Божков се върна. Какви са последиците?

Всички искаме работеща съдебна система, каза Меглена Кунева
25 авг 2023 23:10, Стела Стоянова
66

Какви ще бъдат последиците от завръщането на Васил Божков в България? Този въпрос коментира бившият вицепремиер и първи български еврокомисар Меглена Кунева в студиото на "Денят ON AIR".

"Ако започнат да се разрешават случаи, включително и като този, и се стигне до приключване и ясен знак от страна на съдебната ни система, е добре. Всички искаме работеща съдебна система", каза тя.

Тя припомни, че в "Правосъдие и вътрешен ред" по време на проговорите е имало глава "Организирана престъпност". "Фактът, че имаме проблеми в тази област, беше разпознат, беше част от докладите. Самата подтема отпадна първа, т.е. беше даден положителен сигнал, че България разбира за какво става дума. И сега трябва да има ясен знак, че има подготвени хора. От много години българската администрация е неглижирана", настоя Кунева.

Пред Bulgaria ON AIR бившият вицепремиер заяви, че ако България покаже, че мисли заедно в една посока, е добра първа стъпка и допълни, че ни трябва конкретен план.

"Ще има разбиране, че правим необходимите стъпки. Нека да дадем време. Дават се заявки за действия. Слушах днес министъра на вътрешните работи. Когато кажеш, че нещо не върви, трябва веднага да предложиш решение. Това искам да видя", подчерта тя.

Кунева изтъкна, че правителството трябва да осигурява повече подкрепа, а всички останали да видят националните цели. "Идеална страна няма. Дори и в една добре уредена Германия такива настойчиви въпроси няма как да липсват. Четох, че разкриваемостта на престъпленията, включително убийства, е доста добра", отбеляза гостът.

Първият български еврокомисар засегна и темата за Шенген. Според нея не трябва да има колебания.

"Не трябва да има публични приказки, че не сме готови за Шенген. Шенген стана само дума. Какво ни носи Шенген? Много малко глас даваме на хората, които подкрепят по-дълбока европейска интеграция. Трябва да представяме аргументи и план. Ако не кажем с какви хора се правят необходимите стъпки - не сме убедителни. Винаги ще има някакви избори. Политиците трябва да пътуват и да говорят с хората. Тогава ще видят, че за хората "политици" е обща категория", на мнение е бившият вицепремиер.

Според нея правителството ще издържи отвъд местните избори. "Четейки социологическите проучвания, не виждам съществена разлика в нагласите. Едно стана ясно, ГЕРБ решаваха, че могат да си избират партньори, оказа се, че не могат. Не се изключва работата в коалиция. За мен за предпочитане е тази коалиция да бъде формална. Независимо от правителството трябва да искаме България да преуспее", каза още Кунева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
6
 
! Отговори
Сиромах преди 8 месеца
Да го направм Божков,или президент,или министър- председател, или министър на финансите,разбира от математика и смятане,да пробваме и него и ако не потръгне България...тогиз...не знам.
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Очевидно ще закриваме нещо, щом се появи Меглена Кунева.
51
5
 
4
 
! Отговори
Ralica преди 8 месеца
Е продължавате с дъното, от къде изкопахте г-жа Йес, кой нормален човек би го интересувало нейното мнение. Същата е в един ред с една плеява недоразумения в Българския политически живот.
50
3
 
4
 
! Отговори
Хахахахха до някой преди 8 месеца
Какво продаде и на кого? Какво си взеха на теб?
49
3
 
3
 
! Отговори
Хм преди 8 месеца
И на еврото детето се оказало при майка му. Тук всичко само се нарежда без да е нужна намеса на полиция и други.
48
4
 
12
 
! Отговори
Някой преди 8 месеца
Тази продаде България за шепа стотинки изпълнявайки като Кирчо поръчки.
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И тази кудкудякна едни общи приказки като на комсомолско събрание.
46
3
 
