Енергетиците не искат преговори с Денков, блокадите остават

Те освиркаха енергийния министър
30 сеп 2023 21:37, Стела Стоянова
172
Енергетиците не искат преговори с Денков, блокадите остават
Снимка БГНЕС, архив

Блокадите на протестиращите енергетици и миньори на магистрала "Тракия", Подбалканския път в района на Гурково и Прохода на републиката остават, а нито един от синдикалните лидери няма да се отзове на поканата на премиера Николай Денков за преговори в Министерския съвет. Това са резултатите от преговорите на министъра на енергетиката Румен Радев с недоволните работници, които продължиха повече от 2 часа. Работещите в мините и ТЕЦ "Марица изток 2" се обявиха срещу териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони, които вчера бяха приети от правителството.

Енергетици и миньори поискаха от Радев извънредно заседание на Министерския съвет, на което техни представители да обсъдят с властта спорните планове. Министърът не пое гаранции за такова заседание и за пореден път ги призова да приемат поканата на Денков за разговори утре в София, пише БНР.

Радев беше освиркан, след като не даде конкретен отговор на въпроса колко от работещите в мините и ТЕЦ-а ще бъдат принудени да се разделят с работните си места догодина. Той обаче увери протестиращите, че по плановете ще може да се преговаря с Брюксел.

Още по темата

"Първият срок за предаване беше 30 юни. Най-последният беше 30 септември. Уточнението, което постигнахме с тях, беше: "Ето ви го този вариант, но по този вариант ще се преговаря". Отговорът беше: "Да! По този вариант ще се преговаря".

По-рано през деня Радев обяви след тричасова среща с административното ръководство на държавните дружества “Мини Марица изток" и ТЕЦ "Марица изток 2", че териториалните планове вече са изпратени в Брюксел. Изненадващо енергийният министър заяви, че не е запознат с вчерашното предложение за 36 заплати за напускащи работници от сектора в преход. И добави, че не е сигурен и откъде ще дойдат тези средства.

Министърът увери, че работата на енергийния комплекс "Марица изток" е гарантирана до 2038 година, както и че няма заплаха за енергийната сигурност на страната.

Заради блокадите в района на Стара Загора са въведени следните обходни маршрути:

За пътуващите по магистрала "Тракия" той е от пътен възел "Нова Загора" по пътя към Нова Загора - Сливен до пътен възел "Свобода".

За пътуващите по път Казанлък - Стара Загора: за гр. Стара Загора - през с. Памукчии, с. Християново, Калояновско шосе; от Стара Загора в посока Казанлък - по пътя Стара Загора - Нова Загора - Сливен, бул. "Калояновско шосе, с. Християново, с. Памукчии. Повече информация можете да намерите на страницата на Агенция пътна инфраструктура

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
5
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 7 месеца
До 110: вместо да се харчат субсидии за безполезни тецове да се направят още няколко блока на АЕЦ Козлодуй и да приключва цирка! Ток ще има и няма да има нужда да се спасяват фалирали фирми!
95
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дано тези са мъже! Защото земеделците се оказаха меки китки, лесни за купуване. Бутнете тоя чужд кабинет, посолствените поDметки - вън от България!
94
5
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 7 месеца
До 95: за 70 години, миналата година за първи път в историята си Мини Марица Изток изнася въглища! За първи път! За 70 години! Миналата година са очаквали 35 милиона тона добив от които 62000 тона се изнасят за Сърбия! Ако нещо ставаше от тези въглища и имаше смисъл от тях щяха да се изнасят милиони тонове и нямаше част от ТЕЦ-овете ни да работят с вносни въглища!
93
2
 
2
 
! Отговори
Илитерат червен преди 7 месеца
106 у един варел че горим книги на комунистически автори червени знамена и тн да се греем
92
4
 
