Земеделците тръгват към София по черни пътища и ниви

Напрежението ескалира, протестиращите затвориха пътя Казанлък – Стара Загора
18 сеп 2023 18:00, Анисия Иванова
188
Земеделците тръгват към София по черни пътища и ниви
Снимка: БГНЕС

Жандармерия и полиция спряха протестиращите земеделски производители, тръгнали за София, на подбалканския път в района на Казанлък, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Вече три часа земеделските машини стоят на пътя. На няколко пъти напрежението ескалира и протестиращите затвориха пътя Казанлък – Стара Загора.

Организаторите на протеста дадоха ултиматум на органите на реда, че ако до 18 часа не се вземе решение да бъдат пуснати, за да продължат към столицата, ще тръгнат по един или друг начин.

Още по темата

На протеста дойдоха и хора от офроуд клубове, които казаха, че ще проправят път на земеделците през ниви и черни пътища.

В цялата страна днес се провежда общонационален протест на земеделци. Исканията са основно да бъде възстановена забраната за внос на украинско зърно. 40 са точките в страната, които днес бяха и някои са все още блокирани. От МВР информираха, че ГКПП-тата са отворени и работят нормално. Остава ограничено движението за тежкотоварни автомобили по пътя Борован – Бяла Слатина от км 51 до км 53. Затруднено е движението в района на с. Труд и гр. Първомай /Пловдивско/. Сериозно струпване на селскостопанска техника все още има на пътен възел „Петолъчката“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
1
 
! Отговори
до кога преди 7 месеца
ще просят тия,милиардери ли искат да станат,конфискация на тракторите,и по 5000 лева глоба.
149
2
 
1
 
! Отговори
Споко преди 7 месеца
Е,ще си поразходят малко тракторите и ще се приберат.
148
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ушевите ще закъсат с кредитите, които изплащат с рушветчилък и мурафетчийство. Дремейки по кръстовища около трактори, няма пара, отделно и каналджийството не върви,че много народ по шосетата щъка, обречени са на глад и мизерия.
147
9
 
10
 
! Отговори
само да вметна преди 7 месеца
до 165. Гаранция,че Е произведено по Стандарта и Изискванията на ЕС! Докато Украинското,не е! ЕС Няма контрол над Украйна! Защо е тоя "напън",на всяка цена Европа да изкупи това зърно??? Обяснението отдавна "Плува" в Публичното пространство,но никой Не чете! След отделянето на Украйна от СССР,до днес,много Украинска земя е ИЗКУПЕНА От Американски физически и Юридически лица!И тя не е на Украинци! А тази "продукция" трябва да се пласира в Европа!Какво е обещало правителството ни на Укрия и САЩ???
146
12
 
12
 
! Отговори
РУСКОТО ПОСОЛСТВО преди 7 месеца
НА ПРОТЕСТ...!!..... ВСИЧКИ С ТРАКТОРИТЕ ПРЕД РУСКОТО ПОСОЛСТВО.... . АКО РУСИЯ НЕ БЕШЕ ОБЯВИЛА ВОЙНА - СЕГА НЯМАШЕ ДА ИМА НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ.....
145
7
 
13
 
! Отговори
До само да вметна преди 7 месеца
Само да подчертая ,че българското зърно не е много по качествено от украинското. Геномодифицирано, торено и пръскано с пестициди. Отрова!
144
13
 
10
 
! Отговори
само да вметна преди 7 месеца
Убеден съм,че доста българи,не разбират какъв точно е проблема в момента в България! А той е следния! "Българското правителство" " РЕКЛАМИРА" Украинска пшеница,пред Нашата Родно Производство! Нещо което Никое Българско правителство,не си е позволило,вече 34 г след 1989 г до днес! И да помним "Американската мухлясала царевица",но там нещата бяха други! Сега се усеща Натегачеството,на всяка цена,да изкупим Заразена от войната в Украйна пшеница! Защо? На кого и какво са Обещали Превратаджиите?-:(
143
4
 
3
 
! Отговори
Сталинист преди 7 месеца
Много ***, много нещо, страх цепи посолството, да не отиде коня у реката, но един голям кон у реката е нужен. Материала е некачествен, сбъркан е чипа, свободъ и димукрация, Преслава и кючеци за едни, за другите амфети. Белене трябва де се отвори отново, друго решение няма.
142
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
аве кви са тия , че ще ми налагат тяхните високи цени ????аре у лево, наглеци!!!!
141
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези,които спират протести и не дават референдуми знаете ли как се наричат?Фашисти.Фашисти не означава националисти,а диктатори,които взимат решения против народа.
140
5
 
8
 
! Отговори
Справедлив преди 7 месеца
Време е да имаме премиер с твърда ръка. 12 години гледахме меката китка да се генерира пред всякакви протести. Затова днес никой не иска да спазва закона. Българската пшеница била качествена. Кого заблуждава високи добиви от генно модифицирани сортове' обилно терени и пръснати с пестициди. Затова днес пчелите са на изчезване и има все по малко производство на мед. А тези подкрепяли производителите на мед. Поне за миг замълчете.
139
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пълна подкрепа за земеделците !Да защитим родното производство !
138
13
 
13
 
! Отговори
Йо преди 7 месеца
Кой ще плати ремонтите на пътищата от тежката техника, с която се движат и ги разбиват? После затова стават катастрофи!
137
17
 
12
 
! Отговори
Аз преди 7 месеца
Оф, какво ще ни идват и тези селяни в София. Не ни стига останалата ***, та и тея. Да си блокират селските пътища колкото искат и да ни оставят на мира! Егати наглите! Нали имат субсидии от ЕС!
136
10
 
9
 
! Отговори
Иво преди 7 месеца
Това вече е политически манифест, организиран от незнаен център. За сваляне на правителството.
135
15
 
18
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
БРАВО НА ХОРАТА
134
12
 
14
 
! Отговори
Кравар преди 7 месеца
Ей не се наядоха със субсидии тея бе !
133
12
 
12
 
! Отговори
Човек преди 7 месеца
Хей зърнари снишете се и се връщайте, защото субсидиите ще отидат на друго място и ще духате супата. Финансите показват пълното ви мафиотизиране. Не сте дорасли за толкова пари, защото ядете на тези, които наистина ги заслужават.
132
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Зърнената мафия иска още милярди за ка-па-не .
131
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Протестът на """земеделците""" е 1:1 като протестът на служителите на Автомагистрали, дето си "търсеха парите" от онова чекмедже, нищо че бяха пратени точно от притежателят му.

Спонсорирани публикации