Божков се върна. Какви са последиците?

Всички искаме работеща съдебна система, каза Меглена Кунева
25 авг 2023 23:10, Стела Стоянова
66

Какви ще бъдат последиците от завръщането на Васил Божков в България? Този въпрос коментира бившият вицепремиер и първи български еврокомисар Меглена Кунева в студиото на "Денят ON AIR".

"Ако започнат да се разрешават случаи, включително и като този, и се стигне до приключване и ясен знак от страна на съдебната ни система, е добре. Всички искаме работеща съдебна система", каза тя.

Тя припомни, че в "Правосъдие и вътрешен ред" по време на проговорите е имало глава "Организирана престъпност". "Фактът, че имаме проблеми в тази област, беше разпознат, беше част от докладите. Самата подтема отпадна първа, т.е. беше даден положителен сигнал, че България разбира за какво става дума. И сега трябва да има ясен знак, че има подготвени хора. От много години българската администрация е неглижирана", настоя Кунева.

Пред Bulgaria ON AIR бившият вицепремиер заяви, че ако България покаже, че мисли заедно в една посока, е добра първа стъпка и допълни, че ни трябва конкретен план.

"Ще има разбиране, че правим необходимите стъпки. Нека да дадем време. Дават се заявки за действия. Слушах днес министъра на вътрешните работи. Когато кажеш, че нещо не върви, трябва веднага да предложиш решение. Това искам да видя", подчерта тя.

Кунева изтъкна, че правителството трябва да осигурява повече подкрепа, а всички останали да видят националните цели. "Идеална страна няма. Дори и в една добре уредена Германия такива настойчиви въпроси няма как да липсват. Четох, че разкриваемостта на престъпленията, включително убийства, е доста добра", отбеляза гостът.

Първият български еврокомисар засегна и темата за Шенген. Според нея не трябва да има колебания.

"Не трябва да има публични приказки, че не сме готови за Шенген. Шенген стана само дума. Какво ни носи Шенген? Много малко глас даваме на хората, които подкрепят по-дълбока европейска интеграция. Трябва да представяме аргументи и план. Ако не кажем с какви хора се правят необходимите стъпки - не сме убедителни. Винаги ще има някакви избори. Политиците трябва да пътуват и да говорят с хората. Тогава ще видят, че за хората "политици" е обща категория", на мнение е бившият вицепремиер.

