Комисията по отбрана се събира заради дрона, има ли виновни?

Депутатите ще изслушат военния министър
18 сеп 2023 16:25, Петър Бойчев
35
Комисията по отбрана се събира заради дрона, има ли виновни?
СНИМКА БГНЕС

 В 17.30 се свиква Комисията по отбрана в парламента, която ще изслуша военния министър за инцидента с дрона край Тюленово. Това заяви в кулоарите на парламента шефът на комисията Христо Гаджев. Депутатът от ГЕРБ уточни, че са в контакт с министър Тодор Тагарев и очакват да даде пред комисията ясна и категорична информация какво точно се е случило и какви са причините за открития край Тюленово дрон с боеприпаси.

"Мисля, че това е важно, защото темата е достатъчно чувствителна и не трябва да се позволяват спекулации по нея, а и да може обществото да е информирано", заяви Гаджев.

Той опита да омаловажи и думите на Тагарев, че всяка седмица имало подобни инциденти като този в Тюленово. "Явно е имал предвид, че всяка седмица се обезвреждат невзривени боеприпаси от Втората световна война, от Балканските войни. Модулните групи, които се занимават с обезвреждане на боеприпаси, са достъчно големи професионалисти.

Нека да видим дали е погрешно разбран министър Тагарев", смята Гаджев. И добави, че това било поредната седмица, в която БСП иска оставката не само на министъра на отбраната, но и на целия Министерски съвет - правели го още от самото създаване на кабинета.

"Да се задейства ПВО-то на Тленово за подобен дрон не е много сериозно, защото дронът е доплувал най-вероятно. Нека да видим какво ще стане ясно на комисията и да не обвиняваме никого преди това. Хората в Българската армия си вършат съвестно работата", смята пък колегата му от ПП-ДБ Ивайло Мирчев. Той добави, че ще коментират по-подробно след като изслушат Тагарев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
мне, никога, абсурд.. в нашата държава всички са невинни и ни лук яли, ни лук мирисали
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Алоо , комисията ! Това е най-малкото което ни се случи , вземете мерки за още по-страшни неща , не чакайте заповеди САМО от посолството , вече сме ВЪВ ИСТИНСКА ВОЙНА !Дронът май не е руски , но ако не вземем мерки когато долети и руски ракети и дронове , КАКВО ЩЕ ПРАВИМ !?
8
0
 
10
 
! Отговори
А протеста на преди 7 месеца
земеделците не е проблем, а?
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 5 - "Още един въпрос който никой не задава защо го взривиха дрона толкова бързо?" За да не се разбере какъв е и кой е производителя на боеприпаса .На снимките даже се виждаха някакви цифри по дрона ,вероятно сериен или друг инвентарен номер :)))) Мога да се обзаложа ,че даже и не са му направили хубави снимки .
6
4
 
15
 
! Отговори
Вин преди 7 месеца
Не е истина! Цял ден аларма за довлечен от течението дрон-самоделка, който изобщо не може да се сравни с мините, които доплаваха преди месеци?! Бахмааму и държава и медии и тъпо население!!!
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
СЛУШАЙТЕ ТАГАРЕТ МАГАРЕТО: ИИ-АА,ИИ-АА,ИИ-АА !...
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Още един въпрос който никой не задава защо го взривиха дрона толкова бързо?Много бързо стана.
3
0
 
17
 
! Отговори
Нане преди 7 месеца
Тия гащници не са уред... То и на децата стана ясно, че го е довлякло течението някъде от укрия... И незнам ква мина е.. Гръмна кат пиратка... ===)))
2
0
 
9
 
! Отговори
оператора преди 7 месеца
на дрона . минал граница и паднал в морето . дошъл по течението .
1
2
 
16
 
! Отговори
айде сега! преди 7 месеца
Румънски номера в български вариант по американско разпореждане!