Кукушева: Няма да има нито един хляб или закуска от украинска пшеница

Анатемосването на земеделските производители ще доведе до пагубни резултати, от които ще страдат гражданите, заяви тя
Обновена: 17 сеп 2023 09:52 | 17 сеп 2023 09:51, Елка Василева
268
Кукушева: Няма да има нито един хляб или закуска от украинска пшеница
Снимка: архив, БГНЕС

В България няма да има нито един хляб или закуска, произведени от украинска пшеница, това гарантира пред Нова тв председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева.

Анатемосването на зърнопроизводителите и на земеделските производители ще доведе до пагубни резултати, от които ще страдат гражданите, смята тя.

Още по темата
„Няма да участваме в националния протест в понеделник, защото сме в края на веригата зърно-брашно-хляб. Зърнопроизводството е структурно определящ отрасъл в селското стопанство. Благодарение на зърнопроизводителите България прескочи продоволствената криза, която засегна целия свят преди 3 години. Българските зърнопроизводители получават между два и три пъти по-малко субсидии спрямо европейските държави. Това не бива да се забравя нито от институциите, нито от обществото. Ако някъде има порочни практики, контролните органи трябва да си свършат работата", обясни още Кукушева.

По думите й украинската сделка не касае хлебопроизводителите, защото произвеждат хляб единствено и само от българска пшеница.

„Ако в България е влизала пшеница по време на транспортната сделка, тя е използвана единствено и само за производство на фуражи. Да вярваме, че от Украйна ще влиза стока без пари, е повече от наивно и смешно. Ние имаме достатъчно земеделска продукция, с която да обезпечим своето национално производство", поясни Кукушева.
 
„Тук е мястото да заявя, че Асен Василев е първият и единствен български финансов министър, който удържа и въведе социалната мярка - нулево ДДС на хляба", каза още председателят на Националния браншови съюз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе интересно как в Полша има, а в България няма?
202
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сигурно заради нулевото ДДС хляба стана 3 лева... А качеството няма да коментирам - едросмлян фуражен бъркоч...
201
0
 
12
 
! Отговори
Не е преди 8 месеца
Сигурно!
200
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
17 000-16 000 г. преди Христос.. Едно младо човечество (Балкански полуостров, Крим, Кавказ) тъкмо слиза от предпланините към големите реки и долини, които погледнати отдалеч и отвисоко обещават плодородие. Изгладнелите поселища се придвижват бавно. През дългите нощи спират и все ое рият в земята, за да се изхранят, но по често изправят гърбове. Отгоре се сипе светлина, която по-рано сякаш не са забелязали. Обглеждането на небето вече не е само занимание на шаманите.....
199
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Еднозърнестия Лимец е най-древния вид от групата на покритосеменните или несъщински пшеници. В тази група са още двузърнестия Лимец и пшеницата Спелта. При вършидба стъблото на тези пшеници се напуква, а зърното остава здраво обвито в няколко слоя плеви. За да бъде използвано за храна се налага допълнително олющване, На двата вида лимец Българите казват още Капладжа.
198
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ХЛЯБЪТ НА ТРАКИТЕ, ЖИТОТО НА ФАРАОНИТЕ, ПОСЛЕДНАТА ХРАНА НА ХРИСТОС.... както и да наречем (((Еднозърнестия Лимец))) тази древна пшеница, този архетип на пшениците, все ще намерим неговото родство с природния импулс на възправянето.
197
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сложете под езика си едно зърно от която искате днешна +++ПШЕНИЦА+++ Да речем от тази, от която се прави +++ХЛЯБА+++ в най-бликия хлебозавод. Тя устава в устата ви студена и твърда като камъче. Ако я здъвчете, без да си счупите (((ЗЪБ))), ще изпитате вкуса на нещо, което не е ваше. Но защо е така? Нали и тази +++ПШЕНИЦА+++ е расла на същото (((СЛЪНЦЕ))), нали и тя идва от същите ниви?
196
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сложете под езика си зърно (((ЛИМЕЦ))). То започва да се топи. Усещаме го. Можете да го здъвчете без предварителна топлинна обработка. Една готова храна! На вкус е като леко запечена семка от слънчоглед. Само че пекарят е (((((СЛЪНЦЕТО)))), а фурната е нивата!
195
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Когато дъвчем и преглъщаме сгъстеното до материя зърно от Лимец ние получаваме възможност да го усвоим посредством храносмилателната ни система. "Външното" вещество се наслагва в "нашето вещество" след биохемично преобразяване. В течностите на тялото, където се влива всяка вече разтворена от слюнката храна, разноименните заряди от Лимеца се привличат. На нивото на Атома положителното ядро с по-голяма маса привлича по лекия електрон, както Земята се върти около Слънцето и това крепи този свят.
194
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В тази по-горна октава от резонансни вибрации можем да разчетем цялата "вселенска" памет относно зърното Лимец. Да видим дивите му находища, обляти от огъня на Слънцето. Да чуем полъха на вятъра в тях, кънтежа на бурята и удара на светкавицата, отронването от крехкия клас и тупването върху земята на първото узряло зърно от Лимец!
193
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вижте светлината на Лимеца на задната корица, уловена от камерата за високочестотна фотография... Сега сте по-близо до мисълта, че наливането и узряването на това зърно е предимно згъстяване на светлина. Космическа светлина, която идва от Слънцето, от планетите или е отразена от дъблинните кристали на земята. Тя е "духът, снет в материята" на зърното " - Лимец. Сгъстяването е спряло генетично, а "недосгъстяването" е останало да трепти на висока честота около зърното - нещо като ефирна мантия!
192
3
 
