Бивш министър: Протестите са заради липса на комуникация последните месеци

Загубихме 160 млн. по време на служебния кабинет, каза Алексадър Николов
Обновена: 1 окт 2023 12:56 | 1 окт 2023 12:51, Елка Василева
17

"Има огромна вероятност да загубим средства по Плана за възстановяване и устойчивост в частта за териториално развитие и енергиен преход", заяви премиерът Николай Денков, след като Министерски съвет прие териториалните планове.

Още по темата
"Двете основни причини за това хората да излязат на протест са: първо, текущото състояние на системата и начинът, по който тя е оставена в текущия ѝ период и това, че през последните 3-4 месеци имаше тежка липса на комуникационна стратегия, обобщена визия за това как се трансформира регионът на Стара Загора. Проблемът е, че никой не им казва, никой не говори честно с тях", коментира бившият министър на енергетиката Александър Николов в студиото на "Брюксел 1".

По думите му основното забавяне на средства в България е по две линии. "Първо, през последната година няма привлечена нито една стратегическа инвестиция в сектора, нито една - нула. Второ, забавянето на парите в рамките на няколко милиарда, когато сравняваме с Гърция и Румъния, точно по 3 милиарда грубо, са само за 2022 година е разликите", каза още Николов пред Bulgaria ON AIR.

Запитан дали ще загубим пари по ПВУ в енергийната част, той отговори: "Ние загубихме по време на служебния кабинет едни 160 милиона, които не се говорят никъде".

"Имаше едни разговори в парламента, които бяха свързани с това, че със сигурност март месец служебният кабинет ще предговори Плана за възстановяване на устойчивост. Нямаше промени по Плана за възстановяване и устойчивост, благодарение на това, че имаме решение на Народно събрание", обясни още Николов.

"В района, в който ние живеем, оперира "Електрохолд" като системен оператор. 58,5% от микса, който предоставя "Електрохолд", е въглищен. И това е в резултат на заповедта, която е подписана в края на мандата на служебния кабинет. 58,5% от домакинствата плащаме най-мръсния и най-скъпия ток", подчерта още той.

Гледайте видеото с целия разговор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
456 преди 6 месеца
Уважавам този министър,но той къде спа,защо не комуникира?
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Комуникация няма, единствено има изказване от премиера което е налагане на неговите решения, тоест не просто тероризъм, това си е диктатура както в Русия и Китай!
11
4
 
5
 
! Отговори
българина преди 6 месеца
не комуникация а заради лъжите на герб ппдб и дпс и политиката на ес
10
6
 
5
 
! Отговори
За Витков преди 6 месеца
Факт! Ако този човек и екипът му беше оставен да работи нещата щяха да се оправят, но не трябва е Батак, също като при Бойко, това ни завеща служебния гълабарник!
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е тоя на-големия възможен смeшниk дето може да съществува това момче щеше да налага ембарго н Русия и да ни остави без готови как може да му давате думата на това недоразумение Сашко Кеша
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пътя затворен,тока променлив, кимюр нема,никва комуни фикация, а седи грей са...... дела трябват,не думи.
7
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Лошото е че ПП-ДБ поемат всички негатиеи на тиквената политика, и печелившите от всичко това ще са ГЕРБ и Копейкин, заради наши нискоинтелигентен народ.
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Протестите са заради едни разпасани стари комунистчета които по партийна линия са ги направили "енергетици" и които никаква работа не вършат. Взимат си по няколко хилки и им е през оная работа за народа.. и тези хора блокират улици в искане за по-голямо парче от държавата.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тези милиционерски бyнацu , завзели властта с преврат през 44 година,избили интелигенцията на страната, продължаващо и до днес,за сто години доказаха,че са абсолютно некадърни. Бива ги само в краденето,колибарите им неуки.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Протестите са заради липса на комуникация с народа. Преди дни български министър комуникира по въпроси, отнасящи се до изменения в българската конституция не с ПосолствТо, а директно с Началника. И Началникът не протестира, а народът спи. Народът не се интересува, защо промените в българската конституция е задължително да се утвърждават зад океана.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Протестите са,че тиквата нищо ,абсолютно нищо не реформира за 12 години.За това има протести срещу войната по пътищата ,има протести срещу домашното насилие.Това са неща ,които можеха да бъдат променени от тиквата но не бяха променени.1% от Зърнарите вземат 70% от субсидията,Тиквата пак не е знаел.За енергетиците и там нищо не е знаел.Просто тиквена трагедия .Нищо не пипна тоя ,нищо.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Загубите ще се плащат от заплати на дупетати и министри.
1
2
 
11
 
! Отговори
Ха преди 6 месеца
А ти защо не говори бе празна опаковко от ккккапут....и ти мега некккадърнико се нареди да сочиш пръст и даваш акъл отстрани...всички каро излезете от власта изведнъж от пробити дупки ставате мега кдърни експрти....

Спонсорирани публикации