Териториалните планове са пълни с въздух

Писал ги е човек, който не е в темата
3 окт 2023 22:08, Стела Стоянова
31

Какво следва след подписаното споразумение с енергетиците днес?

"Не знам дали процедура по изтегляне на териториалните планове, които просто са представени в Брюксел. Ако те останат в този си вид, това ще бъде жалко и трагично. Плановете са пълни с въздух. Докато ги четях, получих усещането, че се крие нещо и ако човек започне да чете между редовете - започва да става страшно", каза председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества Кремен Георгиев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му информацията в териториалните планове е обща - къде колко работещи има и колко работещи няма да има след прехода.

"Писал ги е човек, който въобще не е в темата. Това го правим, за да вземем едни пари, като в същото време не сме сметнали, че за да ги вземем тези пари - колко ще загубим. Това, което ще загубим, не се измерва само в пари. Социалният аспект е трудно да бъде измерен в пари - колко хора ще загубят работата си, колко хора ще се изнесат от България, защото няма да има какво да правят", допълни Георгиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него 36-те заплати накуп е балон: "Първо говореха за 36 заплати, които означавали 150 000 лв., няма такива заплати. Дори 2 000 лв. чисто да са - пак не прави 150 000 лв., заради това ми прилича на балон. Няма как тези 150 000 лв. да се дадат на всички на калпак. Това е популизъм, хората не се хванаха на въдицата."

Кремен Георгиев подчерта, че бизнесът може да затвори мощностите.

"Не мисля, че американските централи, които не са държавни, след като им е изтекъл договорът ще продължат да работят. След като започнем да си внасяме тока - тогава ще стане скъп. Няма да имаме избор и ще внасяме какъвто и да е ток, на каквато и да е цена. Казва се, че няма да затваряме централите до 2038 година, но има думата "обаче", което означава, че ще ги затворят", добави председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества.

Той е на мнение, че трансформацията е можела да започне преди 5 години. И припомни, че 40% от електроенергията ни е осигурена от "Мариците".

Попитан дали някой се опитва да "загроби" енергетиката ни, той отговори: "Така звучат нещата, само не ме питайте кой - няма как да отговоря. И ако Денков подаде оставка какво ще се промени? Ще дойде друг на негово място."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
гошо преди 7 месеца
Прав е но защо никой не пита Бойко за Белене?
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Докато политиците се крият зад политическа отговорност -така ще е. Крайно време е да се въведе поименно гласуване и лична отговорност за последиците от взети лоши решения.Всеки трябва да си плаща за дяволъка.
15
0
 
2
 
! Отговори
Знаещ преди 7 месеца
Много *** тука бре. Поспрете се малко. От опорки не ви остава време да помислите логично. Централите ще ги затворят. Бойко два пъти затваря Белене, още преди да е построена. Ама си взе комисионната. Блоковете в Козлодуй как ги затвориха. Ама си взеха комисионната. И тези ще ги затворят. Директори и упвавители ще си вземат последните бонуси. Между другото тях що ги няма на протеста.
14
2
 
18
 
! Отговори
Божил Божилов преди 7 месеца
Гръбнакът на социалистическата икономика на България все още държи загиващата ни държава на крака.Това предизвиква ярост сред чиновниците в Брюксел,които са назначени от огромните транснационални монополи да ликвидират изцяло и завинаги всяка независима икономическа дейност на териториите на бившите соц.страни
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А правителството е въздух под налягане. Ей, разсипаха я тази държава, а друга нямаме.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Цитат: След като започнем да си внасяме тока - тогава ще стане скъп. Няма да имаме избор и ще внасяме какъвто и да е ток, на каквато и да е цена. Казва се, че няма да затваряме централите до 2038 година, но има думата "обаче", което означава, че ще ги затворят", добави председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества. Попитан дали някой се опитва да "загроби" енергетиката ни, той отговори: "Така звучат нещата, само не ме питайте кой - няма как да отговоря. :))
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако не работи прокуратурата, трябва да сезират Олаф за фиктивните мероприятия за милиони;
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До ВьзмутенИ защо Денков не предоговори тези 40%, кое му попречи, грантовете от Америка за България ли?
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До ОняИ защо Кирил и Асен, които вече три години са на власт не изградиха алтернатива, кое им попречи. Борисов ли?
8
0
 
21
 
! Отговори
Оня преди 7 месеца
Всичко това е в резултат управлението на Борисов, който в момента е единственият печеливш от ситуацията.По негово време се тупаше топката и не се правеше нищо с идеята да прехвърли горещия картоф на някой друг.Другите държави си изградиха стратегии за развитие и работят по тях.А ние сме се хванали за гушите
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Време е прокуратурата да се размърда!
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ще ви дам една бегла представа, за положението за да осигурят работа на 12 500 човека които ще останат без, работа трябва да построят поне 10 завода в които да работят не по малко от 1000 човека, във, всеки това при условие че приключат работа, рудниците до 36 - та година някой има ли представа, как се строят толкова, заводи в които да поберат хората на Гълъбово, Раднево и Стара Загора
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ама, как така пълни с въздух, нали некви консултантски организации са ги писали? С въздух и спецовете от правителството можеха да ги напълнят, а сега пАри са давали.
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как няма да, е балон Дечо Колев взема 165 милиона евро а една друга куха фирма с 5 души персонал взема, 120 милиона евро това, ли са им чуждите инвеститори мошеници
3
1
 
21
 
! Отговори
Ежко преди 7 месеца
Ако гласувате пак по същия начин, няма как да не дойде същия като Денков......ПП поне ги разбрахте колко им е капацитета.
2
5
 
14
 
! Отговори
098 преди 7 месеца
Понеже вече много хора разбиращи от НИЩО се изказаха по тия планове, сега излизам да си хвана едно такси и да ме светне таксиджията каква е истината и какво трябва да се прави.
1
2
 
24
 
! Отговори
Клаус Шваб преди 7 месеца
Зануляването продължава! До 2030 г. ще живеете като в камената ера!