Съветникът в МО Емин чакал 4 часа в "Пирогов", иска обяснение защо е толкова бавно

Той отрича да се е дъжал агресивно
307
Съветникът в МО Емин чакал 4 часа в "Пирогов", иска обяснение защо е толкова бавно
Снимка: БГНЕС

Мустафа Емин - съветникът на министъра на отбраната, отхвърли обвиненията срещу него, че е вдигал скандал и е заплашвал лекари в „Пирогов”.

„Съпругата ми звънна, че детето е паднало и си е ударило челото в ръба на масата. Отиват в поликлиниката в „Люлин”. Оттам ги препращат в „Пирогов”. Наредихме се както е стандартната процедура. За почти 4 часа минахме през 4 кабинета. Имахме няколко разговора с докторите. Направиха на детето 7-8 шева на челото. Дадоха ни и документите. Върнах се да ги взема, защото се оказа, че от 5, съм взел само един. Върнах се до кабинета да ги взема. На излизане ме попитаха как е името ми. Представих се, не казах откъде съм. След това излезе публикацията на тази госпожа”, заяви Емин пред Нова телевизия.

Още по темата

„Отричам внушенията, които се твърдят”, заяви Емин.

„Нечовешко е да искаш да излезе дете от болницата, за да приемат твоето. Това е внушение, което не мога да приема, то противоречи на обективната реалност. Двама доктори ми обясниха добре, защо в спешното трябва да стоим 4 часа. Толкова бях впечатлен от разказа на доктора, че му стиснах ръката. Каза ми, че другото дете е в много тежко състояние и ако вкарат и моето, то ще види в съседната операционна друго дете, което е в много тежко състояние”, разказа Емин.

Относно медицинската сестра, която Емин във Facebook, че е искал да бъде извадено дете от противошокова зала, за да бъде прегледано неговот, той заяви, че тя не е била свидетел на ситуацията. Видял я е за по-малко от минута, когато се е върнал за документите. „Тя преразказва нещо, което е чула отнякъде. Възможно е да не е била добре информирана, малко да е преувеличила”, каза Емин.

Никога не е ставало въпрос да се вади дете от противошокова зала, за да влезе неговото по-бързо, категоричен е Емин.

„Нито един път не съм споменал името на министъра на здравеопазването, нито един път не съм се представил като съветник на министъра на отбраната”, каза Мустафа Емин.

Два пъти бил споменал „министъра”. „Първият път, когато една от лекарките ми обясни, защо е толкова бавна процедурата. И аз й казах, че това трябва да стигне до хората, които вземат решения, за да улеснят процедурата. Вторият път, когато един от лекарите ми каза, че е приятел с министъра. Аз му казах да му каже защо е бавна системата”, каза Мустафа Емин.

Според поста във Facebook на медицинската сестра Неда Диманова, Мустафа Емин е пристигнал с детето си и настоявал то да бъде прието преди по-неотложни случаи. Искането му било лекарите да извадят дете от Противошокова зала и да приемат неговото, което по думите на медицинската сестра е било с малка рана.

От „Пирогов” излязоха с позиция. „Всяка форма на агресия е недопустима, пречи на нормалния ритъм на работа и е в ущърб, както на пациентите, така и на медицинските екипи”, се казва в позицията.

„Тъжно е, когато публични лица дават лош пример с агресивно отношение и неуважение към медицинското съсловие и структури”, се казва в позицията.

От Министерството на отбраната, където Емин е съветник, обясниха, че проверяват истинността на твърденията и едва тогава ще действат.

От „Да, България”, от чиито редици идва Мустафа Емин, са сезирали Националната контролна комисия на партията и заявяват, че не толерират арогантно поведение и злоупотреба с властови позиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още по темата: ПироговМустафа Емин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
0
 
6
 
! Отговори
Няма такава държава преди 8 месеца
Този турски индиец от с.Рибново изглежда много по-зле от Емрах чалгаря.Какво въобще правят Мустафа и Айше в София?Защо не берат тютюн?С купената диплома за даскал по история ,този нагъл мишок вдига цяла болница на главата си и плаши с някакъв менте-министър.До кога ще търпим подобни нищо.жества да живеят на наш гръб ,че и да ни провокират?
226
0
 
10
 
! Отговори
Петър преди 8 месеца
Всички в Да, България са нахални и нагли, учили са се от Христо Иванов все пак.
225
0
 
