург Гота е посетил нощно заведение заедно с българските пратеници, с които е угоровено да заеме българския престол, след много години е бил ловко използван от комунистите, за да популяризират версията, че нашите пратеници обикаляли по кръчмите, за да търсят там човек с аристократична титла.
61
5
 
10
 
! Отговори
Василев преди 8 месеца
Безотговорна алкохоличка, която хвърля вината за някаква загуба на куче и последвал стрес, вече е напълно побългарена!Агент Лиъм Бергоф!ЦРУ!!!
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами дъщерята на Зоров сгази двама служители на Чистотата на Околовръстното и не й направиха нищо, понеже е от ГЕРБ.
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Лицето на кампанията Не карам пил - Белослава,в 3 часа сутринта на 11 юли 2023 г. е била хваната да кара пияна с над 1,2 промила алкохол в кръвта...............Явор Бахаров е коментирал, че и той многократно е ставал жертва на полицейски произвол.
58
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Негодниците ще обвинят пазача, а ако още бяха на власт, щяха да го обесят за посегателство върху височеството. Добре, че ги разкарахме през 1946 година. Лъжци, негодници и крадци.
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дадоха и те нещо на държавата. Една кола.
56
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Истината е, че щерката на Мончо Ментата е управлявала МПС -СЛЕД употреба на алкохол и се е опитала да избяга - и сега се чудят как да извъртят и да потулят случката..
55
2
 
3
 
! Отговори
Пак до 53 преди 8 месеца
В родословието на европейски и руски аристократични фамилии са вплетени чрез бракове българи от болярско и царско потекло и това е документирано. Фамилия Скскобургготски са потомци на цар Самуил (30-а генерация) по линия на дъщерята на разведената унгарска принцеса, която е била снаха у Комитопулите. Също така, по линия на едната дъщеря на цар Йоан Асен Втори са и негови потомци. Царица Йоана също е потомка на Самуил (31-а генерация), но чрез друг клон на правнуците на унгарската принцеса.
54
1
 
5
 
! Отговори
НАРОДНА ПОГОВОРКА преди 8 месеца
Крушата не пада по далече от дървото!!!
53
2
 
6
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 8 месеца
Щом са и взели колата значи е била пияна
52
1
 
5
 
! Отговори
До 53 преди 8 месеца
В много бълг. селища чак до началото на 20-и век се знае кои са местните боляри. Точно така ги наричат, защото, оставайки без поземлените си владения, феодалите не са в състояние да поддържат замъците си и се местят в къщи в селата, които някога са им принадлежали. По традиция стават откупвачи на данъци, свещеници, учители. Запазени са в турски архиви имената на 40 отделни хора или цели фамилии от средновековната бълг. аристокрация, назначавани през 15-16 в. от османлиите за местни управители.
51
0
 
7
 
! Отговори
подробности преди 8 месеца
Едната версия е, че се е опитала да избяга. Другата - че е самокатастрофирала, опитвайки се само да премести джипа като по невнимание бутнала кашпа и бариера, а пазачът бил много груб и дори наранил ръката й. Отнели са й автомобила джип "Сузуки Джини".
50
0
 
11
 
! Отговори
Съд в БГ?Ха ха ха! преди 8 месеца
За 1,2 задължително дело.Като знам обаче,че на убийци на пътя дават условни,убеден съм,че ще мине най-много с пробация.
49
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
нагли нещастници карат дрогирани и пияни и ги пускат А сега заради една *** бариера се чудите какви точка точка точка да излеете
48
4
 
17
 
! Отговори
aa1820 преди 8 месеца
Възможно е била да е пила, но само чаша вино, ама била много разстроена разби'аш ли щото кучето..., *** то къв инцидент да удариш бариерата ..." - Царски номера, що не си ходите в Испания или рам откъдето ви е фамилията. Прадеда и на тая е дошъл с един куфар в Бг, те взеха половината гора над Боровец без нищо да са работели и половин век в друга държава.
47
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Изключително противна фамилия. Единственият що годе нормален е Борис Трети, въпреки, че и там може да поспорим.За съжаление българската аристокрация е избита или разселена още при падането на Търново през 1393та. Естествено проритет на османските власти е премахването на знатните български родове от средището на властта им. Оттам насетне всичко следва логическия ход и стигаме до наши дни - ясно е, че народ без собствени лидери не може да постигне кой знае какво и то при такава конкуренция от другите народи. А с докарването на едни пропаднали дребни аристократи от Австрия пък знаем и какво
46
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От родата на саксите,всички са нагляри.Такава им е кръвчицата.