"Пирогов" приключи с проверката по случая Мустафа Емин

Какво констатира тя?
1 сеп 2023 13:43, Нели Христова
53
"Пирогов" приключи с проверката по случая Мустафа Емин
Снимка: БГНЕС

Приключи проверката в най-голямата в България болница за спешна помощ "Пирогов" по случая със съветника на военния министър Мустафа Емин. Тя бе назначена от ръководството на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

Причината е арогантно държание и заплахи на Емин към медицинския персонал заради болното му дете на 30 август т. г. Тогава той поискал да се извади дете от Противошокова зала, за да бъде вкарано неговото.

Още по темата
"Снети са записи от камерите за периода. Снети са обяснения с доклади от страна на всички медицински специалисти в „Пирогов“, които имат отношение по случая и са направени срещи с всички, имащи отношение към случая", съобщиха от болница "Пирогов".

Резултатът от проверката показа:

- От медицинска гледна точка са спазени всички стандарти за работа и оказване на помощ в рамките на Спешното отделение.

Персоналът е подходил с висок професионализъм, извършили са всички необходими консултативни прегледи и изследвания на детето. Оказана му е необходимата помощ и манипулации и е изпратено вкъщи с препоръки.

- Документацията по случая е водена по правилата и е описано по часове и минути движението на пациента.

- За този период в детска противошокова зала е оказана спешна помощ на 3 (три) травматични деца и са проведени продължителни мероприятия по ресусцитация (съживяване) на друго дете, което е преведено с тежък хеморагичен шок.

- Правилата на триаж са спазени стриктно.

"Всички данни от проверката са предоставени на Етичната комисия на политическа партия "Да, България".

"Пирогов", като болница с високо обществено доверие заявява, че ще предостави информация на всички заинтересовани по случая при спазване на Закона за закрила на детето, Закона за здравето и Закона за личните данни", категорични са от "Пирогов".

Ръководството на болницата благодари на колегите за високия професионализъм, за търпението и за психическата устойчивост, която са проявили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всички български граждани могат да изкажат своето мнение за "не коалицията " управляващите на 29.10.2023 година. И на тези, които се възмущават, а на изборите си стоят вкъщи мога да кажа, че те са най-виновни. Когато човек застане сам с бюлетините, може да отбележи каквото поиска, независимо какво си е говорил с комшиите. Това са може би най важните избори за последните десет, петнадесет години. После да не се оплакваме пак защо се случват такива неща по болниците. Няма ред, защото няма държава.
44
0
 
7
 
! Отговори
Възмутена съм преди 8 месеца
От Тагарев и резаният му съветник!И двамата - вън от министерството!И без това, Тагарев демонстрира и доказа враждебното си отношение към България!На съд за предателство и набедяване на медиците!А за мазния турчин и за едро хулиганство - хиляди са възмутени от наглостта му!
43
0
 
4
 
! Отговори
Резака преди 8 месеца
Да не вири нос, че ще го възродим бързо. Нагли дьонмета предатели
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пирогов е лечебно заведение и е задължен субект по Закона за достъп до обществена информация. В случая информацията за поведението на публичната личност не е здравна информация, за нечие здраве, затова не представлява защитена тайна. Напротив, дори и да засяга лични данни, доколкото става дума за публична личност, дори и да няма съгласие от физическото лице, е налице надделяващ обществен интерес за нейното разкриване. Затова е странно, че някой се интересува защо е разгласена, а не дали е вярна.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Самозабравят се като пипнат власт и все се мислят за нещо повече от хората. Този да подава оставка ако има капчица морал.
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А ман галът защо не е арестуван
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Така и не разбрах след прочит на писанието, дали са му дали вече медал за заслуги или само ще го канонизират за светец, нищо, че е почитател на исляма? Нали така завършват всички разследвания за безобразията на управляващите? Апропо този съветник какво образование има? Дали има поне основно?
38
2
 
7
 
! Отговори
Тон преди 8 месеца
Хора това е свята ангелска сглобка, как може да се съмнявате в тяхната святост,въобще цяла Европа се управлява от ангели миротворци,затова и се отрекъха от Бог !
37
13
 
3
 
! Отговори
Прав е Емин преди 8 месеца
През *** им е на докторите в България Да пази господ да не стига човек до болницаАз бях и в пирогов и вма и иван рилски Аневризма в мозъка близо сантиметър не можаха да видят година и половина пищя и страдам до самоубиство а те откачил съм бил външно добре съм изглеждал На всички доктори къде се подиграват с болните хора да са здрави но да децата им да влезнат в нашите обувки болката да им бъде по голяма Човек умира в реанимацията кръв повръща докторите му се карат че е изцапал
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Административни цъкалки за изпирането на Емин. Писмо до здравния министър в което два от четирите въпроса нямат нищо общо със същественият- държал ли се е безобразно и арогантно недоучилия проекто парламентарен секретар? И понеже на безумни въпроси и Айнщайн не може да даде смислен отговор- накрая ще се излезе със становище -" Като не ми давате исканата информация, нямам възможност да взема обосновано решение". И накрая се забравило. Работата на парламентарен контрол отива:-)
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не видях някой да обвинява болницата, че са действали непрофесионално или че са нарушили някакви правила. Какво проверяват от Пирогов? За нещо съвсем друго става въпрос.
34
0
 
0
 
! Отговори
до Тихомир преди 8 месеца
излиза че е негова по точно на сглобката
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Видях сега писмото на Тагарев до здравния си колега. Единствения смислен въпрос е - дали изнесеното в сайта на болницата отговаря на истината. Чак пък и въпрос - кои и колко са администраторите на сайта във Фейсбук?!? Що?!?! Да ги вземеш запас ли? Опит за сплашване на персонала на болницата.
32
13
 
1
 
! Отговори
oтCиднейАавстралия преди 8 месеца
Не знам кой какво е казал, но само за мен ли е смущаващо медицинска сестра по време на работа да поства по соцялки, блогва, влогва, инстаграмва или каквото там е правила? Сигурно защото живея в бяла държава. В развитите страни имаме HR отдели, юридичеаки отдели чията дейност е в тяхната компетенция, а не някаква сестра да иземва функциите на цели отдели и да се изживява за Батман. Да пробва да поработи така извън БГ в цивилизацията
31
0
 
24
 
! Отговори
Тихомир преди 8 месеца
Мустафа Емин - поредния с навирен нос, който си мисли, че държавата е негова.
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Проверката на Пирогов приключи, ама Тагарев не е доволен. Очаквайте наказания в Пирогов.
29
1
 
18
 
! Отговори
Ето защо преди 8 месеца
Законът трябва да се нарича "..за закрила на ДЕЦАТА", за да не си мислят някои, че е създаден специално за тяхното дете !
28
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
резняка обратно в помаклъка да ниже тютюн.
27
1
 
23
 
! Отговори
мдаа преди 8 месеца
"Тагарев: Кой от "Пирогов" реши да качи във Фейсбук случката с Мустафа Емин и да урони престижа на министерството"---Тия от Пирогов май ще ги вкл в сайта миротворец, след доклад на Тагаренко.
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Що за шега?! Тази проверка оневинява болницата.Аз мислех ,че Мустафа Емин е виновният!