Търсят хакери за тестване сигурността на държавната администрация

Участието им е без заплащане
30 авг 2023 15:15, Стела Стоянова
46
Търсят хакери за тестване сигурността на държавната администрация
Снимка БГНЕС, архив

Министерството на електронното управление търси хакери.

Ведомството организира за втори път кампания за изпълнение на тестове за проникване в сигурността (pentests) в държавната администрация. В нея могат да се включат както физически, така и юридически лица. Необходимо е желаещите да имат капацитет да извършват тестовете за проникване в комуникационните и информационните системи, съобщават от министерството. Друго условие е те да притежават достъп до класифицирана информация, най-малко до ниво „Поверително“. В случай, че експертите нямат такъв достъп, министерството ще съдейства организационно за неговото придобиване.

В зависимост от уменията и опита на всеки кандидат ще бъде възложено извършването на конкретен pentest (симулация на проникване). Осигуряването на ефективното и ефикасно извършване на тестовете ще се гарантира чрез сключването на тристранен договор между министерството, тестваната организация и експерта, извършващ pentest.

Целта на кампанията е да подобри киберсигурността в държавната администрация, като участието в кампанията е доброволно и не се обвързва с възнаграждение, пише БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 40 - И защо да не ги знаят?
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 41 - Дрън дрън дрън чи пляяяяяяяс
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
българин и неговата компания правят софтуера за сигурност на американските военни, а тук търсят хакери...
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
хахаха, че да си ги знаят службите кои са.... да бе
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Участието им е без заплащане"... Значи ще ги намерят много бързо.
35
1
 
0
 
! Отговори
ОБАДЕТЕ СЕ НА МАДУРО преди 7 месеца
ТЕ ГИ УМЕЯТ ШМЕКЕРИИТЕ... НАЛИ СЕ ВЪРНАХА ОТ ДУБАЙ, ИЗБОРИ ДА ПРАВЯТ
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хранете Кристиянчу? Нали Бойко го похвали, кавко добро дете е? Или беше номер, да съсипят бизнеса на шефа му?
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Проблемтъ с "безпланата услуга" е, че това онема седмици, даже и месеци, изисква повече от един човеки организация. Някой, уквално трбява д аси остави раотата, за да го свърши професионално. А ако някой професионалист дойде и кажа "няма проблем", аз ще съм много изненадан. За мен, този човек или вече ще е продал данните, може дори да не е човекът, за кгоото се представя или е някой льольо, дето хал хабер си няма и е вероянто, да изтече от него информация.
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Вероятно очакват участие от патриотични чувства, което е глупаво - предател да очаква проява на патриотизъм..." - НЕ всички, сме като тебе :)
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Ама ай да не ви обяснявам много. Вие си знаете хахаха." - ТО от тебе, по-добре да няма ояснения...
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Зуки от 5 години за всеки пробив във Фейса с негова демонстрация, дава по МИЛИОН долара на човека." - Самод ето фейса генериа тоя милион за има нема 20 минути, така че малко дава.
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тц. Никой хакер няма да се върже да им работи без пари. Не стават така нещата. Ако искат без пари, по-добре щеше да е да кажат "Ние сме велики, системата ни е непробиваема, никога няма да можете да ни хакнете". И още на другия ден анонимни доброволци ще ги сринат и ще им покажат слабите места.
28
0
 
7
 
! Отговори
Фед Красивия преди 7 месеца
Зуки от 5 години за всеки пробив във Фейса с негова демонстрация, дава по МИЛИОН долара на човека.Тия наще ,пак капиталистически номера,*** с комунистически прийоми.Това означава,че администрацията е пълна с некадърници и номенклатурчици от онова време...За 5 мин ви сривам произволен сайт,особенно НАП,ама без пари....Айде у лево!!!
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нали руските хакери я тестваха многократно и всеки път имаше пробив.
26
0
 
4
 
! Отговори
Penetration test преди 7 месеца
Така се нарича и няма нищо общо със секса освен фонетичната близост! 240 евро на час или дневна ставка за 3000 евро при open end! Работя обиковено за банковия сектор и с малки изключения за големите фирми. Имам колеги от Италия, Англия, Щатите и Румъния! Други не познавам! IP протоколите знам наизуст и добро знание на линукс трябва! Почти не трябва програмиране! Заповядайте и вие!
25
1
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 7 месеца
Много филми гледат нашите държавни спецове. Тия системи най лесно се пробиват по аналогов път. Ако ще и най великата защита да има, то така или иначе никой няма да се занимава да атакува през мрежата щото там са насочени всички защити и данните са криптирани и остават и следи по логовете които после трябва да се чистят. Освен това е много по лесно да хакнеш/вербуваш някой човек/служител отколкото да търсиш пробив по мрежата и сървърите. Ама ай да не ви обяснявам много. Вие си знаете хахаха.
24
0
 
13
 
! Отговори
Лсйдь преди 7 месеца
Търсят, защото не им се дават пари на професионалисти. Ако наемеш пентестър, цената си е солена.
23
0
 
7
 
! Отговори
Аааа не. преди 7 месеца
Не може без заплащане! Трябва да има парична награда за всеки открит и доказан пробив.И какви са тия регистрации и глупости...че и разрешение за достъп до класифицирана информация. Това е просто смешно. Никой истински хакер няма да дойде и да ви пита. Те си влизат вземат си каквото им трябва и това е. Ако няма пари никога няма да разбере къде са пробойните в системата. След време същите тези хакери дето не сте им платили ще използват информацията срещу вас или просто ще я продадат на черно.
22
0
 
5
 
! Отговори
HELL преди 7 месеца
Какво??? Нали има КИБЕРСИГУРНОСТи това е мит! Да хакер може по-добре да свърши работата от нехранимайковци където изтече цялата информация на България!
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе хубаво да помогнем, ама да им имам изискванията, за да тестваш безплатно! Да не говорим, че ако ми дават да тествам конкретна стратегия това е груба грешка. Трябва да се тества black box системата, happy сценариите могат да си ги тестват и сами.

Спонсорирани публикации