Кунчев: Учудва ме този хъс да се доказва колко е мръсно морето ни

Той препоръча да не се влиза във водата край наводнените градове
8 сеп 2023 11:37, Нели Христова
114
Кунчев: Учудва ме този хъс да се доказва колко е мръсно морето ни
Снимка: БГНЕС

"В момента не препоръчваме влизане в морето (близо до наводнените плажове по Южното Черноморие). Трябва да дадем седмица време на морето да се самоочисти. 48 или 3 дни след подобно наводнение не се вземат проби". Това каза главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев пред NOVA News.

За снимките на тръби, които се показаха под пясъка и опасението, че това е заустване на отходни води, той увери, че това е дъждовна вода.

„Учудва ме този невероятен хъс да се търси нещо, което доказва колко е мръсно нашето Черноморие. Винаги, когато има съмнение, няма нищо лошо да има сигнал. Тези тръби, които бяха снимани на различни плажове от Южното Черноморие, отвеждат дъждовната вода в морето. Тя отмива всичко, което среща по пътя си.

В природата нормалните процеси на очистване продължават – водораслите гният”, каза Кунчев и допълни, че когато има сигнали, те трябва да се проверяват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Тези тръби, които бяха снимани на различни плажове от Южното Черноморие, отвеждат дъждовната вода в морето. Тя отмива всичко, което среща по пътя си." - А дали среща по пътя си обратна вода от канализациите на заведения и хотели? А Кунчев? Или да си бием по една ваксина и да не го мислим?
17
1
 
19
 
! Отговори
Перниканец преди 8 месеца
Кунчев, децата се натравят, повръщат и са с разтройство всеки ден. В частните клиники по черноморието е претъпкано от сутрин до сутрин /на съни бийч естествено бачкат и нощни смени/ и не смогват с амулите с деган. Отделно ти вземат по 150 лв за едно вливане. Нормално е да им писне и да предпазят другите от тая зла учст. Ти като си ербап - оди, къпи се в ***. Даже намерете и едно витаминозно лajненцe и докажете, че е полезно даже и да се яде сутрин на гладно.
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този за едни петолевки се продаде.
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Прав е Кунчев. Но софиянци нека да си стоят в София. Не ни трябват по морето, мръсно е.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами то е мръсно! Скоро ходи в Бургас, морето не мирише на море , а на нещо умряло!
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ти си за бесилото, да ти ЕМП!
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ти си за бесилото, да ти ***!
11
1
 
16
 
! Отговори
o преди 8 месеца
А вие с какъв хъс и настървение ни доказвахте как всички ще умрем от измисления ко*рона бацил
10
1
 
11
 
! Отговори
Злобар е този! преди 8 месеца
Прибра едни пари от плаш-кампанията Ковид. Сега явно буха от тръбите. Дано си заслужава човек да наклепа така името си напълно осъзнато!
9
1
 
4
 
! Отговори
сглобен коалиционер преди 8 месеца
Дъждовна вода е, най-много да има малко замърсяване от отпадъците по улиците, като *** от домашни лубимци, кучета например, като мине дъжда и всичкото нещо от улиците които не се мият заминава в тръбата, а после в морето. Но морето е голямо и няма проблем. Има място и за хората, и за отпадъците.
8
0
 
5
 
! Отговори
Гашо преди 8 месеца
Таласъм, няма хранилка , а ? :)
7
0
 
18
 
! Отговори
Нане преди 8 месеца
На тоз... Някой вярва ли му още за нещо... Доказан лъжец и дегенеат... ===))) отрезая му ковидарските и не знай ко приказва...
6
0
 
22
 
! Отговори
Йосарян преди 8 месеца
Тоя ако го докарам на плажа в Дюни да помирише и види екскрементите в морето, друга песен ще запее.
5
0
 
18
 
! Отговори
бургазлийка преди 8 месеца
Големите гофрирани черни тръби по принцип се използват за дъждовната канализация. Обаче НИКОЙ НЕ КАЗВА колко хотели и ресторанти са се закачили в тези тръби ! В Царево има САМО ЕДНА ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ, наоколо НЯМА ДРУГА ! В Царево дори НЯМА подробен устройствен план, но продължават да строят !
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не морето толкова, а душите ви на бизнезмени са мръсни.Опетнени и оцапани съвести имате и го доказвате всекидневно.
3
15
 
4
 
! Отговори
сглобен коалиционер преди 8 месеца
Българите винаги действат по почина: Не на мен да ми е добре, а на вуте да му е зле. Нека този път да не гледаме реалността, а да кажем че морето е чисто, за да може да ходят хората спокойно на море у нас, да може и повече чужди туристи да идват на почивка у нас. Да развиваме туризъма, защото имаме чисто море и чиста природа.
2
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И аз се учудвам на този хъс да се отричат очеизвадни проблеми, заради които все по-малко хора предпочитат нашето море! Като замърсяването е само един от тях. Докато отричате проблемите за замърсяване, презастрояване, цени и т.н. то те ще се задълбочават.
1
1
 
30
 
! Отговори
Тошо преди 8 месеца
Какво се учудва тоя , това е истината , която такива като тоя непрекъснато замазват ! Сутринта кметът на Китен казал , че това било водосборна тръба , имал проект ! А в тая тръба , знаеш ли колко отходни са се включили , а , кмете ??!!!