Кукушева: Няма да има нито един хляб или закуска от украинска пшеница

Анатемосването на земеделските производители ще доведе до пагубни резултати, от които ще страдат гражданите, заяви тя
Обновена: 17 сеп 2023 09:52 | 17 сеп 2023 09:51, Елка Василева
268
Кукушева: Няма да има нито един хляб или закуска от украинска пшеница
Снимка: архив, БГНЕС

В България няма да има нито един хляб или закуска, произведени от украинска пшеница, това гарантира пред Нова тв председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева.

Анатемосването на зърнопроизводителите и на земеделските производители ще доведе до пагубни резултати, от които ще страдат гражданите, смята тя.

Още по темата
„Няма да участваме в националния протест в понеделник, защото сме в края на веригата зърно-брашно-хляб. Зърнопроизводството е структурно определящ отрасъл в селското стопанство. Благодарение на зърнопроизводителите България прескочи продоволствената криза, която засегна целия свят преди 3 години. Българските зърнопроизводители получават между два и три пъти по-малко субсидии спрямо европейските държави. Това не бива да се забравя нито от институциите, нито от обществото. Ако някъде има порочни практики, контролните органи трябва да си свършат работата", обясни още Кукушева.

По думите й украинската сделка не касае хлебопроизводителите, защото произвеждат хляб единствено и само от българска пшеница.

„Ако в България е влизала пшеница по време на транспортната сделка, тя е използвана единствено и само за производство на фуражи. Да вярваме, че от Украйна ще влиза стока без пари, е повече от наивно и смешно. Ние имаме достатъчно земеделска продукция, с която да обезпечим своето национално производство", поясни Кукушева.
 
„Тук е мястото да заявя, че Асен Василев е първият и единствен български финансов министър, който удържа и въведе социалната мярка - нулево ДДС на хляба", каза още председателят на Националния браншови съюз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Отиваш в магазина и като избираш хляб и викаш: "Ала, баланица, стар фасул в паница. Ах гиди Ванчо, наш калпазнчо! " и който хляб ти покаже показалеца е "чисто български"! Аз така избирам хляба всеки Божи ден!
182
0
 
14
 
! Отговори
Събудете се преди 8 месеца
В дългосрочен план, само погребалния бизнес ще спечели от вноса на нискокачествено, радиационно заразено от Чернобил, и замърсено от бомбите от войната зърно. Мислете какво да правим, за да не стига това нещо до чиниите ни. Зърнопроизводителите и те са мафия, като цяло не ги подкрепям, но съм твърдо против украинското зърно да влиза в България!!!
181
0
 
10
 
! Отговори
Сатир преди 8 месеца
По думите й украинската сделка не касае хлебопроизводителите, защото произвеждат хляб единствено и само от българска пшеница. - Кой и как ще контролира и оповестява резултатите?????
180
0
 
1
 
! Отговори
До 194 преди 8 месеца
Излез малко от Интернет, вреди ти на мозъка и се гърчиш
179
1
 
6
 
! Отговори
до188 преди 8 месеца
До Анонимен:украинси език в училищата ще се учи ли?Кафе 3в1 в магазинче,и то украинско.
178
1
 
3
 
! Отговори
мъкаа.. преди 8 месеца
До Анонимен::То е от мъка и тъга за паметника.Затова.
177
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 555 българския полиолеинов слънчоглед де факто го забраниха. Сега се сее само моноолеинов слънчоглед, ГМО, двегодишна годност с дефектен центромер. Та с него, в който има само омега 6 трябва да се взимат и хапчета омега 3 за да не се възпалят червата. Шафрана е единтвеното свястно олио, макар че и то вече е заразано.
176
0
 
6
 
! Отговори
Фанатик по рождение преди 8 месеца
Аз много вярвам на политиците. И на доктора вярвам дето ми каза че имам коефицент на интелигентност колкото на овца.
175
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Лъжи, а защо тогава са пълни болниците и поликлиниките и има толкова много умрели хора напоследък. Централните гробища в София ги разширяват към теца
174
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А като попиташ хлебарите, казват други работи. То професията на политиците е да лъжат. Щяха да поевтиняват бензина и да спират инфлацията...
173
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е това ми ти укренско зърно къдя ще го туряте? Не в хляба, не в закуските, а в някои нецензурни вдуми.
172
8
 
5
 
! Отговори
Зърнопроизводител преди 8 месеца
Заради украйнската пшеница, тая година може да си остана с миналогодишния Майбах.
171
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да бе няма да има. Леко да не повярвам. Няма какво да ги спре да смесят зърното или просто да ни пробутат евтиното украинско като българско като по-скъпо и така да спечелят от разликата. Това ще го правят прекупвачите, а производителите ще са прецакани затова протестират.
170
0
 
23
 
! Отговори
До 180 Тираджия преди 8 месеца
Абсолютно вярвам, че е така. Последната 1 година хляба е с изключително лошо качество. Никога не съм купувала по-лош хляб. Правя разлика, защото обикновено купувам хляб на една и съща фирма от години.
169
1
 
29
 
! Отговори
555 преди 8 месеца
Да защитим българските производители и нашия хляб. Земята ни дава най-хубавите плодове и зеленчуци, най -качествената пшеница и слънчоглед. Труда на тези хора е тежък и благословен от Бог.
168
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
У България освен че управляващите не са Българи а и са големи Лъжци ще хакат Украйнско Зърно пълно със обеднен уран доставен от Англистан и Хазарска Сащ насилствено да едът Българите.
167
0
 
19
 
! Отговори
Хххх преди 8 месеца
Един писал долу че има страни върнали укрозърно...дори и в Африка се усетиха че пробутват ***...
166
0
 
12
 
! Отговори
Хххх преди 8 месеца
Странно а какво ще го правите като се внесе в България.....ще му вдигате цената и ще го препродавате ли...
165
3
 
29
 
! Отговори
Тираджия преди 8 месеца
Лелката говори глупости-от година и повече внасят и влагат отвратителното укро зърно, но претоварено от Румъния(ЕС!). Вижте пред хлебозаводите и маслобойните в Северна България - всичките камиони са румънски, а колегите си го казват очи в очи. Африка и Ливан им върнаха зърното на тия у.рр.оди
164
0
 
14
 
! Отговори
Гай Баньо преди 8 месеца
Ама како , да не си мислиш че някой ти вярва?