4
 
! Отговори
Чувеку преди 8 месеца
Оставете човека беше! Нали Айшету щяла да го прибира, ако не е прередил спешните! Нали е газда!
224
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
аз ще отговоря на Емин, защо е чакал 4 часа - защото докато се правехте на политици съсипахте здравеопазването! и не само...
223
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Преди такива ман...и бяха в кеча сега съветници
222
1
 
12
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 8 месеца
Долно същество, като началника си. Тези се за изгонване с камъни. От едно котило *** и хрантутници на фондации.
221
1
 
15
 
! Отговори
Василева преди 8 месеца
Пази Боже сляпо да прогледне е казал народа! Та и този измислен съветник е точно такъв. На 100% съм убедена, че е парадирал със службицата, която заема. Гледах го и слушах лъжите му по телевизията.
220
1
 
21
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 8 месеца
От къде на къде този невзрачен даскал Мюмюн по история от с.Рибново, ще се прави на мъж и ще заплашва?Чаавето си било ударило кухата лейка , и цялата болница трябвало да козирува на пършивия Мюмюн и келявото Айше...Защо Тагаренко не го е върнал в родното му село да бере тютюн с Айшето?
219
0
 
7
 
! Отговори
Митев преди 8 месеца
До АнонименДетето не е било за спешното! Голяма работа, че си е ударило челото. И, ЩЕ ЧАКА!!! Това не е опашка за домати-по ред на номерата. ПЪРВИ ВЛИЗА спешният случай. Има си триажни процедуре, които са валидни по цял свят. А времето за обработка на един пациент не е регламентирано и зависи от състоянието му. Щом се налата може целия персонал да се занимава с един пациент. ( Но не ви пожелавам да Вие да сте такъв болен!).
218
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тагаренко, марш в Украйна!
217
0
 
15
 
! Отговори
Катеричка Рунтавелка преди 8 месеца
Меринджей докопал се до власт и се самозабравил, Мериндж ейската прицеса е най-ценното бъдеще на България!
216
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да, да *** е виновен на читака Мюмюн за просташкото му поведение. Нали сте умни, красиви и богати, я у частните болници и да се бръкнете в джоба, без чакане.*** вие предпочитате Боце да ви бръкне отзад , или да бъркате в джоба на хазната.
215
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тук май под строй, по заповед,цялато МО пише в защита на Мюмюн?
214
16
 
1
 
! Отговори
да ама не преди 8 месеца
въпросната сестра е путиниска има скорощна снимка на червения площад в Москва членка на *** и очевиден четирихилядник изпълняваща руска поръчка да се атакува министър Тагарев понеже прддоставя военна пна Украйна .Квърдението няма нищо общо с истината и най-добре Емин да я даде подп съд за оклеветяване.
213
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В болниците в Станбул не се чака, айде файрум! Стига толериране на такива раздувки.Пази Боже, сляпо да прогледа.И какво общо освен държавната хранилка има образованието Ислямски институт с МО?Да не отбранява с Коран в ръка. Пак сладки служби за калинки.
212
1
 
8
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 8 месеца
Ще чака пезевенка, в "Пирогов" са много ясно разписани триажните категории, със все цветовете. Ама натресло се чаавето в масата, ама направило си е аркада или нещо подобно и първа смешност. Може да е много зрелищно и забавно, с ревове и писъци, но е на практика нищо, отива на опашката с изчакващите. Поне с mTBI да беше, или SAH / SDH след домашно превъзпитание, да има смисъл от крещене, подскачане, тръшкане и развяване на карти... А можеше и патолозите да го разгледат, при по-добра ситуация...
211
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя се е правил на голямата работа,ама обикновените хора си го отнасят редовно от лекарската мафия. Някакъв ужас е по болници и кабинети.
210
4
 
10
 
! Отговори
Понеже е Емин от ДБ преди 8 месеца
И дай да го разпънеме , а че това е ежедневието в Пирогов и всеки го е изпитал на свой гръб е маловажно или
209
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Спомням си, имаше един арогантен младеж навремето, който спукваше от злобни подигравки и обиди едно съседско момиче, което беше леко закръглено. Наричаше я как ли не и тя много плачеше. Наскоро ги видях и двамата - момата изглеждаше супер, здрава, стройна и изглежда щастлива; а някогашния строен и арогантен младеж беше затлъстял неимоверно, изглеждаше зле, неуспял и песимист. Както се казва: Господ забавя, но не забравя! Внимавайте с подигравките и не злобейте, че един ден всичко се връща
208
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как не ви е срам бе, коментиращите със злоба, я помислете ако вие чакате с вашете дете 4 часа в спешното как ще се почувствате. Внимавайте на вас да не ви се случи един ден