13
 
! Отговори
Долу ЕС преди 8 месеца
няма да има защото никой няма да си признае и няма как да се хване. Аз пък искам на всеки хляб да пише произхода на пешеницата, както на киселите крставички пише!
191
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Диета от мрак... дали пък такава една присъда не е влязла вече в действие за много от милионните обитатели на земята....? Някога хората са имали "слънчева" храна от първични растения и преди да посегнат към нея са настройвали своята вътрешна светлина с молитва. Днес като ядем този не слънчев хляб, навлизайки в нас, среща един затъмен, тъжен светлик, който прибавя още по-ниски вибрации в нашето човешко тяло.
190
9
 
5
 
! Отговори
Black River преди 8 месеца
Аз съм хлебар по професия и като гледам под мен написалите какви са "капацитети", ми се изправят косите! Изкарахте хляба най-гадното нещо във вселената! Нито маята е вредна, нито така модерно анатемосваният глутен, нито качеството на житото, както един мъдрец тук написа. Разликата между лекарството и отровата е дозата, мили всезнайковци! И понеже разбирате, за това от 10 мъже 8 са бременни в 9ти месец, тресат се шкембета. Понеже не ядете от вредния хляб, а само еко и био...
189
4
 
13
 
! Отговори
Бай Пешо! преди 8 месеца
Кукушева,кажи го това на Кирил Петков,Пеевски,Атанас Атанасов и други манипулатори и лъжци,които по всички купени ТВ канали говорят обратното.Щели сме да ядем скъп хляб и мислели за бедните,затова искат украинското жито (разбира се некачествено,което и Вие го потвърждавате,че е за фураж).Пука им за народа,че ще умира,важно е да са във властта.Но Бог вижда всичко !!!!
188
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В америка всяка седмица си купувам квасен хляб направен от лимец от една ковбойска фирма.... Къде са селяните в България? Къде са Българските Ковбой? Кой ги унищожи и защо?
187
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Здрав хляб се прави от еднозърнест или двузърнест лимец и се омесва с квасни бактерии и се оставя за една нощ за да се надигне и след това се пече. Днешните фирми правят хляба от жито и пшеница и го омесват с мая, той се вдига за 15 минути и бързо се пече, за бързи парички... а стомахчето се чуди какви са тия зрънца и каква е тая бързачна, нездрова бактерия - Мая за правене на хляб?
186
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От 15 години не ям хляб и съм здрав. Ползвам еднозърнест лимец и двузърнест лимец и овесени ядки. Днешната пшеница и жито нямат нищо общо с това, с което са се хранели нашите деди и са биле здрави преди хиляди години! Няма значение това житно и пшенично семе българско лие, украинско ли е, руско ли е, турско ли е, гръцко ли е, европейско ли е... от космоса ли е ... като влезе заедно с маята в нас, нашето тяло се чуди, "Какво е това и какво трябва да правя с това изкуствено житно, пшенично зърно?"
185
5
 
2
 
! Отговори
българин преди 8 месеца
На всички е ясно,че при такава ситуация,едрите риби-милионерите-зърнари,изкарват на улицата дребните производители и наемните работници.На дребния зърнопроизводител не му пука от украински внос/него винаги го е имало/,но едрите акули ще загубят много.Затова,използвайки богатството си,и контактите с павиана от банкя,се опитват да играят срещу правителството.Защо досего не продаваха продукцията си?Защото чакаха още по-голяма цена,която ние,обикновените хора,да платим.Обречени са на неуспех.
184
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе то нямаше и един куршум изнесен за украйна,а се оказа,че с наше оръжие са спрели русия