5
 
! Отговори
До Радослав преди 7 месеца
До Радослав - "ТЕЦ-овете го ползваме ние защото е скъп и непродаваем" - скъп е токът от "АМЕРИКАНСКИТЕ МАРИЦИ", не от държавните! А плащаме скъпо заради закона от времето на Бойко, който върза пазара ни с гръцкия от една страна и на борсата се търгува с ден на пред вместо дългосрочно, което е най-скъпия вариант. Комично е, че точно тези, които защитаваш, правят така, че произвеждаме ЕВТИН ТОК и Българите да плащаме повече. Няма нужда да падам на твоето ниво и да те обиждам-имам доводи ;)
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тия освен че ще копат пръст, ами и въглища ще им карат от чужбина... и ще им ги изсипват.
90
7
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
Мъпет Денков е тотално неадекватен.Вече е изпратил плана в Брюксел и след това ги кани на преговори.Място за преговори няма,мачът е свършил.
89
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Правилно, това недо...разумение "Сглоб..ката" са за бай Ставри.
88
5
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 7 месеца
А Когато Сняг Запръска- Какво Ще Правиш Ти Зимъска........Ще Бягаш По Прашки - Бос и Гол за САЩ......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
87
3
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 7 месеца
До 95: Абе ръб, чак 90-те започва да преработва скрап и то защото вече няма от къде да внася на братски цени материали! Колкото до това,че изнасяме ток, да изнасяме от АЕЦ-ца защото е евтин, а от ТЕЦ-овете го ползваме ние защото е скъп и непродаваем, затова цената на която изнасяме на съседите е по ниска от цената на която НЕК купува ток от ТЕЦ-овете. Да беше чел нещо различно от Комсомолеца днес!
86
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ОФ-ето организира бунт срещу държавата. Участват и *** подводничари. Червената армия прави десант по "нашето" черноморие...
85
2
 
7
 
! Отговори
Blacksmith-ов преди 7 месеца
Относно това че Бе гето било най големия износител на ток.Износител на евтиния ток а народа праща скъпия бе тъ пак!Тебе какво те грее че ДС чИнгета изнасят ток и правят милиони ти си си същия лузър и плащаш скъпото!
84
3
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 7 месеца
От Посолството Ли Пишете Вее Проопадннали Амрриканциии- ФАЩ нямали пари да платят Заплатите на Държавните Служители - Станали са Кллоошари ..........ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво да ви арестуваме като сте милиционери.Личи милиционерския стил в коментарите.
82
3
 
7
 
! Отговори
До Нане преди 7 месеца
До Нане - "От старозагорци... Перничани, ако сте истински мъже, блокирайте кръговото на Даскалово" - Кръговото на Даскалово БЕШЕ БЛОКИРАН (а може и още да е, нямам последна информация). Днес имаше и друг протест в града! Просто няма да чуете по новините за Перник НИКОГА! При първото сваляне на Бойко Протестите в Перник бяха колкото Варна, от където тръгнаха, но никой не отрази НАРОЧНО иПерничани протестираха после в София. И при водната криза имаше. Но отразят ли, цял Перник тръгва и тогава...
81
9
 
9
 
! Отговори
Ха,ха преди 7 месеца
Накрая хитрата сврака с двата крака.Хем ще ги затворят,хем няма да получат обезщетение.
80
4
 
8
 
! Отговори
Перничанин преди 7 месеца
До Радослав - "стомана Перник е същата работа като Кремиковци! Фалирал на чертожната дъска защото нямаме желязна руда!" ---- Стомана Перник не работи с желязна руда, а със скрап. Освен това от много отдавна е частна фирма и си работи доста. Просто е бледо копие на това, което беше. Преди да пишеш, прочети, иначе говориш глупости наизуст и олекваш. Тецовете произвеждат ТОК! Ние сме ТРЕТИЯТ НАЙ-ГОЛЯМ ИЗНОСИТЕЛ НА ТОК В ЕС! Ако спрем тецовете, ставаме вносител. Пак казвам - чети и мисли първо!
79
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Итън Хънт е кодовото му тролско име , за да може после от ППДБ да му отчетат дейността и да заплатят за всеки манипулативен коментар в полза на Сглобката.
78
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А бе мekomeлu ***, какво повтаряте за тия 36 заплати като бракуван грамофон (ако изобщо знаете какво е грамофон). Я пояснете къде е записано черно на бяло, че хората ще ги получат? Закон? Наредба? Договор? КТ? ЛГБТ мekomeлomo Соpoc Денков лъже на поразия защото е с памперс от страх да не го свалят. Вече се подложиха на западните еврейски мошета, изпращайки договора и сега няма с какво да лавира пред хората. А тия хора вече нямат какво да губят. Хляба загубиха. Остава само сваляне на мъpшuтe
77
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няколко човека тука наети да бранят сглобката, с цената на разединение и омраза между гражданите на държавата.

Спонсорирани публикации