1
 
! Отговори
оракул на боб преди 8 месеца
Големи!
45
3
 
13
 
! Отговори
Кире Мале преди 8 месеца
,,Божков се върна. Какви са последиците?" ..Що за глупаво заглавие на статия? Не сте ли че ,,наръчникът на мафиота" на писан от Марио Пузо? Спомнете си какви бяха ,,последиците" от завръщането на Майкъл Корлеоне от изгнание.Вълна от убийства разбира се.
44
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не се знае дали не са върнали Черепа, за да дестабилизират страната и управлението... Където се покаже тази особа Кунева, не е на добре..
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Андрей Пръмов участва като сътружник в "Хърсев ви Ко" - Одитно дружество, основна финансова структура на "Мултигруп" и ВИС. Емил Хърсев никога не е криел тесните си връзки с ВИС и "Мултигруп" Финансовата лъща на Пръмов - Адлон Дисконт" е сред най - големите играчи на валутния пазар при управлението на Любен Беров, т. хар. "сламения човек на мултаците" Много от нейните операции са със структури на групировката. През това време Кунева е била старши юрисконсулт на Беров.
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Миналото на Миглена Кунева - бившия кандидат президент, а сега лидер на собствена партия с големи оретенции към властта е забулено в тайна и за него тя умишлено не говори. Избягва да се показва със съпруга си, а той очевидно е много "притеснителен". Журналистът Григор Лилов разкрива връзките на съпруга на Кунева Андрей Пръмов с "Мултигруп" - най - голямата престъпна организация в България по време на прехода, според доклад на Държавния департамент на САЩ.
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Меглена Кунева крие, че е закупила огромен апартамент в центъра на Брюксель, който не е декларирала, както е длъжна. Жилището е с площ от 120 квадрата и е в един от най-престижните райони, в близост до Европарламента. Мадам "Йес", както Кунева е известна за безропотно изпълнение на всяка еврокоманда, е направила покупката на имота през 2007г. Но е пропуснала да обяви апартамента си в годишните данъчни декларации? За жилището си Кунева е платила около 350 хиляди евро.
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Европейската комисия порицава Кунева и приема специално решение и мерки срещу подобни действия, преценявайки, че това е "сериозен конфликт на интереси" Накъде ли гледа Кунева? Не и към България, а към BNP PARIBAS ! Но това беше по времето на еврокомисарството. Сега вече, някой и нареди да гледа към властта в България.
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Пракитката е такава - за консултант се води човек с добър имидж, но всъщност се ползват неговите връзки. Реално Кунева търгува с вътрешна информацияц, която е придобила като член на европейския комисариат" Бившите и европейски колеги били възмутени от факта, че тя скача от политиката веднага в големия бизнес. Дори Барозу, който я фаворизираше, бил огорчен и казал пред другите комисари" "Меглена е нашето голямо разочарование" - разказва источник от Европарламента.
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Баба Кукундрела отде пъкна?? :)
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Изпратихме писмо до Париж, в което питахме с какви мотиви е назначена, какво възнаграждение получава, занимава ли се банката с енергийни проекти. Ни вопъл, ни стон. Проверката ми обаче показа, че Кунева е член на борда в качеството си на независим участник. Колко независим обаче може да бъде човек, представен като член на Съвета за европейски политики"?
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сигурно Кунева има заслуги пред банката и като еврокомисар. Но очевидно най-полезна щеше да им бъде като президент на България. Сега остана възможността водещ политик. Акционерите на "БHП Париба" одобриха завчера избирането на Меглена Кунева в ръководството на френската банка, предаде Ройтерс от 14-ти Май 2010 г. Проверката на известната журналистка и телевизионна водеща Люба Кулезич показала, че Кунева участва в борда на директорите на банката с мандат до 2012/13 година.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Но затова трубадурите мълчат и дума не отронват, нито пък самата Кунева. Дали само заради красивата и усмивка или за нещо друго. на Общото събрание на акционерите на банка БНП "Париба" Кунева е сред ръководителите на банката. Явно има сериозни заслуги и те вероятно са още от времето, когато беше преговаряща. Явно има сериозни заслуги и те вероятно са още от времето, когато беше преговаряща. С цената на лъжи и национално предателство тя успя да затвори блоковете 3 и 4 на АЕЦ Козлодуй.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Призоваваме г-жа Кунева да обнародва данъчната си декларация за последните 5 години", каза журналистката Колтуклиева в ефира на ТV7, без да крие възмущението си, че кандидат-президент излиза пред телевизионните екрани уж ЧИСТА, НЕПОРОЧНА И НЕОБВЪРЗАНА, а се оказва, че крие толкова много факти. Явно "задкулисието" на кандидатката за президент е свършила добра работа. Кунева веднага е избрана на надзорен борд на БНП "ПАРИБА" срещу високо заплащане - 40 000 евро месечно.