Според нея правителството ще издържи отвъд местните избори. "Четейки социологическите проучвания, не виждам съществена разлика в нагласите. Едно стана ясно, ГЕРБ решаваха, че могат да си избират партньори, оказа се, че не могат. Не се изключва работата в коалиция. За мен за предпочитане е тази коалиция да бъде формална. Независимо от правителството трябва да искаме България да преуспее", каза още Кунева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"На 22 февруари 2010 г. жълтите трубадури в България дирижирано започнаха да хвалят Кунева, че отказала заплатата от 17 114 евро месечно от Европейската комисия, за да се върне в България. Но се откриха интересни факти. В момента, в който напуснат работа бившите комисари получават бонус от 1 200 000 евро" "Освен това им се полагат 19 909 евро за преустройване, 322 540 евро "преходни плащания" в следващите три години и 25 534 евро годишна пенсия, след като навърши 65 години"
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не е изключено отказът на Кунева да е предварително обмислен ход на кукловодите, които режисират игрите и. При масонството няма граници и националности, а Киарде е типичен представител на "задкулисието". Основната цел на масоните е глобализация и ликвидиране влиянието на християнството. Киарде е правил официални декларации поместени в пресата, че "Европа трябва да се дехристиянизира" За тази цел Мегллена Кунева е много удобна, защото се е смятала за католичка.
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всичко в тази държава, вони...
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
30 Откакто главната ложа на масоните се премести в Москва, те заприличаха на колхозници с калашников, нежели на майстори.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Комунистическата снаха във фамилия Пръмови, е добре информирана относно мутрите на прехода, от първа ръка. За старите мутри, както и за тези с белите якички, децата на ДС. Топлите й връзки с един от основателите на перящата руски пари Нексо, спонсор на ПП,ДБ, не бяха случайни. Сега всички коментират отстрани, сякаш не са и те оцапани до ушите с л...а.
28
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Интересен е фактът, че за тази длъжност Меглена Кунева е била препоръчена на Барозу не от друг, ами самият Жан Мишел Киарде, Великият Майстор на Великата френска масонска ложа "Гранд Ориент", масон с изключително влияние и най-приближен до Барозу.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво ви говори излъчването на Българския Политик МЕГЛЕНА КУНЕВА? ПАРИ - ВЛАСТ - ПАРИ! КУНЕВА - ЧИСТА, НЕПОРОЧНА И НЕОБВЪРЗАНА! След стичане на мандата на Кунева и приключване на работата и като комисар в Брюксел, тя е получила "бонус" 1 200 000 евро! Много въпроси изникват защо Меглена Кунева отказва да приеме предложение да стане ръководител на съветническия екип на първия човек е Европейския съюз Жозе Дуал БАрозу, със заплата 17 114 евро и много други бонуси.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Преди да захапе здраво подаянията на руските олигарси, Сидеров не се свинеше да моли за парици ДПС. Защо ли ДПС ще спонсорира един националист? Тук има нещо нередно - или ДПС не изразява интересите на етническите турци, или Сидеров и "Атака" не изразяват интересите на етническите българи. Може пък и двете уж-етнически партии да слугуват на интересите на общ господар. Кой може да бъде общият господар на СДС и АТАКА? Да не би да е този, който създаде СДС, ГЕРБ, ВМПО, а сега Кунева? Загадка
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Факти - 23.02.2013 - Червен Руски Ибрик - Смъртта вече е истинският и естествен край за БСП и ДПС! Останаха им една Кунева, Янев и Сидеров 7-8% най-много. Вървим към служебно правителство, обяви Плевнелиев.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Народе излесте на улиците и направо пред Позитано 20, изчегъркайте ги комунистите - социалистите станали капиталисти от дупките и масови гонения из цялата страна, ако успеят да избягат да си ходят при господарите в Москва. Стига са крали. Оставете ги тези червени папионки като Кунева на страна, те са едни марионетки, бушончета както им казват, на крадците от БКП/БСП и охрянващите ги мутри от службите на ДС.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Българският народ след така наречения РАЗВИТ СОЦИАЛИЗМ стана не само стадо, ами вуняща балканска ***! Страхлива, и неспособна тълпа, дето само се офляква и подскача по мегданите, като и засвирят музикантите от (ДС и БСП) - деца на БКП .... СССР УНИЩОЖИ СОБСТВЕНОСТТА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД, УНИЩОЖИ БЪЛГАРСКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ и по този начин унищожи в РАЙСКАТА ЗЕМЯ - БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кунева, Борисов, Сидеров, Костов - абе какво ни занимавате с тези комунистически клоуни? Те са поставени и платени от ДС/БСП/БКП и си вършат работата - заемат политическото пространство, ту демократи, ту върли антикомунисти, ту националисти, ту какви ли не, само дето комунистите крадат, масово и нито бяха наказани, нито отстранени от администрацията. Костов бил можель, Тиквата щял да ги накаже, Сидеров щял руснаци да ни прави, Кунева ще ни връща обратно в пещерата? 30.03.2013 г.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мислех, че няма по-големи национални предатели от ППДБ и тук взе, че това нещо изпълзя изпод някой грантаджийски камък.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пролет пука. Станка Шопова не ще, но Капон младежта ще поведе. Сидеров, чекист заклет, интересите ще пази на руските гавази. Рекета прибира от Париба, червени дири Пръмовица ще затрива. Борисов работи на БСП свърши добра, но народа иска нови тук лица. Още един Куневист излезе от нелегалност. Поддръжниците на Кунеа станаха 5(пет).. 04.04.1013 г.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да си изхвърлиш пържолите от дебелото черво през тънкото, вместо през дебелото черво си е талант? Хората, отхвърлени от ГЕРБ са при мен, обяви Кунева на 05. 04.2013 година!
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Причината хората да не харесват Кунева не е защото "мразят всичко и всички" (ще ви се), ами защото е лицемерна, некадърна, лъжлива и освен това един от най-големите популисти ( след Станишев ).
17
0
 
3
 
! Отговори
Елате на събор преди 8 месеца
В с.ГОРНА МАЛИНА -нощувка в поликлиниката ..
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не ща лошия чичко БоШков, искам си добрия чичко Костя Копеич, който ми обеща да съм кмет на Долно Нанагорнище! Аууу, ривА, ривА и не мога да спра от мъка по изгубените надежБи!!! Аууу, от глад умирам!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кошаревският свидетел да бъде подложен на детектор. Дори да не се приема в съда, ще е червена лампичка за разследващите, че има нещо гнило в ...президентството, аха!
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ми тя другарката Милена Кунева не е от Българската - Християнската вяра?